Doa Mudah Dapat Kerja

Doa Mudah Dapat Kerja ini saya kongsikan bersama sekadar membantu. Doa mudah dapat kerja yang saya jumpa ni, mudah sangat kalau kita nak amalkannya. Memang saya dah ada pekerjaan tapi ada rasa nak cari kerja barulah pulak. Saya jumpa Doa mudah dapat kerja ni di blog hebat Resepi Rahsiaku.

Kalau perkara baik, buat apa kita simpan je kan? Lebih baik kongsi dengan pembaca blog saya ni. Yang penting, jangan lupa singgah blog asal.hehehe!! Kalau korang rajin nak share pun lagi bagus. Hari Jumaat, pahala berganda. hehehehe!! So, kepada semua yang sedang cari pekerjaan tu bolehlah amalkan Doa mudah dapat kerja ni.

doa cepat dapat jodoh dan mudah dapat kerja

Maksud:

“Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku sangat berhajat kepada sebarang rezeki pemberian yang Engkau berikan.”(Surah Al-Qashash: Ayat 24)

katanya, doa ini juga boleh diamalkan kepada yang belum lagi mendapat jodoh. Wahahaha!!! Ok, ini namanya sambil menyelam minum air. hehehehe!!! Alang-alang amalkan Doa mudah dapat kerja, kita niatkan sekali untuk mudah dapat jodoh yang baik-baik pastinya. Amin. Mudah je cara amalan doa ni.

Cara-cara mengamalkan:

Bacalah setiap kali selepas solat.

1. Dimulakan dengan Istighfar-100x.
2. Shalawat Nabi 100x.
3. Surah Al-Waqiah-1x.

Semoga perkongsian ini membantu korang ya. Harap dapat kongsi artikel Doa mudah dapat kerja ni kepada kawan-kawan yang lain. Oh ya, kalau sudi jemput LIKE Fanpage Cinta Islam juga. Kalau ada artikel atau apa sahaja yang berkaitan Islam, boleh kongsi si fanpage ini. Terima Kasih. Kepada yang mahu order Al-Quran Digital (selagi stok masih ada), boleh hubungi saya di lizarazak84[at]gmail.com dan selamat bershopping di Lizarazak Online Shopping Mall!

Artikel Popular

18 Thoughts on “Doa Mudah Dapat Kerja

  1. salam.
    tqvm cik liza. sangat suka info ini. Mari kita berusaha! :-)

  2. doa merupakan salah satu cara utk kita memohon pertolongan daripada Allah setelah berusaha bersungguh – sungguh.

    Terima kasih berkongsi ilmu :)

  3. perkongsian yg semestinya akan memberi manfaat.

  4. doa yang bakal aku baca tiap hari tidak lama lagi.. harap-harap cepat dapat kerja :)

  5. hey thanks kak liza..hahahah

    aku bookmark terus..macam paham2 jaa…

  6. kalau nak berniaga pun boleh baca doa ni. thanks for sharing

  7. kau kena amalkan selalu lizz.. biar cepat dapat jodoh.. tak ler
    keseorangan lagi.. hik3..

  8. mudah-mudahan aku akan selalu dapat job nanti ekk..

  9. salihah on April 9, 2012 at 8:49 am said:

    perkongsian yg bgs..:)tq

    • adam on May 20, 2012 at 4:30 pm said:

      tqvm..sy sudah punya kerja tetap pn…tp tak mencabar so ingin mencari kerja yg lebih mencabar dan lumayan sb sy suka pd cabaran…

  10. Pingback: Murah Rezeki Dengan Ayat Al-Quran | Lizarazak - Blogging Itu Seni

  11. Syurga Rahmat on September 4, 2012 at 12:12 pm said:

    salam boleh tlg translip dalam bhasa rumi x??????

  12. mkasih

  13. mokhtar bin abdullah on August 10, 2013 at 8:15 am said:

    doa yang baik diamalkan dapat pahala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation