Cintaku Tertinggal di Istanbul, Turkey!

istanbul turkey

istanbul turkey

hahahahaha!!! inilah cinta hati saya. My nephew 😛 I love Istanbul so much!!!

p/s: Jemput ke kedai online pertama saya di Lizarazak Online Shopping Mall 😉 Harga masih boleh kurang. hahahaha!!! Apa yang suka dengan konsep Sinar Niaga ni adalah produk yang dijual bercirikan islamik. InsyaAllah, dibantu Allah.

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

34 responses to “Cintaku Tertinggal di Istanbul, Turkey!

  1. lepas tengok Spice Routes kat tv3 sirius aku memang nak jejak kaki kat turki ni

  2. wawawa cik liza..da bukak kesai online..tahniah..
    jgn tertinggal hati kat jejaka turki dah la..miahahaha

  3. wah dah jejak kaki ke istanbul liza…enjoy

  4. wah baru buka kedai online terus dapat pergi Istanbul? 🙂

  5. Jauh nya!!!!!
    Sampai turkey tu..

  6. hari tu tanya orang travel kat mana cantik kalau nak melancong. katanya kat istanbul. takde la pulak destinasi istanbul dlm list RM0.10 airasia…

  7. fahmi

    cantik istanbul ni. blue mosque ngan hagia sophia 2-2 unique.
    😀

  8. itu engko ker? apsal makin gemuk pipi? haha..

  9. Liza ko jalan jalan gi sana ker, pi sana pakai sendiri jalan atau pakai pakej, kalau pakej seorang kena kos berapa. Tahniah ko dah join sinar niaga, jap lagi aku pon menyusul

    • amik pakej umrah ziarah. yang ini RM 6,700 dari Singapore-Istanbul (5 hari 4 malam)-Jeddah

      best pergi Istanbul. banyak tempat menarik. thanks wei, alhamdulilah baru 2 hari open kedai online dah ada sorang customer.hehehehe. jom join, senang berniaga camni tak payah simpan stok 😉

  10. salam liza, hai.. tau tak antara syarat jual beli adalah barangan yang hendak dijual itu mestilah kepunyaan penjual? penjual ada hak mutlak keatas barangan yang dijual dan mampu untuk menyerahkan barangan apabila diminta oleh pembeli.

    Dalam bnyak2 bisnes style dropship yang diperkenalkan pada saya ni pulak, sebagai penjual mereka tak memiliki barang tersbut tapi orang lain yang sebenarnya yang menjadi pemilik barang tersebut.

    Tapi bila kita guna sinar niaga ni lain pulak konsep dia.. sebab kita cuma promosikan website @ estore sahaja. betul tak?

    Konsep dia lebih kepada sistem affiliate. Kita langsung tak ada kena mengena dengan barang yang dijual dan peranan kita semata-mata sebagai promoter.

    Oh ya kalau salah tolong betulkan okay…

    As-salam

    • salam sabree,

      Konsep affiliate memang promote e-store/website sahaja tanpa ada urusan jual beli di antara kita (ahli affiliate)dengan pihak ketiga tu tapi tidak untuk sistem dropship ni.

      masih ada syarat jual beli. cuma bezanya ada 2 peniaga terlibat dan 1 customer. urusan jual beli tetap macam biasa. pembeli order pada saya, buat bayaran dan saya akan order barang pada pihak sinar niaga dan saya serahkan duit pada mereka. barang akan diserahkan kepada customer dengan selamat akhirnya. cuma, proses jual beli dimudahkan dengan bantuan teknologi internet.

      mungkin penjelasan dibawah ini dapat membantu untuk menjawab pertanyaan saudara 😉

      “Perniagaan berkonsepkan dropship bukanlah MLM, sistem piramid, skim pelaburan internet, autosurf, HYIP, sistem derma duit, nigerian scam, online forex dan apa-apa program yang modus operandinya sama.

      Ramai yang beranggapan dropship adalah skim cepat kaya yang mana mengamalkan konsep 4D iaitu duduk diam dapat duit. Dropship juga seringkali di salah erti kerana mengamalkan konsep mengambil untung atas angin.

      Sebenarnya perniagaan berkonsepkan dropship adalah perniagaan yang sebenar yang mana dipermudahkan dengan menggunakan teknologi internet. Perniagaan ini masih mempunyai produk untuk dijual dan ahli masih perlu melakukan promosi agar produk ini terjual. Apabila produk yang dipromosikan terjual, barulah keuntungan diperolehi.

      Jadi tidak timbul isu duduk diam dapat duit. Walaupun ahli hanya menggunakan gambar untuk tujuan promosi tetapi ini tidak salah di sisi muamalat Islam kerana mengikut Ustaz Zaharddin, seseorang individu berhak mendapat untung atas angin di atas usahanya mempromosikan produk tersebut.

      Urusniaga dropship ini dikenali dalam istilah fiqh Islami sebagai bai’ istijrar. Jual beli barang tiada yang dibuat oleh ahli adalah dibenarkan kerana ada deskripsi produk yang spesifik dan penghantaran dapat dibuat. – Suzardi Maulan (Pakdi), Islamic Financial Planner.”

      terima kasih, Sabree 😉

      • terima kasih untuk response yang sangat cepat. Awesome!

        Faham sudah :-). Emailkan link affiliate dekat saya, insya Allah saya join melalui link affiliate Liza. Email yang sama yang saya guna untuk taip komen ni

        Err benda ada promote affiliate jugak kan, sebab macam ramai yang promote nak suruh saya join system ni.

        As-salam

        • Baiklah, saya emailkan nanti. saya tak sure pasal diorang open untuk affiliate secara umum ke belum atau untuk ahli sahaja sebab saya diberi link aff untuk tujuan advertorial je hari tu.

          terima kasih sekali lagi sebab bertanya 😉

  11. mel

    bestnnyer p melancong…harap2 dapat gak p sana ek..hehe..

  12. Askm. semua produk “Lizarazak Online Shopping Mall” guna berkonsep Sinar Niaga ?

  13. wow bestnya dapat ke luar negara

  14. nak pergi sis,tak pena pergi ke oversea ni..ermmm rasa nak ngis tak dapat tngok kebesaran tuhan mencipta alam yang sungguh indah..

  15. Luas perjalanan luas pengalaman.

  16. seronoknya buleh tgk bagunan2 yg cantik2 kat sana

  17. Selamat berniaga dengan cemerlang dan terbilang, huhuhu 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge