Senarai Homestay di Melaka Sempena Musim Cuti Sekolah 2011

Senarai homestay di Melaka khususnya di daerah Ayer Keroh. Senarai homestay di Melaka ini saya listkan untuk mudahkan korang yang ada plan nak bercuti dekat Melaka tapi tengah cari senarai homestay untuk tinggallah kiranya.

Ini semua gara-gara teman saya yang menelefon saya tadi, dia sibuk tanyakan saya tempat mana yang best untuk dia dan family tinggal kalau dia bercuti di Melaka nanti. Al-maklumlah kan musim cuti sekolah sekarang ni. Kenapa diorang tanya saya? Oh, sebab saya pernah belajar di Matrikulasi Londang dulu. hehehe!

Tapi, saya tak banyak contact senarai homestay di Melaka ni. Kalau ada pun dah tak ingat dah.Sudahnya, saya cari info di internet dan akhirnya senarai di bawah ini yang saya dapat. Apa salahnya saya kongsi dengan korang terus kan? hahaha!!

senarai homestay di melaka

Homestay de’MITC
No 48 Jalan TU43A,Taman Tasik Utama,75450 Ayer Keroh Melaka
Rumah teres 1 tingkat
[email protected]
RM250.00
Menawarkan penginapan selesa sekitar Ayer Keroh. Kemudahan yang disediakan setaraf penginapan hotel. Kapasiti 7-10 orang tetamu.
Rumah teres 1 tingkat
[email protected]
RM250.00
Menawarkan penginapan selesa sekitar Ayer Keroh. Kemudahan yang disediakan setaraf penginapan hotel. Kapasiti 7-10 orang tetamu.

Nisreen Homestay
No 23, Jln MP3, Tmn Melaka Perdana, Ayer Keroh, Melaka
Teres 2 Tingkat / 4 bilik
Tel / [email protected]
RM200-250
4 bilik tidur berserta 3 katil queen,2 katil bujang, berhawa dingin, berkipas, 3 bilik air, ruang tamu yang luas. Disediakan peti sejuk, TV, dapur masak, pemanas air, seterika dll.

Azza Homestay
46 TU30 Taman Tasik Utama, Ayer Keroh, Melaka
Rumah teres setingkat / 3 bilik (2 aircond)
Tel / [email protected]
150 – 170
Kediaman di kawasan selamat, sesuai untuk percutian anda dan keluarga. Dilengkapi dengan kemudahan asas seperti TV, hot shower, dapur, peti ais, mesin basuh, iron dll.

Alkahari Homestay di Ayer Keroh
No 48, Jalan TU3, Taman Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Teres / 2 bilik
Tel / [email protected]
RM 100-140 (ikut musim/runding)
Fully furnished. Seterika, Mesin basuh automatik, Peti Ais, Cerek Elektrik dll. Terletak dlm kaw. Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Zoo Melaka, Tmn Buaya, Tmn Lebah Sedunia, Tmn Mini Malaysia dll.

Imans Homestay
Taman Tasik Utama, Ayer Keroh, Melaka
Rumah teres 2 tingkat
Tel /
RM150 sehari
Air-cond, TV. Katil queen (2). Katil single (2). Tilam/toto/bantal. Sterika + board. Peralatan memasak.

Adalia Homestay
Tmn Ayer Keroh Height, Melaka
Teres 1 tingkat, 2 bilik
Tel /
Hujung Minggu/cuti – RM160. Hari biasa RM130
Lengkap dengan peralatan memasak, microwave, peti ais dan seterika. Water heater dan air-cond di bilik utama. Berdekatan dengan tempat-tempat menarik di Ayer Keroh, Melaka spt Wonderland dan Zoo Melaka.

Homestay Mak Bedah
32 Jalan TU29, Taman Tasik Utama, Ayer Keroh, Melaka
Double Storey Terrace
Tel / [email protected]
RM250/ night
4 Bilik semua AirCon. 3 Bilik Air semua ada water Heater. Astro, dapur, microwaves, fridge,washing machine. Parking bumbung 2 kereta. Berdekatan MITC.

Ozana Homestay
Ozana Ayer Keroh, Melaka
Teres 2 tingkat / 3 bilik 3 bilik air
Tel /
RM 250
Fully furnished/3 stars concept/24 hour security/3 bedrooms + 3 bathroom/kitchen/washer machine. All Rooms Air-Conditioning.

Deena Homestay
No. 62, Jln MH 32, Taman Muzaffar Height, Ayer Keroh Melaka
Semi -D satu tingkat / 4 bilik tidur
Tel / email [email protected]
RM180-200
Sangat sesuai didiami 2-3 buah keluarga untuk beristirehat setelah penat melancong di Bandaraya Melaka Bersejarah , persinggahan majlis perkahwinan, konvokesyen dll.

Homestay Kami
No 67, Jalan Sri Raya, Taman Muzaffar Shah, 75470, Ayer Keroh, Melaka
Teres , 3 Bilik & 2 Bilik Air
Tel / [email protected]
Bermula dari RM160
Terima Kasih

RH Homestay
46, Jln TU 25, Tmn Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Teres setingkat, end-lot
Tel /
RM120
Homestay mesra Muslim di Ayer Keroh, Melaka. Bercuti sambil berjimat dengan RH Homestay.

Ayer Keroh Homestay 270
No. 270, Lorong Setia 7, Taman Ayer Keroh Height, 75450 Ayer Keroh, Melaka.
Teres Setingkat / 3 Bilik
Tel / [email protected]
RM120
Homestay 270 merupakan tempat penginapan yang selesa, murah dan bersih. Lokasi yang amat mudah untuk orang luar ke Melaka. Terletak kira-kira 6 km daripada Tol Ayer Keroh

Honey Villa Melaka Homestay
35 Jalan TU 17 Taman Tasik Utama, Ayer Keroh, 75450 Melaka
Semi D 2 tingkat / 4 Bilik
Tel /
RM250 Ahad-Khamis / RM300 Jumaat & Sabtu
2 km dari Plaza Tol Ayer Keroh. Boleh memuatkan keluarga yang ramai. Set BBQ, WiFi percuma 24 jam, berhampiran lokasi pelancongan di sekitar Ayer Keroh. Suasana tenang siang dan malam, parking berbumbung penuh utk 2 buah kereta, kerusi taman, netball, halaman cantik.

Jentayu Homestay
G-G-1, Blok Melor, Jalan TU61, Taman Tasik Ayer Keroh, 75450 Melaka
Apartment 3 bilik
Tel /
RM 150
Astro, WIFI, peralatan memasak, peti ais, mesin basuk.

SinggahSana HomeStay
Tmn Tasik Utama, Air Keroh, Melaka
Teres / 3 bilik
Tel /
160 per day
Zoo Melaka, MITC, Malaka Wounderland 5 min.Jasin Hot spring, Bandar Melaka 10 min.A Famosa,Bandar Hilir 15 min,Medan Ikan Bakar Umbai 20 min. Bagi penginapan > 2 hari, Percuma sarapan pagi 1 hari.

Azmirah Homestay
No.91 Jln. TU 43B, Tmn.Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Teres / 3 bilik
Tel / [email protected]
Weekdays@RM160 / Weekend n Public Holiday @ RM180
3 bilik berhawa dingin,3 katil (divan) bersaiz queen,tv,astro,sofa,meja makan,seterika,dapur & kelengkapan memasak. Homestay kami terletak di dalam kawasan pentadbiran Hang Tuah Jaya, MITC Ayer Keroh.

Raihana Homestay
Jln TU 43B, Tmn Tasik Utama, Ayer Keroh.
Teres 1 Tingkat / 3 bilik
Tel / [email protected]
RM160-200/mlm
Fully furnished, 3 bilik tidur berhawa dingin, TV/Astro, kelengkapan dapur/memasak, peti sejuk, mesin basuh dll. Sesuai utk percutian keluarga, persinggahan majlis perkahwinan, konvokesyen dsb.

Jafmanurin’s Homestay
Taman Tasik Utama, Ayer Keroh, Hang Tuah Jaya 75450 Melaka.
Apartment
Tel / [email protected]
RM 170 semalam
Terletak dlm kaw. Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Zoo Melaka, Tmn Buaya, Tmn Lebah Sedunia, Tmn Mini Malaysia, Tmn Mini Asean,Tmn Rama-Rama, Dataran Sejarah, Tmn Botanikal, Tmn Seribu Bunga. Hampir dgn Mydin Hyper Market, pusat Fesyen MITC dll. Jarak ke Bandaraya Melaka lebih kurang 10km

Nur Aleeds Homestay Melaka
Taman Sri Krubong Melaka
Teres 3 Bilik , Bilik utama aircond
Tel / [email protected]
RM150, RM 170 (cuti), boleh runding.
Sesuai untuk mereka yang ingin bercuti di Melaka, persinggahan majlis perkahwinan, penginapan ibu bapa majlis konvokesyen anak-anak. Berhampiran dengan Stadium Hang Jebat (SUKMA Melaka 2010) dan MITC.

Denial’s Homestay
Tmn Ayer Keroh Height, Melaka
Apartment dan Rumah Teres
Tel / [email protected]
RM150-170
Pangsapuri dan rumah teres untuk disewa secara harian,mingguan dan bulanan.

Harap membantu lah ya. Kalau ada nak tambah senarai homestay di Melaka, silakan isi di ruang komen. Kali ni saya bagi korang letak link kalau bersesuaian jelah. Kalau letak link lain, saya padam *nampak tak muka serius ni* hahaha!!! Selamat bercuti adik-adik! Eh, dah tengok belum gambar kucing-kucing comel saya dalam entry Wordless Wednesday Pemberi Rezeki?

Artikel Popular

  • No Related Posts

16 Comments

  1. ROJAK says:

    hm, kalau Rojak pergi melaka ada apa ye

    • Lizz says:

      oh Melaka sumpah banyak sangat tempat yg boleh pergi. tak rugi pegi. ada perigi hang tuah, a famosa tu wajib pergi, padang pahlawan ke ape tu yg dah lawo skr (xsure nama). macam2 lagi ;)

      • Mum Su Dalile says:

        Lokasi : Taman Air Merbau 2, 77000 Jasin, Melaka, Malaysia
        Latar Belakang : Farisya Homestay
        Keterangan : Berkonsepkan rumah tamu, menawarkan kemudahan penginapan yang bersih dan selesa.

        Rumah teres 1 tingkat yang luas dengan pelbagai kemudahan disediakan untuk keselesaan para tetamu.

        Kadar Sewa : Hari Biasa (Isnin-Khamis) – RM150/mlm
        Hujung Minggu (Jumaat-Ahad) / Cuti Umum / Cuti Sekolah – RM180/mlm ( harga bole dirunding )

        Telefon @ Mesej :
        019-6699660 ( Suraya) /013-9909080 (Pn.Maziah)

  2. pharmalif says:

    amboi..banyaknya senarai nama homestay tu. macam jadi promoter utk negeri Melaka je. hehe

  3. titan says:

    hoho..rajin benar ko senarai semua nih. ko dok melaka ker??

  4. rumah lizz tak termasuk dalam senarai homestay ni?hehehe

  5. Pacifista says:

    macam tau2 je saya nak cuti kat melaka hujung bulan ni.hehe :P

  6. memang dah lama planning nak g melaka ni, orang banyak tempat boleh melawat, ape pun thanks lizz bagi list tempat menginap, boleh la pilih ni.

  7. topo says:

    rajin plak ko buat list ni hahaha just what I need. selama ni aku bagi link mudah je kat bebudak ni

  8. Bajet homestay terletak di No 27 Jalan Cempaka 3, Taman Seri Cempaka, Peringgit, Melaka yang terletak di tengah lokasi pelancongan Melaka.

    Lokasi :

    Kedudukan homestay di tengah rangkaian Jalan Utama AMJ (Alor Gajah – Melaka – Jasin), memudahkan anda mengunjungi semua lokasi menarik di Melaka. Jaraknya hanya 100 meter dari Melaka Central dan hanya 20 meter dari bank, kedai 7 eleven, kedai pakaian, kedai dobi, pusat kecantikan, klinik, kedai buku, medan selera dan kedai sukan.   Lokasi homestay sekitar 100 meter dari pusat beli belah Tesco, Jaya Jusco, Mydin, Courts Mammouth, Nagoya dan Pasar Besar Melaka. Di samping itu, Masjid Al-Azim dan Hospital Besar Melaka hanya 200 meter. Lokasi homestay juga berhampiran pam minyak Petronas, Mobil dan Shell.

    Kemudahan :

    Homestay Seri Cempaka, Melaka ini mempunyai ruang 3 tempat kereta , ruang tamu yang selesa, ruang makan yang luas, mempunyai 3 bilik dilengkapkan dengan pendingin hawa. 3 katil Queen Saiz, 1 Tilam Single tambahan, 4 bantal tambahan, 3 kipas syiling dan 2 kipas berdiri. Kami juga menyediakan dapur masak, pinggan mangkuk, kuali, peti sejuk, pembakar roti, mesin basuh dan ampaian baju. TV dengan siaran Astro.

    Homestay ini dibuka secara rasminya pada 27-12-2011.

    Disamping itu, disediakan ruang membaca dan mini perpustakaan. Bagi keselesaan keluarga terdapat 4 Bilik Air serbaguna dan dapur yang luas.   Kami menyediakan pakej dari harga RM 70 hingga RM 198   Selamat melancong ke Melaka, negeri bersejarah yang kaya dengan warisan budaya. Anda akan merasakan keunikan dan kehebatannya apabila mengunjungi Melaka.   Sila rujuk untuk  http://bajethomestay.wordpress.com

    Keselesaan anda keutamaan kami.

    Diskaun :

    Bagi mendapat kepuasan bagi anda yang mengunjungi Melaka, pihak pengurusan berusaha untuk meminimumkan kos yang ditanggungkan anda sewaktu mengunjungi Melaka. Atas keperhatinan tersebut anda akan menikmati beberapa diskaun.

    Untuk mengetahuinya hubungi saya.
    Baucer Diskaun ini akan diserahkan kepada anda semasa pendaftaran masuk.

    Tempahan lebih dari sehari membolehkan anda mendapat diskaun penginapan hebat untuk kunjungan pertama dan kedua.

    Sila hubungi 010-334 24 14 Affandi Bin Ismail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge