(Video)Lagu Enjit-Enjit Semut. Lirik Lawak Tapi Bermakna!

Video lagu Enjit-enjit semut ni saya baru terjumpa di Youtube. Lagu Enjit-enjit semut ni, rasanya semua orang melayu tahu kan? Lagu ni lah yang kita selalu nyanyikan masa kecil-kecil dulu. Seronok! Video lagu enjit-enjit semut yang ini sumpah buat saya senyum sendiri.

Memang rasa macam orang gila lah. hahahaha! Layan video lagu enjit-enjit semut je pun, tapi kemain galak saya gelak 1 rumah. hahaha! Tak percaya, korang cuba dengar pulak. Tengok, korang senyum ke tak baca lirik lagu ni. Suara dah lah cute sangat! Semut-semut jugalah, tapi korang sila rajinkan diri baca entry berkenaan Pembentangan Belanjawan 2012 ini dan bincangkan. Seronok baca komen Denaihati bertajuk Budget Malaysia 2012 yang Menarik!

Amacam? Comelkan suara kartun ni. Baca lirik lagu enjit-enjit semut ni tak? Penuh bermakna kan? Betul juga, bangsa lain, ada yang diorang banggakan. Kita orang Melayu pun ada budaya, permainan, dan artis hebat kita. Siapa lagi kalau bukan Dato’ Siti Nurhaliza! weeeee!!!!

Saya dah layan lagu enjit-enjit semut ni entah berapa kali. Tak puas, sebab best pulak teringat zaman kanak-kanak. hehehehe!!! Layan!!! Oh ya, ingat lagi tak saya ada join giveaway dari Dealmates yang tawarkan RM100,000 kalau kita terpilih tu? Untuk kategori top referral, saya berada dalam top 50 sekarang. Siapa yang belum register, baik buat sekarang! Mana tahu rezeki kan?

Artikel Berkaitan

13 responses to “(Video)Lagu Enjit-Enjit Semut. Lirik Lawak Tapi Bermakna!

  1. saya dah biasa tengok video kanak2 kat youtube…sebab itulah penghibur anak2 buah kalau datang…layan sahajalah…kadang2 rasa macam guru prasekolah…ajar diaorang nyanyi…

  2. lagi yang susah nak dilupakan. haha..

  3. selalu juga tgk video2 kelakar kat youtube ni..
    teringat pula lagu enjit2 semut yg dinyanyi kan oleh hantu kak limah..:)

  4. Ni la lagu sebenar yg dapat gariskan dalam budaya 1Malaysia…yay! =)

  5. memang comel la suara dalam video tu.. kanak2 mesti suka melihat video seperti ini..hehe..

  6. pernah jugak tengok video enjit2 semut ni.memang penuh dengan nasihat 🙂

  7. serius best, terus saya letak video ni kat youtube saya, hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge