Semak Saman Trafik Secara SMS, Online dan Email

Semak saman trafik? Kenapa tiba-tiba saya suruh semak saman trafik ya? hahaha! Saja, apa salahnya semak saman trafik kita sendiri kan? Biarlah tahu sekarang daripada tahu kemudian tapi waktu tu hutang dah melimbun.

Jangan jadi macam saya tahun lepas. Lambat semak saman trafik, lepas tu sekali saya semak. Itu dia ada RM600! hahahahaha! Entah bila masa saya buat salah atas jalan raya agaknya. Mungkin polis trafik tu buat lawak agaknya. hehehehe (Banyaklah kau punya buat lawak)

Alah, semak saman trafik korang ya. Salah tetap salah, hutang tetap hutang. Jadi, perlu dibayar. Lagi-lagi kalau kita ni orang Islam, hutang wajib bayar. Shopping sakan boleh, hutang atas kesalahan sendiri kedekut pula nak bayar. heh! Oh ya, kepada umat islam yang ingin melakukan ibadah Qurban sambil beramal untuk rakyat Kemboja boleh buat melalui E-Qurban ok.

Ok, malas nak tulis panjang. Dekat bawah ni, saya tunjukkan cara macam mana korang boleh semak saman trafik korang ok. Ada macam-macam cara. Korang boleh guna telefon bimbit, seman secara online di website atau minta laporan dihantar ke email pun boleh. Pilih saja! ­čśë

Semak  Saman Trafik  secara SMS

POLIS SAMAN< NO KAD PENGENALAN>dan hantar ke 15888 / 32728

POLIS SAMAN< NO KENDERAAN>dan hantar ke 15888 / 32728

Contoh : POLIS SAMAN WKK0043 dan hantar ke 15888 / 32728

Semak  Saman Trafik  secara Online

MyEG Services – http://www.myeg.com.my

RILEK e-Services -https://www.rilek.com.my/rilek-prod/index.php

Semak  Saman Trafik  Melalui Email .

Taip POLIS SAMAN [NO ic / No kereta] [emel] dan hantar sms ke 15888

Credit to:  Puan Bee (Cek Saman Trafik ( SMS dan Email ) dan Denaihati (Semak saman trafik online)

Hmm, saya berhutang dengan Pharmalif untuk tulis entry berkaitan blog kan? Beliau ada tanya dan kalau boleh minta saya terangkan kelebihan dan kekurangan blogspot dan wordpress. InsyaAllah, nanti saya tulis dalam minggu ini juga. Sementara ni, korang sila semak saman trafik masing-masing.hahahaha!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

25 responses to “Semak Saman Trafik Secara SMS, Online dan Email

  1. kereta pon saya takdee.. so, peratus utk disaman adalah ksong.. huhu

  2. takut nak check..nnt tetiba plak ada saman..hehe

  3. Arh..pekara paling mahu tapi malu. Boleh tak nak cakap, “malu la nak check saman?”…>.<

  4. Tunggu juga post pasal kelebihan blogger atau wordpress tu. Saya pun tengah kira-kira nak buat post kenapa sesetengah orang kena pakai blogger. Bukan wordpress self host.

  5. alhamdulillah setakat ini tak ada saman

  6. kan baik semak sebelum terkejut terkulat2 macam puanbee hahah ..rm850 nokss.. mampus nak bayar nasib atas nama owner lama.. adoiyaiii …

  7. Pingback: Top 10 Outgoing Links September 2011

  8. bermati-matian mereka menambah pendapatan ye. ehhehehe

  9. selalu aku guna myeg aje. hehe..

  10. Register kat MyEg pun bagus, kalau ade saman nanti dpt e-mail. pending saman pun dpt e-mail. bayar bila dapat discount.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge