Pengasas Apple, Steve Jobs Meninggal Dunia Akibat Kanser

pengasas apple meninggal dunia akibat kanser

Steve Jobs merupakan pengasas dan bekas CEO Apple. Steve Jobs Meninggal Dunia pada usia 56 tahun, Steve Jobs selama ini bertarung dengan penyakit kanser. Takziah saya ucapkan pada ahli keluarganya.

Terkejut jugalah dengar berita macam ni. Apa tidaknya, baru semalam saya beriya menulis entry Apple lancarkan iPhone 4S dan hari ini kita dapat berita menyedihkan pula. Dah heboh 1 dunia tentang berita kematian Steve Jobs ni.



Kalau kita berbakti pada dunia, dunia pasti rasa kehilangan kita suatu hari nanti. Steve Jobs pengasas syarikat Apple ni, seluruh dunia dah gunakan teknologi beliau. Tapi, mati itu pasti. Takziah sekali lagi.

CUPERTINO (California): Apple berkata pengasas syarikat gergasi komputer dan teknologi maklumat itu, Steve Jobs meninggal dunia hari ini.

Beliau berusia 56 tahun.

Dalam satu kenyataan ringkas, Jobs meninggal dunia pagi ini selepas bergelut dengan penyakit kanser pankreas sejak sekian lama. – AP

Giveaway Bulan Oktober, Menangi RM 100,000!

Credit berita: Portal Berita Terbaik Mynewshub.my

Artikel Berkaitan

23 responses to “Pengasas Apple, Steve Jobs Meninggal Dunia Akibat Kanser

  1. belum sempat pakai ipad lagi…dia macam tau je saya nak beli GTab haha

  2. tokoh hebat dalam bidang innovasi telah pergi, harap apple terus kekal berdaya saing

  3. walaupun aku bukan pengguna iphone , ipad dan barangan apple yang lain, aku tetap rasa kehilangan beliau. Ada satu video beliau di youtube yang selalu aku tengok sebagai bahan motivasi.

  4. Walaupun selama ni aku develop benda-benda, tapi tak pernah menggunakan Apple, tapi agak terasa jugalah kehilangan seorang pakar inovasi camni.

    Tanpa Apple, aku rasa, agak mustahil hari ini aku menatap skrin Windows jika Steve tak memberi peluang pada Gates dalam syarikatnya…

  5. meo

    tq steve jobs…

    hrp2 mase kawin nanti, ade org sudi bg hadiah produk anda..

  6. tak berapa kenal beliau , td tengok berita dan WHI baru ler tahu serba sedikit .. jarang2 ada org pintar gini

  7. sepatutnya Iphone kena jual separuh harga sebab berkabung skang ni.. huhu

  8. Pingback: Informasi- Pusat Rawatan Tanpa Ubat (PUSRATU) | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  9. belum berkesempatan menggunakan produk Apple ni

  10. mati dalam usia yang muda. banyak inovasi yang telah ditinggalkan oleh beliau..

  11. Pingback: Samsung Galaxy SII - Telefon Bimbit Terbaik 2011 | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge