Cipta Logo Untuk Produk Sarang Burung Walit

Entry kali ni, saya sekadar menolong kawan saya yang terlibat dengan bisnes Bird Nest atau Sarang Burung. Fouziah Gous, pelakon, model dan sekarang dah menceburkan diri dalam bidang perniagaan pula. Phew!! Bisnes ni bukan modal sikit-sikit punya tapi dia ada rezeki.

Ok, dipendekkan cerita untuk memulakan bisnes sarang burung ni. Fouziah Gous akan mengeluarkan produk kesihatan berasaskan sarang burung ni. Bila ada produk, haruslah ada logo produk. Iye dah? hahahaha! Ok, so beliau perlukan bantuan untuk ini.

Actually, offer ni win-win situation. Saya pun tak berapa clear sangat, cuma apa yang saya faham daripada tweet dan update di fanpage Fouziah Gous ni kiranya beliau offer untuk mana-mana designers yang sudi ciptakan logo untuk bisnes sarang burung beliau by FOC.

Tapi, yang dikatakan win-win situation tu ialah logo yang terpilih akan Fouziah Gous gunakan pada setiap produk-produk daripada company beliau nanti dan yang ini best. Designers yang logonya terpilih tu akan dijemput masa majlis pelancaran produk Fouziah nanti. Kiranya nanti bolehlah promote company/bisnes logo korang tu. heh!

ade sape2 yg sudi cipta kan logo tuk business sy – product birdnest, silakan dan logo yg cantik tu sy akan gunakan pada setiap product n will invite u as a team for d launching n mcm2 lg. if interested do email me fouziahgous@gmail.com TQ. – copy paste from her Fanpage

Saya memang buta seni. Awal-awal saya dah cakap dengan Fouziah, saya cuma boleh tolong carikan sesiapa yang berminat je melalui blog cap ayam saya ni. Nak suruh saya sendiri yang design, memang FAILED!!!! hahahahaha!! Ok, so kiranya kalau korang ada bakat terpendam mencipta logo or ada kawan-kawan yang mungkin berminat bolehlah email Fouziah Gous ok.

Untuk tahu lebih details, korang boleh terus tanya Fouziah lah kot dekat email dia. Nanti dia jawab. Nak suruh saya jawab, memang tak reti sebab bukan my bisnes.hehehehe

Sekian terima kasih. Hmm, kan best kalau ada yang tolong buatkan logo untuk blog Lizarazak.com juga. Ok, over!hahahahaha. Bye

p/s: sangat menarik dan tertarik ya baca entry terbaru denaihati tentang cara-cara meningkatkan trafik blog. weeeee!!!!!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

34 responses to “Cipta Logo Untuk Produk Sarang Burung Walit

  1. kalo aku masuk lepas x?

    • cubalah, mana tahu terpilih. dia cakap dia mmg nak bukak peluang dekat freelancer ke yg designers yg baru2 pun boleh cuba. better try email fouziah trus untuk details.

  2. menarik. nak cubalah, takkan ilmu nak pendam. thanks the info 🙂

  3. kalau aku join ko tolong rekomen design aku boleh? hahaha

  4. artis pon dh start berniaga sarang burung. kena biasa2 kn pegang tahi burung sama klu cmtu. huhu

    • fouziah ni bos, dia beri arahan n ada pekerja lain yg uruskan.heheeh. tapi, idea FG ni bagus cz bisnes ni biasanya maju dekat negara China but FG nak naikkan Malaysia, Asia n tembus to middle east plak. org Islam xtau psl bird nest sgt cz diorang x didedahkan tentang khasiat.

  5. saya nk buat header sndri pon x pndai.. hihi

  6. kalau aku pandai design kan best…minat tu ada tp ilham takde.

  7. tak pandai cipta logo la liza…alahai

  8. free design for royalty free logo
    cuma dapat makan-makan time pelancaran ja
    bijak fauziah gous ni rupanya
    kehkeh

    • huh.ape tu?ade fikir macam tu.huhuhu.
      FG mmg sengaja open offer macam ni utk freelancer or sape2 yg nak try. dia boleh hire proffesional utk design tp die nk ketengahkan org2 kite yg xader rezeki lg buat company ke ape… artis nyer launching product bkn cikai2 biasanya, waktu tu FG akan kenalkan designers logo bisnes die. win-win situation kan? 😉 kena fikir positive n pandang long term 😉

  9. baguslah.. rezeki masing2…
    tapi sarang burung nih tak blh di ambil utk
    pesakit kanser…

    • birdnest ni bagus utk kulit n kecantikan, kesihatan. tp if kanser ke ape im not sure cz itu kena tanya FG sendiri.die yg dah buat research ngan semua org chinese yg involve dlm bisnes ni.hehehehe.

      tp idea utk tembus pasaran middle east adalah sangat menarik 😉

  10. wah…kawan dengan fauziah gaos ke?huhu…bestnya kawan dengan artis.liza pun retis dah sekarang :p

  11. untung la graphic designer.

  12. pstt..kem salam FG….cun la dia tuuu 😀

  13. ooooouh….can try nie,tq inform 😀

  14. alhamdulillah artis berniaga. utk longterm tu.
    FG ni yg berlakun Tahajud Cinta? saya buta drama le.

    • ye betul. long term ni, sebab dunia hiburan kan ada masa naik ada masa turun balik nanti. family FG memang semua berniaga. aah bro, yg jadi Seri. tak apa, saya kaki tv.kahkahkahkah 0__-

  15. memang fail bab-bab buat logo nih. hehe..

  16. Aku minat tengok design org je..nak design sendiri tak pandai…

  17. Wah, best boleh dicuba nih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge