Koleksi Review Hantu Bonceng 2011

Review Hantu Bonceng kali ni bukan daripada saya tapi review Hantu Bonceng ni saya cari untuk keperluan saya sendiri. Review Hantu Bonceng mungkin boleh bantu saya. Samada nak pergi layan filem ni dekat wayang ke tidak.

Cerdik tak? hahahaha!!! Malaslah nak buang duit pergi wayang kalau rata-rata Review Hantu Bonceng ni negatif. Tunggu dekat Astro First pun boleh kan? Astro second lagilah boleh. Eh!!! Astro second adalah filem yang didapati daripada aktiviti mendownload dengan jayanya. ahaks!!


Oklah, kalau korang ada yang dah tengok Hantu Bonceng bolehlah share dekat sini jugak. Kalau nak Review Hantu Bonceng terus dekat sini lagilah boleh. hahahaha!! Atau, kali ni saya bagi chance korang yang dah buat review filem ni untuk tinggalkan link entry tu terus dekat ruangan komen. Senang sikit kerja daku. wahahaha! Antara Review Hantu Bonceng yang saya jumpa dengan bantuan Google sebagai enjin carian kesayanganku ada saya letak di bawah ni ok. wahahaha!! So, bolehlah fikir-fikir samada nak tengok ke tidak filem ni. Sebelum tu kita layan video trailer dulu lah.

Official Trailer Hantu Bonceng 2011

Review Hantu Bonceng 1

Dalam cerita ni, zizan pegang watak sebagai mat rempit. Permulaan ? Not bad . Juliana evans pula pegang dua watak. Watak apa kau orang kena tengok lah sendiri. Aku cerita panjang lebar tak guna juga sebab nanti takde feel lah kau orang tengok. HAHA ! Semua sedia maklum dengan kemampuan zizan berlakon, lawak spontan so rugi kalau tak tengok cerita ni yang bergenrekan komedi seram . Hehe. Apa tunggu lagi ? Cerita panas di pawagam sekarang ni.

ok, review hantu bonceng ni diambil dari sini. macam nak tengok lah!!hahahaha


Review Hantu Bonceng 2

Cerita ini macam sampah… 30 minit yg pertama je lawak gila.. lepas tu,hampeh..ada la sikit2.. aku paling mengirap pasal cerita ini lari daripada tajuk asal…serius..Kalau boleh nak bagi 1 bintang je..Disebabkan lawak 30 minit pertama yg betul2 lawak,aku bagi 2.5..

Huwaaa!!! ok, dah macam tak nak tengok pulak lepas baca komen dekat blog ini. hahahaha!!!!

Review Hantu Bonceng 3

First filem ni dah macam cite V3 Samseng Jalanan tu, sebab cerita pasal Rempit ni mcm dah selalu sangat plak. Rempit, Drift, itu je la selalu..:D.. Depa ni malam tu race sprintest, so malam tu Zizan menang dan habuannya macam biasa adalah Bohsia yang disponsor oleh musuh tradisinya tu…abg awek beliau gak..Halimahtun yang dibintangi oleh Jue Aziz..pergh..aweknya Jue Aziz tu beb…

lepas je dapat habuannya, awek yang nama Maya ni terus je bonceng moto si Zizan ni, baru je bape minit sampai simpang, terus kena rempuh ngan lori..Excited sangat kot nak projek malam tu ke ape? Doktor tu pun heran (dibintangi oleh Abang Oren kita iaitu Zahid AF) yang duk pakai tie oren saja masa bekerja tu, duk bising..bila la mamat ni nak mati eksiden..orang membonceng yang mati..masa kat hospital la baru aku tau yang nurse bekerja kat situ tu adalah aweknya..Jue Aziz tu kan…memang hot la kan Jue pakai nurse punya outfit..heehe..:D

Nak jadi cite, Zizan (Amran) ni selalu la diganggu oleh roh Maya yang eksiden masa tu..roh tu selalu menghantui Amran sebabnya Amran tak sempurnakan mayat die dan masih ada kat hospital. Semasa ni la macam-macam tragedi ada dan termasuk juga perubahan Amran secara mendadak kepada yang lebih baik demi perhubungan mereka sebenarnya yang mana awek Amran (Halimaton) ni nak Amran ni insaf, tak nak jadi macam dulu..kaki main pompuan je kejenya.. Lepas dapat temu sape warisnya…ada cite lain plak masa adik si Maya ni sebenarnya dalang dalam cite ni yang mana ada konflik kedua plak pasal depa ni…Aku malas nak cite lebih lagi..kang tak syok la kan?

So korang pegi la beli tiket, dan tengok sendiri, confirm korang akan gelak gile seh..hahaa.. hah!!! now, dah macam nak pergi tengok Hantu Bonceng dekat wayang pulak dah lepas baca review filem ni dekat sini. wahahaha!!

Nampaknya 50-50 je selepas baca review Hantu Bonceng daripada kawan-kawan blogger. Hmm, tengoklah macam mana nanti. hahahaha!!! So, korang nak tengok ke tak filem ni??? p/s: Jangan jadi macam filem Karak. promote beriya, macam gempak tapi bila layan wayang. grrrr!!!!

p/s: Tapi, kalau rasa tak nak tengok hantu bonceng ni pun tak apa, korang layan je Yuna, Pop Shuvit & band lain-lain dekat konsert Suara Kami nanti. hahahaha!!

Artikel Berkaitan

40 responses to “Koleksi Review Hantu Bonceng 2011

  1. nak tggu kuar donlod link aje..hehe

  2. Saya bagi 2 bintang. Jalan cerita kelaut, kalau nak gelak better tengok Maharaja Lawak kot.

  3. haha pagi ahad lepak nak tgk wayang.plan nak jugak tgk cerita ni tapi last layan final destination 5..entah napa macam tak tertarik dengan kisah hantu bonceng ni.maybe review nanti boleh buka minat?

  4. kalau anak akak ni memang suka le citer2 lawak gini. bersantai.

  5. lilo

    serious rubbish!
    taktau nk gelak tang mana..
    plus zizan balik2 pengsan..
    aku bayar tix bukan nk tengok pelakon asik pengsan je.
    pastu benda2 agama jadi benda lawak..

  6. nak layan jugak la nanti hantu bonceng nih.

    p/s: perghhh jangan citer la pasal karak. nama jer gempak. last2 citer kat kawasan hutan. karak mendanya huhuhu

  7. best gelak tgk cite ni..hahhaa….aku tgk kali kedua pun gelak lagi..

  8. Ada jugak buat review filem ni,tapi belum berkesempatan nak tengok,hehe

  9. Hari pertama keluar dah pergi tengok dan ternyata memang best 🙂 tak rugi kot kalau nak gelak ketawa~

  10. Adik aku dah tgk, but aku layan SMURFS dari aku tgk cite neh.. LOL~

    yours
    SH

  11. Teringin nak tengok tapi xder kesempatan .. xder org nak spon tiket wayang …huhu nak tanya mcm mana Liza buat border berwarna kat iklan tu??

  12. selamat hari raya maaf zahir dan batin liza….minggu ni memang sure nak g tengok hantu bonceng…

  13. NK

    ingat nak pergi tengok tadi, balik kerja pergi check wayang wangsa walk sini,

    TIKET HABIS!!! Fuiyoooo gila glemer cite ni!

  14. dengar kata kutipan minggu pertama ni meletop!mungkin sebab ditayangkan pada hari raya kot…

  15. dgr citer 5 hari tayang dah RM5juta. best ke x, yg penting abg mael lambong ada potensi nk pijak kepala abg besar malik kita. hehe

  16. aku dah 2 kali layan citer ni. citer ni santai jer. lawak tu mmg lawak aa tapi feel lawak tu hanya datang kalau layan kat panggung atau ramai-ramai. kalau layan sorang²,rasa biasa jer.

    3/5 bintang.

  17. Datang bawak perutusan untuk Kak Liza.

  18. hingin ke tak hingin tengok neh… mcm2 pulak kesahnya…

  19. tertipu

    xyh la bazir wit tgk cite ni.lawak sampah.pelik lak aku dgn penonton kt msia ni..cite mcm sampah pn kata best.mcm gitu lawak?aduyaiii..aku sokong ko lilo.mcm sampah je cite ni.sial lah…puiih

  20. dah tengok. Boleh tahanlah cerita dia.kelakar gak.ngeh2.

    sudi lah berkunjung ke blog.ada tutorial baru.

    =)

    http://lovelynemo.blogspot.com

  21. aliya

    cerita sampah!! xpyh tgk pn xpe.rse nk claim balik je duit.ntah mane yang lawak nye xthu la.citer bt aku mls nk tgk cte2 melayu.ntah ape2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge