Jawapan Balas Bagi Entri:: Jenis Wanita Melayu Yang Lelaki Menyampah

Wanita melayu selalu menjadi subjek lelaki bila bercakap. Fine, now wanita melayu Malaysia nak membalas entri yang baru dibaca. Wanita melayu bukan semua yang suka baca blog, kena kutuk lepas tu diam. Oh tidak!! Kena buat serangan balas.

hahahahaha!!! Ok, propaganda je ayat atas ni. Mana ada nak balas pun. Saja, je sebab saya tertarik dengan entri yang dipost oleh UniKL Bloggers. hahaha!! Rileks, entri suka-suka. Mula-mula memang hangin juga baca tajuk berkaitan wanita ni. Lepas baca sampai habis rasanya entri banyak merujuk pada wanita melayu Islam kot.

Saya kurang pasti, cuma pendapat saya je. itu yang rasa terpanggil juga nak jawab. Ada ke patut lelaki buat entri macam ni, hahahaha!!! Jadi, saya bagi pihak wanita melayu akan menjawab. chewah!!! Kita saja-saja je ok. Jangan bergaduh pulak lepas ni. hahahahaha!! Sebenarnya saya pun ada tulis entri kutuk lelaki jugak dekat sini .wakakaka! Jom!

Jawapan Balas Bagi Entri:: Jenis Wanita Melayu Yang Lelaki Menyampah

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril
* Rasanya ada lelaki yang SURUH teman wanita dia colourkan rambut kot. So, siapa yang patut rasa menyampah?hahahahaha!!

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?
* Ok, yang ini memang ada. Saya mengaku. Jangan kata lelaki, wanita lain pun rasa menyampah!

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh
* Alhamdulilah, saya tak terjebak. Tapi, memang biasa wanita buat macam ni. hehehe!! Saya ada ambil gambar itik ni, tapi sebab nak tengok tudung betul ke tak. kahkahkahkah! OK, bye

4. Kau rasa comel bila kau type message ‘ewww..jum lepak..busyan lorh…umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T’ macam shit kau tahu tak
* Ini biasanya wanita yang belum matang. hahahaha!! Tapi, yang dah matured pun ada buat lah. Cuma, bukan dipublic. Biasanya cara perbualan macam ni antara dia dengan kawan-kawan yang dia rapat. Kalau dengan lelaki lain dia buat macam ni, yes memang patut bagi tapak kasut je. Mengada kot!! hahahaha. Opssss

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!
* Memang ada wanita yang macam ni. Sikit-sikit ambil gambar. Agak menyampah jugalah cuma pada saya bergantung pada keadaan. Kalau member yang dia makan tu dia jarang jumpa, apa salahnya nak mengada-ngada sekejap. wahhahahaha!!!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook ‘nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh’ Perosak bahasa sial.
* Wanita macam ni, saya gelarkan wanita yang tak ada pendirian. Dah tahu pakai baju macam tu, patutnya tahulah risiko apa yang dia patut tahu dan kena standby jelah. Tak perlu nak rasa bersalah macam tu. Berani pakai, berani tanggung. Senang cakaplah. Tapi gaya nak update facebook tu sumpah lah saya pun menyampah!hahahahaha.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett
* Tapi, hakikatnya majoriti “couple” buat adegan ni kan? Even menutup aurat macam mana sekalipun, ada juga saya nampak diorang peluk sakan. Paling cikai pun, adegan pegang tangan. Lelaki dan wanita sama-sama perlu “dimenyampahkan”. hahahaha!!! (cinta nafsu ni.sorry to say)

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit ‘celapong’ (celah ponggong a.k.a pungkoq)
* Ok, yang ini saya mengaku ada juga terjebak. So, bolehlah nak rasa menyampah dekat saya pun. Silakan. hahahaha!!! Mudah-mudahan dapat hubby yang boleh bimbing ke arah yang lebih baik. Maceh.

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali ‘kitew tengah berak..syuke syuke ^__^’
* Rasanya memang ada pun yang akan tulis status “tengah memerut” . hahahaha!!!! Macam tadi, rasanya dia jenis belum matang

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh ‘I am Lesbian’
* Rasanya ramai yang akan terasa. Tapi, saya tak. kahkahkah!! Entah, memang tak suka nak tulis status ni.

Ok, rasanya cukup 10 je yang saya balas untuk entri 25 Jenis Wanita Melayu Yang Lelaki Menyampah ni. Semuanya ada 25 tapi tak larat saya nak balas semuanya. Kalau wanita-wanita lain rajin nak balas, bolehlah sambung. hahahaha!!

tapi, kalau sambung tu nanti jagalah adab. Bila orang menulis dengan cara kasar, kita jangan jawab pun sama-sama kasar. Silalah jaga tatasusila wanita melayu terakhir. chewah!!! hehehehehe. Rasanya, kalau minta blogger yang masuk REMAJA si Eyra yang sambung pun ok jugak kot. Kan?? Sambung lagi 10 pun jadilah, nanti orang lain sambung. hahahaha!!!

p/s: Ehem, Alhamdulilah keputusan Contest yang dianjurkan oleh blogger yang saya gelarkan dia sifu untuk buat duit aka Titan dah keluar. hahaha!! Tak sangka saya menang juga. Seronok!!! Now tengah tunggu keputusan contest daripada Mynewshub.my kalau menang dapat hadiah aummm tu. KALAU lah.kahkahkah

Eh korang dah join quiz How Malaysian Are You belum? Seronok betei. Saya dah jawab. Soalan memang best. Kalau korang betul-betul berjiwa Anak Malaysia je boleh jawab!!hahahaha. Itu pun saya dapat 90%. oklah kan. Korang boleh test power dekat sini

Artikel Berkaitan

30 responses to “Jawapan Balas Bagi Entri:: Jenis Wanita Melayu Yang Lelaki Menyampah

  1. well… ini ler dinamakan perempuan..
    tak kira ler dari pelbagai bangsa.. sama jer
    cuma yang suka membezakan adalah lelaki itu sendiri..

    bagi mereka apa yang cantik mereka pandang dan puji
    namun tidak semuanya sempurna..
    Manusia itu lemah

    nota
    lizz.. kau memang brutal jugak ekkk.. i like.. har5
    tapikan bab yang suka update kat pes tomyam tuh (fb)
    aku pun hangin.. pasal laki pakwe buat hal pun nak ceta semua…

    • yes, ada lelaki yang suka gurl gedik. ada yang tak. ada yang suka gurl pakai seksi, ada yang nak gurl die tutup aurat. depends. manusia ada macam2 citarasa.hahaahaha.

      facebook tu adelah sgt bahaya if salah gune. hehehehe

  2. sumpah ittew gelak kekuat tawwww bace komen.. *type pun ketawa ni* muahaha.. ooppss, hehe (sopan sket)
    ade jugak lah terjebak dalam salah satu dua tiga empat perkara tu, hmm kekadang x le nak elak, tp kalau ade yg menegur dgn baik, akan diterima 😉

  3. hahha pompuan ke laki ke 2×5 jek semua..same jek…yg pompuan ok lah sebb dah memang sesuai skit gegediks cam tu..kalo laki buat cam tu..adeiii xkose mak nyahhhh..opsst haha

  4. budak2 muncung2 tu panggil duck face…oh baru tahu…panjang sangat entrinya liza

  5. tuh la.
    kadang pandangan orang berbeza-beza.
    inikan pula mulut orang.

    kadang kita terfikir tak bahawa hanya bangsa kita jer yang suka dok mengomel @ komplain sana-sini.

    ada mulakan perubahan melalui diri sendiri dahulu? sebagai manusia kita tak layak menghukum sesama sendiri. kalo memyampah tentang lelaki/perempuan tersebut, apa lah salahnya tegur elok2.

    orang berbudi kita berbahasa.

    • tak apa, anggap je penulis asal entry tu bergurau senda cuma kasar sikit maybe sebab dia lelaki. hohoho. but baca2 gelak2 hentak kaki gak ar sebab lawak n ade yg mmg kene setepek kt muke sendiri.hahahahaha

  6. mcam dah pernah bca je entri dulu..hihi

  7. saya mak mak .. walo pun perempuan tak de lah duk eww eww bagai .. biasa je .. baju pun besar2 gedabak.. pendek kata apa yang perempuan buat tu nak tarik perhatian je .. kalau tak de melayan insaflah perempuan tu , tapi masaalahnya abang-abang misai pun duk gatai melayan , phewitt sana .. phwitt sini , bertambah lah kegedikkan perempuan2 itu …

    • hahahahahaha!!! itulah. tapi, lelaki akan cakap memang dah lumrah diorang macam tu suka tengok pada gurl2 yang seksi. nak tengok2 jelah tapi kadang2 dah tak dapat nak marah2 lak.hehehe

  8. Ada benda yg tertulis tu memang benar buat lelaki menyampah esp. status Facebook yg gedik2 terkinja2 (9)…aku pernah remove dan block terus seorang wanita yg jenis ni …

  9. haha senyum sorg2 dekat ofis baca entri ni.hehe
    memang ada benda yg buat lelaki menyampah pada wanita melayu.namun banyak jugak benda yg saya menyampah dengan lelaki melayu 😀

  10. perempuan zaman sekarang mmg kta x dpt nafikan..minta dijauhkan la tp kalau ada terbuat tu kira dh lepas..x wat lg..insyaAllah..hoho..tp agak2 mamat yg buat ni mmg tgh emoo kot..haha

  11. Ala..inipun nak dikesahkan sgt ker… lain2 manusia punya pendapat sendiri..ahaks..ntah2 org yg tulis nyampah tu pun suka kut tgk pompuan mcm tu..haha

  12. tabik spring ae kat org yg tulis tu
    hahaha

  13. patut beriye suh aku tgk. aku br balik. penat. sok aku taip BAHAHAHHAA

  14. Jadi wanita melayu timur dan matured. Anda mampu mengubahnya.

  15. tapi normal kot lelaki yang suka tengok2 tu… sekadar tengok tapi tak sampai ke arah bawak balik kan… yang bab2 jatuh tu sekadar nak mencari yg benar2 sesuai kot… errr… kikiki

  16. same je laki pompuan. laki dengan rokok hembus merata-rata. (macam aku je). haha.

  17. haha…macam seronok je entri lawan2 ni ek.menghangatkan suasana.haha…

  18. tu la die, melayu islam zaman sekarang…dulu-dulu pun ade tapi x expose sangat berbanding sekarang.
    kalau tertengok yang tak berapa sedap tengok, beristighifar je la…

  19. maya

    budak2 je macam tu. yang dah matured dan bekerjaya jarang nak gedik2 n buat duck face…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge