Sinopsis Drama Cinta Dari Kaabah

Drama Cinta Dari Kaabah, tajuk drama ni nampak menarik.  Cinta Dari Kaabah merupakan drama sempena Ramadhan dan drama Cinta Dari Kaabah ni tidak lain tidak bukan, mestilah hasil kerja Erma Fatimah!

Pengarah kesukaanku. bahahaha!! Sekarang memang tengah rezeki beliau kot. Rasanya banyak jugak drama-drama kak Erma Fatimah ni sejak-sejak akhir ni. Drama Tahajjud Cinta, yang dapat bantahan daripada sesetengah pihak still ditayangkan dengan jayanya. Now, drama Cinta Dari Kaabah pula.

Tun M Bimbang Umat Islam Di Malaysia Berpecah Tiga

Drama Cinta Dari Kaabah ni akan ditayangkan pada 21 Ogos 2011, 10 malam di Astro Prima (rujuk program guide). Kalau ikut informasi yang saya jumpa berkenaan Malam Lailatul Qadar ni, kalau ada rezeki 21 Ramadhan lah harinya. Tapi, wallauhualam. Itu kira-kira mansuai. Allah nak turunkan bila-bila. hehehe!

Saya dah cuba cari sinopsis penuh Drama Cinta Dari Kaabah ni, tapi tak jumpa lagi. Jadi, saya ambil info ringkasan cerita ni daripada website Astro je. Nanti, kalau saya jumpa sinopsis atau info lain saya akan update.

Haidar dan Umi tidak mempunyai anak walaupun sudah 9 tahun berkahwin. Kemunculan Sabrina telah merubah kehidupan mereka selama-lamanya. Takdir Tuhan untuk manusia semua berbeza. Ada yang memerlukan tetapi tidak dikecapi. Ada yang tak perlu tetapi diberi. Apapun takdir yang ditentukan, semua ada sebabnya. Dan jika tidak ditakdirkan, ada yang lebih baik menanti.

Lakonan: Eja, Fazren dan Fouziah Gous  (Full credit to: Astro)

Selamat menonton Drama Cinta Dari Kaabah!!!! Mana yang elok, kita ambil. Mana yang kurang sesuai, bolehlah abaikan. Harap-harap tak adalah orang yang buat fanpage baru khas untuk bantah drama ni pulak. ngeh!!!


Artikel Berkaitan

19 responses to “Sinopsis Drama Cinta Dari Kaabah

  1. semakin mantap filem Malaysia nie. tak perlu lagi tergila-gilakan filem Indon..sokong industri hiburan tempatan,

  2. tengok iklan dah ada tarikan sebab saya suka tengok fazreen berlakon nampak ikhlas…kak pojaa tengah laris macam pisang goreng samalah abg iqy asyik2 muka dia….

  3. fauziah gaus?uih…peminat aku tu.huhu…

  4. belum pernah melihatnya lagi ..tpi kalau dah Kak Erma Fatima yang menghasilkannya ..mesti menarik …

  5. emm..best ke cerita nih??

  6. alamak… citer nampak cm menarik
    cuma xde astro
    sume xjalan
    isk3

  7. umah tade astro, taboleyh tengok T__T tapi ayat sinopsis dia tu best >.< yeah Malaysia dah banyak keluarkan cerita yang bergenre islamik.. tapayah dah tengok cerita indon.. indon punya cerita bapak ngarutnya walaupun islamik punya.. haishh

    • kalau Astro ni, senang kot nak download later2.hehehehe. yep, Malaysia dah byk kuarkan genre islamik. bagus.even ada kritikan tapi diorang teruskan jugak.

  8. wajib tengok cerita ni nanti

  9. ayu

    malam tadi cite nie ditayangkan kat astro prima…memang betul-betul best…..di awal n pertengahan cerita banyak menimbulkan tanda tanye…namun terurai jua akhirnya…
    Tahniah kpd Pengarah,Pelakon n krew yg terlibat…

    • best kan jalan cite ni? pelakon yang terlibat tak ramai pun tapi semua mantap2 n ending dia pun best.lagu-lagu dalam drama ni pun best boleh buat meremang bulu roma -..-

  10. Pingback: Download Drama Cinta Dari Kaabah | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge