Samsung Galaxy S2 VS Samsung Galaxy Ace!

Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy Ace!Hehehehe! Samsung Galaxy S2 memang best kalau dapat beli, tapi Samsung Galaxy S2 dengan Samsung Galaxy Ace sebenarnya tak adalah jauh beza sangat pun rasanya.

Ok, kenapa tiba-tiba saya tulis entry pasal handphone pulak? hahahaha! Haruslah bersebab. Sebenarnya, saya baru beli handphone Samsung Galaxy Ace. Ikutkan hati nak beli Samsung Galaxy S2 tapi tak ada duit lah nak beli. wakakakaka!

Jom Lihat Anak Bulan Syawal 29 Ogos!

Dapat Samsung Galaxy Ace ni pun dah cukup alhamdulilah dah rasanya. Samsung Galaxy S2 dengan handphone yang saya beli ni pada saya tak jauh berbeza sangat spec dia. Ada beza, memang ada tapi maksud saya bukanlah BERBEZA sangat sangat sangat kot. Tapi, tak tahulah. Saya bukan pakar sangat pasal handphone ni. hehehe!

Ok, jom kita tengok video preview Samsung Galaxy S2 dan Samsung Galaxy Ace ni dulu ok. Sama-sama kaji celah mana yang lebih dan mana yang kurang sikit antara 2 handphone ni. hahaha! Tak ada kerja kan???

3 Tahun Berkahwin : Nabila Huda Minta Cerai

Samsung Galaxy Ace



Samsung Galaxy S2

Amacam? Antara Samsung Galaxy S2 dan Samsung Galaxy Ace mana yang korang lagi berminat? Alah, mestilah yang mahal sikit tu kan??? hahahaha!! Tak apalah, saya mampu nak buy Ace je. hehehehe.



Artikel Popular

  • No Related Posts

51 Comments

  1. zulkbo says:

    salam..
    ermm..memang menarik model
    samsung ni..lebih laju khabarnya
    serta mesra pengguna.

  2. ntah la,setakat ni tak pernah lagi guna samsung.tapi kalau tengok dari video2 kat atas ni,saya lebih suka S2 :)

  3. Azah says:

    untungla ada duit boleh beli samsung galaxy ace… haha…

  4. nurmisnan says:

    Alhamdulilah.. rezeki kau yek beli samsung Ace..
    itu pun dah berbaloi… aku pakai sony lama jer… hik3

  5. razis says:

    Ala. Galaxy Ace pun ok jugak. pakai apa yg mampu jerla.

  6. pjah says:

    lom mampu lagi nak beli..hanya mampu bercita2 je dulu..=p

  7. Juan says:

    saya nasihatkan kawan beli samsung ace, dan dia beli, bagi saya tiada beza sangat melain kan berbeza dari segi processor, screen dan kamera, yang lain sumer sama. Saya pakai xperia x10 jer, hehehe

  8. jedi says:

    orang kata galaxy s2 lagi best…aku pun xtau…xbrape minat sgt ngan phone…

  9. kopisoda says:

    welcome to android.
    da root ke belum galaxy ace tuh? hehehe

  10. OnlyZul says:

    Wah.. Zul pun baru je beli Samsung Galaxy Ace. Nak beli S1, S2 tak mampu..hehe

  11. Fitrihadi says:

    Kalau tak silap Galaxy Ace ni RM899. Ye ke? Murah gak berbanding Galaxy S 2. Yang penting ada android 2.2 Froyo tu ar yg best. byk apps dan game boleh layan. hihi
    .

  12. pharmalif says:

    Wah!!..bestnyer.. isteri saya guna S2 tu, asyik2 mengadap S2 tu je.. teknologi ni bagus sebenarnya..tp jgn lupakan ‘kehidupan’ kita yang sebenar.. Hati mmg nak guna smartphone sebab kerja2 boleh buat on the go.. tapi tula, sebabkan smartphone ni canggih sgt, xada keypad, so untuk org mcm saya ni tak sesuai..sebabnya, time driving susah nak balas sms…hahahahaha…end up, still guna sony ericsson lor… hehe. Bagusnya smartphone ni satu je.. Anak suka tgk Talking Tom.. Game dia pun mantap!!

    • Lizz says:

      saya faham sbb tu saya ada sony jugak.mmg pun. ssh nk reply sms time drive.kalau bole pun, penuh typossss!!!hahahaha. game2 ni sy tak minat sangat. tp, kalau dah semua orang main game tu, nak xnak terjoin gak ar.tu yg ngadap hp je tuh!hahahaha

  13. Azam says:

    Memang berbaloi beli smartphone ni. Kawan saya ada beli. Jika dibandingkan harga dengan spec and keupayaannya memang sgt2 berbaloi.
    S II tu mmg lah best, spec 2 kali ganda, harga pun sama lah…

    • Lizz says:

      dah biasa pakai samsung ni dari dulu. mmg not bad lah sebab susah nak rosak kalau jatuh2 sket2 ni. tapi kalau jatuh dr level 88 rosak gak lah.wakakakaka

  14. azura says:

    bilalah nak dapat sebijik…berangan ajalah

  15. Fahmi says:

    huhu… berapa budget nak pakai phone su\amsung galaxy s2 ni?

    Boleh una untuk buat live blogging tak?

  16. afiq aiman says:

    sedang menggunakan samsung cikai je. RM68 je haha. teringin nak guna samsung galaxy tab, gempak sikit hihi

    psst: sini terima guest post tak? sekadar bertanya hehe

    • Lizz says:

      cikai pun as long as boleh jawab call n sms sudeh!!enough.hehehe.

      p/s: memang ada slot guest post ;) nak ke? boleh hantar entry lizarazak84[at]gmail.com

  17. W.R says:

    memang berbaloi beli S ace ini….loading page waktu layan internet pun laju jugak…mmg best…samsung skrg dah mkin laris..

    • Lizz says:

      yep. dah ask masa survey2 ni. orang yg jual kata samsung now dah ok n pasaran pun dah mmeluas.kira kalau rosak, tak mahal sangat sbb barang2 ada dala negara je. no need to tunggu stock jauh2.huhuhuhu

  18. wahhh sungguh masyuk kamu ya. syukur…hehe

    Tah la sy nye impian antara ipad/galaxy s2@ace

    (tah berapa tahun l bru dapat, time org dah tak pakai baru sy pakai kot.; second je hahaha)

  19. Adam Roslan says:

    Harapnya cik Liza akan anjur pertandingan komen terbanyak yang hadiahnya Samsung Galaxy S2 :)

  20. reezluv says:

    S2 ngan Ace jauh bezanya..fuh..

  21. puanbee says:

    ohh dah survey komen2 , video dengan entri semua lah hihihi percaya tak nak beli smartphone ni saya survey sampai setahun dah wakakakak

  22. Mohd Raji says:

    byk custom rom boleh download utk galaxy ace..rugi kalo tidak cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge