Ramadhan Al Mubarak – Hotel dan Resort Yang Miliki Sijil Halal Malaysia (JAKIM)

ramadhan al mubarak

KLIK UNTUK KE PORTAL BERITA TERBAIK MYNEWSHUB

Ramadhan Al Mubarak masih lagi dengan kita. Ahamdulilah. Bulan Ramadhan Al Mubarak, bawak family berbuka di hotel pun best jugak. Sempena Ramadhan Al Mubarak ni, memang saya pasti semua hotel seluruh Malaysia sediakan pakej buffet terbaik kan?

Kalau nak makan sedap-sedap, memanglah best dekat hotel-hotel ni. Tapi, kalau nak lagi sedap, makan dekat rumah.hahahaha!!! Niat puasa ramadhan tu kena betul. Ok, lari topik. Sempena Ramadhan Al Mubarak ni, kalau korang rasa nak berbuka puasa dekat hotel. Kena pastikan buffet tu betul-betul halal.

Benarkah Minuman, Makanan Starbucks Tidak Halal?

Nama pun, bulan Ramadhan Al Mubarak. Kang, niat nak berbuka best-best tapi bahan masakannya wallahualam pun susah jugak kan? Kita orang Islam, memang itu jelah pun yang penting. HALAL! Di bawah ni, saya sediakan senarai hotel & resort yang ada sijil halal Malaysia daripada JAKIM.

Saya Tak Mahu Rosakkan Hari Bahagia Mereka – Abby Abadi

Cuma, senarai ni saya khususkan untuk orang yang berada di Johor saja tau. hehehehe. Tak larat nak beri info semua negeri. Korang boleh cari info di negeri-negeri lain dekat blog Denaihati, Yanmie ataupun terus semak dekat website JAKIM. Harap membantu korang lah nak buat pilihan berbuka puasa sempena bulan Ramadhan Al Mubarak ni.

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)

1. BINA RESORTS CORPORATION SDN. BHD. (PULAI DESARU BEACH RESORT HOTEL)

2. DESARU GOLDEN BEACH HOTEL SDN. BHD

3. HOTEL SERI MALAYSIA (JOHOR BAHRU)
D/A ASSET FRONTIER SDN BHD
LOT PTB 17648, JLN LANGKASUKA
80350, LARKIN JOHOR BAHRU
JOHOR DARUL TAKZIM

4. JB CENTRAL HOTEL SDN BHD

5. JB PARADE SDN. BHD. (THISTLE HOTEL)

6. KELANA MEGAH (THE ZON REGENCY HOTEL BY THE SEA)

7. KUKUP GOLF RESORT (HOTEL)

8. NAZA TALYYA HOTEL JOHOR BAHRU

9. PULAI SPRINGS RESORT BERHAD (HOTEL)

10. TANJONG PUTERI GOLF RESORT SDN. BHD (HOTEL)

Untuk senarai lain, korang boleh terus klik dekat sini (untuk negeri Johor sahaja) dan kalau nak cari info untuk negeri lain, search je dekat bahagian carian tu. hehehehe. Selamat beramal di bulan Ramadhan Al Mubarak ni!!!

Artikel Berkaitan

15 responses to “Ramadhan Al Mubarak – Hotel dan Resort Yang Miliki Sijil Halal Malaysia (JAKIM)

  1. Kalau ada contact no n website lagi mantapzzz

  2. salam kenalan sis.
    setakat ni blom mampu lagi nak buka kat hotel.
    Insya’allah mana la tau ada rezeki lebih dalam bulan Ramadhan ni nak try la jugak heh 😉

  3. utamakan tempat sendiri dahulu…terbaik

  4. hurmmm….. kalau dapat bukak pose waktu johor best skit… awal dari area KL….

  5. tak pernah try brbuka kt hotel lg.. ad rezeki boleh try 🙂

  6. sekarang ni dah banyak benda yang was-was halalnya.. baru2 ni pasal kes sosej dan kepingan ayam dari thailand katanya ada lemak babi.. adeh.. bahaya ni..
    .

    • brand ape pulak tu sosej tu wei??huwaaa!!tapi, kat umah jarang beli sosej. tapi, nak tau gaklah kot2 terbeli kang.tapi,aku food thailand mmg was2 sket

  7. Pingback: Video Game Angry Birds Live In Action | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  8. Pingback: Download Lagu Raya Aidilfitri | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge