Beri Ucapan Raya Melalui Blog

ucapan raya

Ucapan raya ni tradisi juga menjelang raya. Ucapan raya kita mungkin simple tapi bermakna. Ucapan raya ni, kita boleh guna macam-macam medium sebenarnya. SMS, telefon, email, kad hari raya, Twitter pun boleh juga.

Suka hatilah nak beri ucapan raya korang tu macam mana kan. Janji kita sama-sama sampaikan ucapan ringkas yang tak seberapa tu pada kawan-kawan kita. hahahaha! Barulah terasa meriah sikit suasana hari raya nanti. Korang ada ke beri atau dapat kad raya?

SMS Berantai – Siapa Yang Untung Besar?

So far, saya belum dapat sebarang kad raya. Tapi, sekarang ni saya tengah nak habiskan tulis kad raya dan hantar pada sesetengah kenalan di Twitter yang saya dah pilih. Tak larat nak beri pada semua orang, jadi sebagai alternatif. Saya buat entry beri ucapan raya ni. hahahaha!!!

Bijak tak? ekekekeke. Saya baru terfikir nak buat macam ni. Kalau sebelum ni, saya beri ucapan raya melalui blog juga tapi masa 1 Syawal nanti. Alah, waktu tu semua dah sibuk dengan family masing-masing kan? So, tahun ni saya awalkan sikit entry ni.

Kerajaan Arab Saudi Lancar Projek Pembesaran Masjidil Haram

Biar saya mulakan ucapan raya ni, nanti kalau korang sudi nak join dan nak buat entry macam ni pun boleh. Saya tak kisah. Lagi ramai, lagi seronok. Kita tulis entry, readers mana yang sudi nak tinggalkan ucapan bolehlah kan. Tak perlu nak bagi kad raya. hehehehe!

So, ucapan raya pada semua readers blog Lizarazak.com ni ringkas je. Saya tahu, as blogger yang kerjanya menulis artikel untuk tuntutan blog ni..ada masa saya buat silap juga. Tak sengaja, mahupun sengaja. Saya manusia dan bukan Malaikat.



Mungkin sepanjang saya menulis di dalam blog ini, ada ketikanya saya terkasar bahasa dan ayat yang saya gunakan agak kurang sopan, mungkin ada readers blog saya ni yang terasa, berkecil hati ke apa..saya minta maaf banyak-banyak. Harap diampunkan. hehehe

Mungkin ucapan raya saya ni “murah” gila tapi jujurnya saya mohon ampun maaf lah awal-awal. hehehe!! Sempena hari raya Aidilfitri yang akan menjelang tak lama je lagi ni, mohon dimaafkan salah silap saya dari segi penulisan saya dalam blog ni. Ampun penunggu gua. hahaha!!

Zero zero. Kalau ada pun, saya atau korang terkasar bahasa dekat sini. Saya dah halalkan je. Lupakan je. Jordan ke apa tuh, saya gurau-gurau. Hidup kalau tak bergurau kan tak ada warna dan serinya. ngeh!!!! Minta ampun banyak-banyaka. Ini jelah kot ucapan raya saya. wakakaka!!!

credit gambar: Belia Muda

Artikel Berkaitan

40 responses to “Beri Ucapan Raya Melalui Blog

  1. tu diaaa..mcm speech artis la plak..walaupun raya x confirm ag bla..nk wish maaf zahir dan batin..muahaha..halalkan segala mkn minum..ngeeee.. 😛

  2. btol tu sis. better minta maaf dlm bulan ramadhan, jgn tunggu syawal. bulan ramadhan lgpon bulan pengampunan. minta maaf gk kalau ada terkasar bahasa dlm mengomen 🙂

  3. ucapan melalui blog pun ok… sms ke mms or fb tapi cara yang paling meninggalkan kesan pada saya tetap dengan menggunakan kad raya walaupun setem sekarang ni dah mahal. huhuhu…

  4. Selamat menyambut hari raya aidilfitri juga buat liza razak. Nk duit raya pleash? Hehe

  5. tak kisah ucapan raya tu murah atau mahal, yang penting niat ikhlas dan maksud sebenar dapat disampaikan.. awal plk ni buat ucapan raya.. ni dah nak balik kampung dan tinggalkan blog ke? hehehe

    Selamat menyambut Hari Raya.. maaf juga di atas salah silap dalam menulis komen 😀

  6. ucap selamat hari raya advance ok jer utk blogger. takkan pagi2 raya nanti nak taip entry. sape nak baca? semua sebok pegi beraya jer… sy pun nk ucapkan selamat Hari Raya pd Sis Liza.

    • hahahaha!!tahu tak apa. taip entry boleh, buat draft tapi masalahnya tak ada nyer orang nak baca entry minta maaf kite tu nanti.sibukkkkkkk

      • betul tu. klu sya pun dh tentu seminggu tak buka internet. kg takde internet. so, pas seminggu baru baca entry. agak lambat tu.

        lg 1, takut apa2 terjadi masa hari raya tak sempat nak mintak maaf kat blogger lain. kalau dah buat entry awal2, at least dh lepas..hehehe

  7. Macam tak ada harapan je nak dapat kad hariraya tahu ni.

  8. Selamat Hari Raya liza…

    dulu pernah baca blog liza…lama tak jenguk…banyak dah terlepas entri2 kat sini…huhu

    Jangan lupa kasik duit raya…hik3

  9. Macam-macam orang sekarang buat ucapan raya, di sms, di fb, vlog sekali…

    Njalok dingopuro yo sis Liza 🙂

  10. selamat hari raya maaf zahir dan batin juga liza…ucapan melalui blog juga alternatif terbaik asalkan dapat sampaikan ucapan…berapa balang kuih raya dah siap nih?? haa

  11. ini ucapan raya 1 dunia ni.. selamat hari raya sis.
    Dpt duit raya pon best gak ni 😀

  12. ucapan kat mana-mana pun ok, janji dapat sampaikan maksud atau tujuannya. kalau melalui blog ni, paling menarik dapat panjangkan url blog ke jaringan sosial yang lain.

    macam panggil orang bertandang ke rumah. hehe.

    selamat hari raya juga buat tuan rumah. mohon keampunan jika ada salah dan silap kelakuan dan kata.

  13. selamat hari raya jugak cik liza 😀 salam syawal dari saya sekeluarga 🙂

  14. walaupun kau byk buat salah dgn aku
    aku tetap memaafkannya… akakakaka…. (kidding)

    sama2 ler kita yer cik lizz

  15. selamat hari raya liza..
    ampun maaf andai ade tesalah taip..hehe

    aku punya surat xyah guna setem..selit bawah pintu je..hehehe..

  16. Lamanye x jenguk sini.. Huhu..

    Selamat hari raya in advance utk Lizz juga. Hee.. Mtk maaf gak kalau2 ada terbuat silap di dunia maya ni. Ada ke? Hehe.. Tak salah klu saling bermaafan kan?

    Suka ni – Hidup kalau tak bergurau kan tak ada warna dan serinya. 😀

  17. zero-zero, sama lah kita 😉

    err belum pernah dapat kad raya dari teman siber. insha Allah masa akan datang hihi

    baru-baru ni ada dapat emel dari seorang blogger, awal je ucap selamat hari raya. apa pun, buat semua pembaca lizarazak.com, ikhlas dari saya dan Fokusblogger, selamat menyambut hari raya dan selamat ulang tahun kemerdekaan kali ke-54 🙂 senyum sokmo

  18. Walaupun ramadan belum habis, syawal belum menjelma. Hanya mampu ku ucapkan adalah Selamat Hari Raya sebagai penganti diri.

  19. Pingback: Pantun Lawak Hari Raya Aidilfitri | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge