Belajar Tips Naikkan Alexa Rank Bersama Blogger Titan

Tips Naikkan Alexa Rank ni memang banyak sangat. Keyword Tips Naikkan Alexa Rank di Google memang panas sentiasa, lagipun Tips Naikkan Alexa Rank ni penting kalau korang memang nak serious dalam dunia blogging.

Macam saya, baru nak berjinak dan belajar tips naikkan alexa rank ni. Sebelum ni, ada jugak blogger yang memang tak asing lagi iaitu bro Denaihati buat artikel berkenaan Alexa Rank ni. Tapi, itulah belum ada masa nak belajar. Sekarang ni, baru memaksakan diri juga.

Khairul Fahmi Nekad Putus Tunang!

Tapi untuk belajar tips naikkan alexa rank kali ni, saya pilih blogger Titan sebagai cikgu.hahahahaha!!!! Korang yang nak belajar berkenaan make money online ke, alexa ke, SEO ke boleh belajar melalui blog Earncent.com ni. Cukup berinformasi ok!

So, malas nak tulis panjang sangat. Saya terus share tips naikkan alexa rank yang saya dapat daripada entry hebat blogger Titan. Siri tips ni ada 3 kesemuanya tau, korang boleh terus je klik entry ini dan follow part 1, part 2 dan part 3 siri tips naikkan alexa rank cara Titan ni.

Tapi, dalam entry ni saya akan terangkan part 1 dulu sebab saya memang follow habis-habisan tips naikkan alexa rank by Titan ni. Ikut step.hahahaha!!! Lurus bendul. So, jom kita sama-sama check balik samada dah buat ke belum apa yang patut kita buat πŸ˜‰

Tips Naikkan Alexa Rank

Tips naikkan alexa rank yang pertama, update blog sekurang-kurangnya 1 artikel setiap hari kata Titan. So, rasanya setakat ni saya memang update blog selalu cuma ada jugak hari-hari saya ponteng update blog. Ok, mulai hari ini kena cuba sedaya upaya lah untuk update blog setiap hari. Paling teruk pun 1 artikel.

Tips naikkan alexa rank yang kedua, Letakkan widget Alexa rank diblog Lizarazak.com ni. ok. saya dah letak. Senang je rupanya, just copy paste kan coding html yang diberikan then settle. Done.

Tips naikkan alexa rank yang ketiga, Toolbar Alexa rank kena install dekat browser yang kita guna. Yang ini, katanya macam syarat wajib. Sama juga dengan step kedua atas ni. Wajib, jangan banyak tanya. Letak je.hahahahaha!!!

Tips naikkan alexa rank yang keempat, dapatkan review atau ulasan untuk blog Lizarazak.com ni daripada blogger lain atau sesiapa saja yang sudi. Kalau ikut kata Titan, kita boleh minta kawan-kawan blogger yang baik hati untuk review blog kita. Sebagai balasan, nanti kita pula akan review blog diorang. So, kalau korang rajin, bolehlah review blog Lizarazak.com di sini dan tinggalkan link site korang di komen bawah ni. Saya akan review blog korang pulak.

Tips naikkan alexa rank yang kelima, Β  rajinkan diri berblog walking. Ok, yang ini saya ada masalah sikit. Sebab saya tak ada masa nak berblogwalking sangat. Biasanya, saya akan lawat blog readers yang komen di entry saya. Saya utamakan diorang dulu. Hmm, tak apa lepas ni maybe boleh rajinkan diri lah.hahahaha!!!

Ok. cukup 5 tips naikkan alexa rank yang saya belajar daripada blogger Titan. Untuk part 2, nanti saya sambung sebab saya pun tak habis study lagi. Korang, cubalah yang ini dulu! Kita belajar sama-sama. hehehehehe. Good luck!!

UPDATED: Entry ini ditulis sempena contest review blog Earncent.com korang boleh join!!! Banyak masa lagi ni. Good luck!

Pertandingan Earncent Review 2011 ini dianjurkan olehΒ Earncent.com danAhmadFaizal.com. Hadiah ditaja olehΒ Titan danΒ PanduanTNX.com

Artikel Berkaitan

62 responses to “Belajar Tips Naikkan Alexa Rank Bersama Blogger Titan

  1. dah lama dengar nama lizarazak ni, dan lizarazak bukan calang2 blogger. memang banyak nak kena belajar bila dah blogging ni, dan tu lah yang tambah menyeronokkan blogging ni. Sya pun tak buat 5-5 tips tu lagi, tapi kalau BW & update entri memang alexa cepat turun.

  2. Ada orang tak pandang Alexa ni, tapi data tetap data. Sekurang-kurangnya kita ada kayu pengukur untuk blog kita.

  3. titan antara sifu terawal aku kat internet ni hoho hebat dia ni.. tapi aku dah bersara la bab2 main alexa ni semua hahaha sekrang more to blogging untuk suka-suka..

    p/s: alexa toolbar tu buat pasang kat browser bukan pasang kat blog -.- πŸ™‚

    • hahahahaha!!thanks wei.aku tulis je.a’ah,salah2 type.dah betulkan. titan ni aku kenal masa sibuk aku join contest hidup berani gagal.dia hebat seo.hehehehe

  4. saya suke crik info n idea kat blog nieh jugak πŸ™‚

  5. nak tye
    mcm ne nk ltk widget tu ek??
    yg ada PR tu ek??
    ke site info??
    mcm akk liza nye
    toolbar tu fucntion die untuk ape yep..huhu

  6. blog earncent byk pasal buat duit online. dulu dari situ saya mula join affiliate – semua banner affiliate yg ada di blog tu saya join tapi tak menjadi (salah teknik) hehe

    blog tu memang byk pasal buat duit online. dari situ jugak saya tau pasal fiverr dan mcm2 website luar negara yg boleh menjana pendapatan. (saya rasa dia antara perintis dari Malaysia yang mula join program2 buat duit online luar negara)

    • kan? cuma setakat ni baru belajar idea bab seo n trafik2 ni.bab cari duit lebey by affiliate tu belum. baru 2ni baru terasa nk belajar. tp,nanti dulu.hehehehe

  7. tips yang berguna dari earncent.. alhamdulillah semua tu saya dah buat..cuma kengkadang ada gak hari yang tak post apa-apa entry..

    dan pasal review tu tak pernah lak buat untuk orang.. ntah ar.. kengkadang serius nak kejar Alexa kengkadang lantak je sebab orang tak pandang sangat. dia tak effect SEO kan.. lagipun page rank kan yang penting untuk dapatkan hits on first page..

    apapun blogging kena relax je baru selesa nak tulis entry πŸ™‚

    thumbs up!

    • rasanya penting jugak. kalau nak dapat job iklan/review yg superb..diorang akan pentingkan PR,SEO and rank alexa gak. ni kiranya kalau betul2 nak maksimakan pendapatan kita kat blog. maybe. tengah belajar lagi ni.hehehehe

  8. selamat menunaikan ibadah puasa,
    semoga ibadah puasa pada kali ini lebih baik dari sebelumnya,
    Kejarlah pahala yang berlipat kali ganda yang telah dijanjikan oleh Allah SWT..:)

    dulu selalu juga duk kejar ranking alexa ni,tapi skang da kurang beblogging jatuh menjunam pula..hehe

  9. key

    ahoi….alexa-alexa bagai ni….hehehe~~~
    Selamat berpuasa!

  10. lizarazak power… klau main alexa ngan ko confirm2 ak kalah.. haha…

  11. Nak belajar jugak..nanti nak follow liza je la. πŸ˜›

  12. Titan memang ciikgu pun…semangat liza teruskan usaha…

  13. sangat useful.. thanks πŸ˜‰

  14. Dulu CEQ memang kejar alexa dan kejar yg paling jauh 20x K alexa. Lepas 2 smbung blajar terus naik smpai skrg 1k +++ sbb xdak masa nk brbl0g. Sbnrnya xsusah nk kejar alexa ni.

    Apa yg CEQ faham alexa nie tgk pada trafik kita. Dia jgn bgi trafik menurun tapi sentiasa meningkat. Kalau bln lepas pv 10k bln ni biar 11k smpailah 12k 13k hingga 20k.

  15. utama orang yang datang melawat blog
    kita dulu…cari ni pun boleh juga.
    dah tak sempat.nak buat bagaimana.

  16. antara blog yang saya masuk setiap hari. Banyak tips boleh belajar dari blog tersebut.

  17. pernah gak fikir nk buat alexarank segala bagai ni..tapi sbb aku ni pemalas..so aku putuskan..malas lah..
    blog untuk suke2 sudah bah..hehehe..=p

  18. yang kedua dengan ketiga tue cam tak bape betul je. πŸ˜€

    • hah?dah tu yang betulnyer ape?hehehehe. kau kan otai aman oi.ce ajar!!!! *jerit kekuat

      • aku pun noob. lagi noob dari hang. haha.

        cuma tengok kat web-web yang top cam Google, Facebook (gile nipu contoh) diorang takde pun pasang widget tue. So, maybe diorang ada cara lain tuk dapat data Alexa tue. Tapi menda nie ikut suka ati hotak aku jer. Haha.

        yang pasang toolbar tue, sebab burukkan browser. wahaha. alasan takleh blah. :p

  19. terima kasih dengan ilmu ni.alexa aku pun dah lama tak check.aritu ada jugak izwannizam bagitau yang alexa aku dah 500k.ok gak tu.tak sangka pulak cepat dia turun.rasanya blog ni lagi cikit kot alexa ranking tu πŸ˜€

  20. kalau rajin mmg senang la rank alexa tu jatuh, dan kalau malas cepat pulak angka dia meningkat naik…kalau stay je kan best

  21. Tia pun dalam proses nak turunkan rank alexa ni . bagus tips ni . semua Tia dah pernah dengar kecuali yang review tu . mungkin Tia boleh cuba cara yang satu ni ..

  22. ye..titan adalah guru membuat duit dgn internet…. korek2 rahsia dan tips kat entry lama2 tuh… hhahaha…

  23. salam..sy dh install alexa ni tapi button dia x berfungsi la..nk bt camne ye..ada sapa2 yg blh tunjuk ajar

  24. Pingback: Update: Senarai review Pertandingan Earncent Review 2011 | EarnCent.com

  25. W.R

    yup setuju sgt dgn tips diatas, sbb saya pun mengamalkan apay terdapat dalm tips diatas mmg berbaloi-baloi…:)

  26. Pingback: Last Call untuk Pertandingan Earncent Review 2011 | EarnCent.com

  27. Pingback: Senarai Akhir Pertandingan Earncent Review 2011 | EarnCent.com

  28. Pingback:   Review Sennggaat Earncent.com terakhir bersama 1 Syawal . by FarahAzniL.Com

  29. Pingback: Pemenang Pertandingan Earncent Review 2011 | EarnCent.com

  30. Pingback: 21 Tips Blog Yang Mudah | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  31. Salam kak lizarazak. Sy dah review blog akak.. minta tlg review blog sy jugak. Kat sini : http://www.alexa.com/write/review/blogcelotehmuna.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge