Bantahan terhadap Drama Tahajjud Cinta. Tapi Makin Ramai Yang Teruja Tengok

Drama Tahajjud Cinta episod 5 akan ditayangkan esok. Drama Tahajjud Cinta, makin dibantah. Makin dapat sambutan. Memang lumrah manusia lah kot.  Drama Tahajjud Cinta ni, kalau kita jenis yang open minded. Tak ada salahnya pun menonton.

Simple je. Mana yang baik, kita ambillah. Mana yang rasanya terpesong, janganlah pandang. Ya, berdosa tetap berdosa. menonton tv tu pun sudah dikira melalaikan kecuali program agama. Itu semua tahu. Tapi, yang membantah Drama Tahajjud Cinta ni boleh confirm ke 100% tak tengok drama tv langsung.

[email protected] Dan Aimie Hampir Pasti Putus Tunang

Saya malas dah nak komen perkara ini. Lagi saya bersuara, lagi masing-masing nak tunjuk pandai. Saya bukan tak ada langsung ilmu agama. Sebenarnya ada asas agama. Lagi saya jawab komen, lagi ramai yang hentam pasal Drama Tahajjud Cinta.

Sebenarnya nak komen lagi, tapi sebab dah start rasa annoying dengan sesetengah manusia (sesiapa sahaja yang terasa.hahahahaha) so, better abaikan saja. Ada yang kata saya taksud menonton Drama Tahajjud Cinta. Hello, mesti ramai tak tahu. Saya memang kaki tv. Bukan drama tu je kot. hahahaha!! Whatever.

Pengacara TV3, Ally Iskandar Putus Tunang?

Kita ada minat masing-masing. Biasalah tu. So, mana yang ada tinggalkan komen di entry  fanpage bantah tayangan drama tahajjud cinta tu, saya dah penat nak reply komen sebenarnya. hahaha!! Sorry but thanks sebab rajin menulis panjang-panjang. Saya baca. Jangan risau.hehehehe

Dekat entry bila semua nak menang, kita mengalah tapi bukan kalah tu kiranya saya bagi hint yang saya dah penat melayan. wakakakaka!!! Saya bukan producer drama tahajjud cinta pun yang korang nak bertegang urat tapi tak apa. Inilah cabarannya bila jadi blogger. Setiap pendapat kita, mesti ada yang kecam or suka. Biasalah tu.

Sedangkan blogger popular Denaihati pun kadang-kadang kena kritik, inikan pula saya. hahahaha!!! Well, berani ada blog, berani suarakan pendapat, haruslah berani bertanggungjawab. Tapi, saya suka bercakap pasal drama macam drama tahajjud cinta ni bukan bercakap pasal politik. Nasib baik!! Kalau tak, kena SAMAN RM300 macam kes blogger baru-baru ni!!! huwaaa!!

Bantah tetap bantah. Drama Tahajjud Cinta tetap ditayangkan macam biasa. Jangan kata di tv, secara online pun korang boleh layan. Macam ni jelah. Rakyat Malaysia ni bukan seorang dua. Sekali kita suruh bantah, semua nak ikut. Masing-masing ada minat, masing-masing ada rasa ingin tahu, masing-masing ada akal sendiri dan yang pasti tahap ilmu agama kita semuanya berbeza.

Safee Sali & Amirul Hadi Digelar Monyet

Yang pasti, apa yang saya lihat. Ini pendapat saya je lah yek. Jangan nak menyalak tak tentu pasal dekat sini. ahahahaha!! Kontroversi yang sesetengah pihak timbulkan tu ( Bantah Tayangan Drama Tahajjud Cinta) makin buat orang ramai teruja nak menonton. hehehehe.

Sama macam case Filem KL Gangster lah.Mula-mula malas nak tengok, tapi bila semua dah kecoh pasla isu PEKIDA. Semua tak sabar nak tengok kan??? Mentaliti masyarakat kita masih sama. Perkara yang orang canang-canang tak elok tu lah, semua orang nak tengok. Sama macam case drama tahajjud cinta ini.

Faham? hehehehehe. So, dengan ini selamat teruskan bantahan dan kepada yang sekufu dengan saya. Marilah teruskan menonton (iya, saya tahu berdosa. tahu) drama tahajjud cinta ini. Tapi sempena Ramadhan Al-Mubarak ni, saya tengok dekat TONTON or online sini jelah. Terawih. InsyaAllah.

Heh. Siapa kata saya taksub tengok drama tahajjud cinta hoi? Kemain korang hentam iolsss ek. Terawih tetap terawih. pandai-pandailah bahagikan masa. Derr!!! Bye. Eh, salah. Assalamualaikum .

Artikel Berkaitan

22 responses to “Bantahan terhadap Drama Tahajjud Cinta. Tapi Makin Ramai Yang Teruja Tengok

  1. knape pulak org nak bantah drama tahajjud cinta tu? maafla sbb tak mengikut perkembangan semasa. pad sy cerita tu ok jer…

  2. as salam..
    oo..hehe..pakcik pun layan juga.
    tapi tarawikh full lah siap witir.rugi maa~ setiap amal kepada-Nya digandakan pahalanya~

    apa susah. sapa yang guna tv sony hd tu, ada recoder kan. on je timer pukul berapa nak rakam siap channel yang mana. plug in memeory card/pendrive. then pegi tarawikh. habis tarawikh pukul 12, layan suda~

    bereh~ kekeke~
    kita ada ilmu, ada akal, pandai2 guna la nak rembat 70x ganda pahala yang Allah berikan.huhu~ bagi yang tak reti2 tu, bulan puasa yang penuh keberkatan ni menjadi sia2. eh~ ingat senang ke nak lepaskan diri dari neraka? bulan puasa ni la antara penyelamatnya~

    tu. depa yang dah pergi dulu daripada kita ni pun, mengharapkan sangat2 pertolongan dari kita yang masih hidup. sedekah der~ jangan kedekaut okeh~

    yer tak liza? kekeke~ repot kat kf suda~

    =p

    haha. utm mari boikot?kekeke~

    • oh kf ker?hahahaha.

      ganas bahasa pasal neraka tu -..-
      simple je. tepuk dada, tanya mana 1 nak. teraweh sunat je tapi if mampu n nak lebih pahala silakan buat. if teraweh tp yang wajib tinggal pun sia-sia jugak. baik tengok tahajjud cinta.kikikikik.ok.melawak jer

  3. ooh.. x abis2 lg rupanya isu ni… huhu… x payah layan la diorg… drama tu tetap g on walau apa pun dorang cuba buat..

    • aku tulis entry ni sebab still ada lagi yang berminat nak respon dekat entry lama berkaitan tahajjud cinta ni. hehehe.malas nak jawab kat situ,aku tulis entry ni.bagus gak.tak kosong blog aku.wakakakaka. a’ah.buat drama pakai duit. tak adanyer nak stop macam tu je

  4. fanpage tu lagi membuatkan org berdoyon nak tgk tahajjud cinta. x pasal market free. mungkin erma nk cuba islam tsaqafi. mungkin. cume tidak kena pada waktu siarannya. xyah nk sibuk2 dgn content drama tu. erma sdiri bkn ye wali Allah. kite pun jgn nk expect cite ni sehebat filem iran. so x perlulah nk kutuk2, nk wt fanpage pelik2. teater sirah junjungan erma bagus. ak blh nangis.

    mana yg baik amik, buruk tolak

    • oh betul2!!! teater sirah junjungan tu memang bagus. meremang bulu roma n kita boleh “rasa”. ntahlah, ada orang yang cuma boleh pandang silap je, yang elok2 dia xnak amik tahu pulak. kita amik yg elok je. betol

  5. ada dengar jugak pasal bantahan citer tahajjud cinta nih.
    bukan senang nak puaskan hati semua pihak. senang citer nak layan pergi tonton. kalau tak takyah tonton citer tahajjud cinta. senang~

    • kalau tak suka sekalipun, kena fikir tentang org lain. buat drama bukan pakai air kosong. beratus ribu. senang2 nak bantah.huhuhuhu. macam bunyi selfish. kan?

  6. aku tak tengok pun cerita tu. Tapi memang aku perasan, artis semua yang glemer belaka. Yang perempuannya kat luar leh tahan gak seksinya..

    • memang pun semua nama top top. kebanyakkannya lah. erma fatima mana main tangkap muat je. seksi kat luar tu, aku tak nak komen. hehehehe. masing-masing. aku pun ting tong gak

  7. banyaknya news dari mynewshub dimuatkan dalam ni hehe. ni mesti berbayar kan?

    tgk je cerita tu. mmg artis yang berlakon dalam tu berpewatakkan berbeza bila di luar. tapi bila tgk diorg berlakon ayu je tambah2 si fazura hehe

  8. Pingback: Blogger Copy-Paste Tak Akan Ke Mana | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  9. tak pernah nk tgok sampai habis citer tu..hehehe..

    aku setuju ngan ko..mana yang baik boleh ikut..yg tak elok tu..jadikan pedoman.buat ingtan sesama kita.=p

  10. assalamualaikum.
    maaf. terasa jugak nak bg sedikit respon. saya pon tgk jugak drama ni. sebagai pengarah.. tak salah nak buat cerita. apa saja konflik dan jenis cerita. dan sebagai penonton.. tak salah jugak kita nak tonton dan amek apa yang baik, tolak apa yang buruk.

    cuma bila kita taktahu hakikat sebenar. takot apa yang disajikan tu kita percaya bulat2.
    and at least kalau nak buat filem. better kaji kebenaran dan hakikat hidup pelajar di mesir. guna perkataan cairo tak bapa nak sesuai kot..
    maaf pandangan ja. boleh jadi salah dan boleh jadi betul.

  11. Pingback: Keyword Tahajjud Cinta Penyumbang Trafik Organik Terbanyak | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge