3 Blog Malaysia Yang Cukup Berinformasi Untuk Blogger

3 Blog Malaysia pilihan saya untuk terus berblogging. 5 Blog Malaysia ini saya bukan pilih random ok tapi blog malaysia yang saya akan listkan di bawah ini memang terbaik daripada yang terbaik untuk saya kongsikan dengan korang.

Tapi, entry ni bukanlah entry mengampu. Tak ada kerja saya nak mengampu blogger lain. hahahaha! Tapi, entry 3 Blog Malaysia ini saya tulis untuk buat saya lebih fokus dan terarah dalam dunia blogging ni. Siapa bilang jadi blogger tak seronok?

Sah! Mentega β€˜Pure Creamery Butter’ Tidak Halal

Seronok sangat! Macam-macam pengalaman saya dapat ok. Blogger zero kepada hero tu mungkin belum saya capai lah kan. Perlu banyak masa lagi untuk blog Lizarazak.com ni jadi antara blog Malaysia yang dikenali ramai. Perlu masa tapi tidak mustahil πŸ˜‰



Ok, saya teruskan jelah entry ni. Blog Malaysia pertama pilihan saya, tak lain tak bukan blog Denaihati.com . Saya cukup kagum dengan bro Denaihati. Blogger yang terkenal dengan contest-contest hebat. Apa yang saya suka dengan blog beliau ialah informasi yang disampaikan cara santai dan entry beliau semuanya natural. Tidak memihak pada sesiapa. Kita, readers blog beliau diberi kebebasan beri pendapat.

Kad Jemputan Perkahwinan Ashraf Muslim Unik

Blog Malaysia kedua pilihan saya, blog Ariffshah. Blog beliau ada cara tersendiri. Identiti beliau sendiri. Penulisan santai dan tidak terlalu fokus dengan informasi semasa tapi macam-macam ada. hahahaha! Seronok baca blog Ariffshah ni. Dia hebat SEO. Tutorial yang disampaikan dalam blog beliau ringkas dan padat. Senang betul nak faham!

Ok, blog Malaysia ke 3 pilihan saya pula blog 2dayblogger.com . Ok, secara jujurnya saya memang kagum dengan blog ni. hehehehe! Saya selalu teruja sebab tuan blog laju betul update blog dengan isu semasa yang boleh jadi rujukan kalau tengah buntu nak cari idea untuk tulis entry. Trafik blog ni jangan cakaplah. Tengok iklan innity berkibar pun kita boleh tahu trafik hebat. hehehehe!! Apa-apapun, serious banyak informasi korang boleh dapat daripada blog ni. Tak rugi baca. Selak entry-entry lama beliau. Jadi blogger, jangan malas!

Cukup. Saya memang jenis memilih. Jadi, daripada beribu-ribu blog Malaysia saya cuma mampu pilih 3 blog sahaja. Blog ini pada saya kategori blog tak rugi baca. Tak perlu kelam kabut cari blogger sana-sini, ikut je pilihan saya ni. hahahaha!!! Selamat menambah ilmu berblogging Β πŸ˜‰

Artikel Berkaitan

56 responses to “3 Blog Malaysia Yang Cukup Berinformasi Untuk Blogger

  1. memang terbaik ketiga2 blog ni tapi yang paling kerap aku masuk jengah semestinya denaihati πŸ˜‰ cuma jarang tinggalkan komen je

  2. Adam Roslan

    Saya pun selalu kesana. Sini pun selalu singgah πŸ™‚

  3. sejujurnya blog ariffshah jer aku pernah masuk.. denaihati tak pernah rasanya.. 1st time dengar blog 2dayblogger…

    p/s: blog aku mane?

  4. semua blog ada kelebihan sendiri…nak manage blog satu cabaran yg hebat,berjaya atau x b’gantung pd adminnya.

  5. bile nak review mr right pulak? hehe. lawak jekk..

  6. satu lg blog berinformasi..Amanz. tp yg tiga2 ko listkan ni mmg sgt membantu dlm nak bg pengisian yg lebih kpd blog

  7. ketiga2 blogger tu memang saya mesti jenguk hampir untuk setiap hari πŸ˜€
    yang terbaik bagi saya adalah denaihati.sekarang alexa ranking dia pun dah masuk bawah 100 dalam malaysia πŸ˜€

    • itulah. memang kagum dengan DH.alexa memang mangkaw sangat and to be honest, memang nak sangat masuk dalam top 100 alexa ranking malaysia. jadikan blog DH sebagai motivasi πŸ˜‰

  8. mmg ketiga-tiga blog nie sumber informasi yg berguna utk blogger baru dan lama.

  9. ketiga-tiga best..
    yang 2dayblogger tu traffikk mantap giler2.

  10. Blog DH mmg trbaik. Aku suka blog beliau. Blog lizarazak pn apa kurang. Bhahaha

  11. donha

    Teringin nak jmp dgn denaihati kte tu. Dah betahun jmp dialam maya je. Kan? πŸ™‚ mmg ketiga2 blog ni masing2 ada pena
    ngan tesendiri. Mmg hebat

  12. tiga-tiga tu memang ada kekuatan masing-masing…. tapi memang ada banyak blog2 di luar sana yang menarik

    • memang ada banyak blog yang menarik. sebab tu perlu buat entry untuk share2 macam ni cz ada antara kita yang tak tahu pun. harap blogger lain yang tahu blog mana2 yang berguna untuk blogger..dapatlah share jugak.hehehehe

  13. Terima kasih bebanyak sebab berkongsi kisah blog denaihati di sini. Ada ubi ada batas ada budi insyallah akan di balas.

  14. Pingback: Terima Kasih Liza Razak:3 Blog Paling Berinformasi Kepada Blogger |Blog 2DayBlogger!

  15. Terima kasih kerana senaraikan blog saya sekali Liza..TQ..satu penghargaan tu =)

  16. semua dah pernah masuk.. banyak belajar teknikal dari blog ariff..

  17. memang nama-nama besar blogger berinformasi itu….hebat nak masyur…

  18. erm, antara blog yg aku suka ada dlm list… penulisan kat blog AriffShah mmg best… aku suka style penulisan AR tu… πŸ™‚

    apa2 pun ketiga2 pemilik blog tu mmg hebat orgnya… πŸ˜€

  19. Saya sgt mengagumi mereka sehingga buat 1 bloglist khas buat mereka2 inn

  20. Setuju dengan Liza Razak

    3-3 blog tu selalu masuk..
    Tapi sejak kebelangan nie kemunculan 2dayblogger memberi impak jugak..

    Banya entry2 yang hebat kat blog dia.

  21. Blog beritasemasa.com pun ok jgk.

  22. Setuju. jadi blogger jgn malas. ayat azimat tu. hehe

  23. wahh, semuanya top-top belaka..

  24. mmg btl pon.. blog2 tu ada kelebihan yg tersendiri.

    1st smpi blog liza ni, tgk sana intai sini. Apa kurangnya jg. Pon terbaek πŸ˜€ ekekeke

  25. semua dalam blog tu saya kenal, heheh

  26. agak2 bila blog gua akan masuk list? bhahaha… blog lu pun apa kurangnya…

  27. nice info… semoga blogger selalu maju dan fokus blogging

  28. Pingback: Terima Kasih Liza Razak:3 Blog Paling Berinformasi Kepada Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge