Ranking Universiti di Malaysia.UTM Tangga Ke 2!!

Ranking Universiti di Malaysia terkini sudah keluar dan UTM tangga ke 2 dalam Ranking Universiti di Malaysia. Tak kisahlah Universiti mana yang hebat. Ranking Universiti di Malaysia ni penting untuk orang negara luar pilih Universiti mana yang terbaik.

Untuk kita pulak, tak kiralah masih belajar atau sudah tamat belajar dekat Universiti yang tersenarai dalam Ranking Universiti di Malaysia ni, mestilah untuk tumpang glamour!!wakakakaka. Eh, taklah. Gurau je. Perkara penting untuk kita sama-sama improve diri masing-masinglah kan.

Bila universiti kita tersenarai dalam Ranking Universiti di Malaysia dan dapat pulak ranking yang agak baik, mestilah lebih bersemangat dan ada motivasi baru. Itu jelah kot. Apa-apapun, untuk korang yang berjaya dapat penempatan ke Universiti di Malaysia ni, selamat belajar!!!

Senarai Ranking Universiti di Malaysia

  • Universiti Sains Malaysia
  • Universiti Teknologi Malaysia
  • Universiti Kebangsaan Malaysia
  • Universiti Putra Malaysia
  • University of Malaya
  • Universiti Malaysia Perlis
  • Multimedia University
  • Universiti Teknologi Mara
  • Universiti Malaysia Pahang
  • International Islamic University of Malaysia
  • Universiti Utara Malaysia
  • Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  • Universiti Tenaga Nasional
  • Universiti Malaysia Sabah
  • Open University Malaysia
  • University of Nottingham Malaysia
  • Universiti Teknologi Petronas
  • Universiti Sains Islam Malaysia
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris
  • Taylor’s University College
  • Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  • Universiti Tunku Abdul Rahman
  • Universiti Malaysia Terengganu
  • Universiti Malaysia Sarawak
  • Universiti Tun Abdul Razak
  • Monash University Malaysia
  • Universiti Industri Selangor
  • Wawasan Open University
  • UCSI University
  • Curtin University of Technology Sarawak Campus
  • Asia Pacific Institute of Information Technology
  • International Medical University
  • Help University College
  • Tunku Abdul Rahman College
  • Al Madinah International University
  • Universiti Kuala Lumpur
  • National Defence University of Malaysia
  • Segi College
  • Universiti Sultan Zainal Abidin
  • Universiti Malaysia Kelantan
  • Limkokwing University of Creative Technology
  • KDU College
  • Selangor International Islamic University College
  • Sunway University College
  • Malaysia Theological Seminary
  • Malaysia University of Science & Technology
  • Olympia College Malaysia
  • Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  • Malaysian Institute of Management
  • University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  • INSANIAH University College
  • Taman Pertanian University
  • Kuala Lumpur Infrastructure University College
  • International Centre for Education in Islamic Finance
  • Majlis Peperiksaan Malaysia
  • Cyberjaya University College of Medical Sciences
  • Disted-Stamford College
  • Berjaya University College of Hospitality
  • Asia e University
  • KBU International College
  • New INTI College
  • TATI University College
  • Nilai International College
  • Asia Pacific University College of Technology & Innovation
  • AIMST University

Credit to : Melvister

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

25 responses to “Ranking Universiti di Malaysia.UTM Tangga Ke 2!!

  1. UM ke – 5 , kekekeke

  2. owh..uthm no. 12 huhu.
    ranking ni berdasarkan apa ek?
    macam takleh terima uthm atas drp utp πŸ˜›

    • Size, Visibility, Research papers and scholars. USM memang banyak research if tak silap aku. UTM macam baru nak mengorak langkah kengkonon.wakakakaka. UTHM dulu xade nama sangat,now lincah kaduk naik woo

  3. woaa uitm no 8.. πŸ˜€ hekhekhek nak jugak πŸ˜€

  4. Alamak, Al-Azhar University takde laaa. Heheheh πŸ˜›

  5. u saya UUM…dah 7 tahun tinggalkn bumi sintok…

  6. hoho..ada main ranking-ranking plak ye..

  7. USM tetap terbaikkan…
    semoga anak bangsa kita terus maju πŸ™‚

  8. anim87

    USM terbaik…suka suka
    hehehe

  9. UiTM d hatiku… πŸ™‚

  10. hoho..jauhnya universiti saya belajar dulu..

  11. perhh..UMS tangga ke 14 tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge