What Does Your Ideal Girl or Man look like?

What Does Your Ideal Girl or Man look like? Entry macam ni, saya panggil entry kontot. So, What Does Your Ideal Girl or Man look like? kawan-kawan semua? hahahaha! Simple entry but apa salahnya kan? Mana tahu korang boleh dapat girlfriend or boyfriend here. hahahahaha.

Ok, serious. Boleh tolong jawab soalan ni? What is Your Ideal Girlfriend or Boyfriend? Depends. Kalau korang lelaki, jawablah soalan What Does Your Ideal Girl look like?Β dan kalau korang perempuan, bolehlah jawab soalan What Does Your Ideal Man look like?. bahaha!!

Kalau korang pengkid atau lesbian? Up to you. Tarahal lah mana-mana korang nak jawab. Jawab pun suka-suka kan?

Definisi Ideal : the idea of something that is perfect; something that one hopes to attain (source)

My Answer for What Does Your Ideal Man look like?

Funny sebab saya suka ketawa , caring, trustworthy, confident about himself sebab susahlah kalau lelaki tapi tak ada keyakinan dengan diri sendiri dan gentleman. Ada lagi, tapi mana boleh beritahu semua.bahahahaa!!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

25 responses to “What Does Your Ideal Girl or Man look like?

  1. Cukuplah dapat teman hidup yang sukakan saya seadanya. Tapi susah ar sebab saya ni banyak kekurangannya..

    P/s: eh akak suka funny person macam Salleh Yaakob ek hehehe
    .

    • suka or sayang? hehehe..better sayang lah kan. salleh yaakob? a’ah.bahahaha!! suka dengan lelaki yg funny.yang garang2/serius sangat..takut -..-

  2. sejujurnya semua nak yg cantik kot.. tp better cari yg kita selesa ketika bersama.. dan xperlu menjadi plastik..

    • lelaki memang suka dengan kecantikan. yang tu aku tahu tapi aku tengok ramai lelaki yg tinggalka gurl yg cantik2 ni bila dah “cukup kenal” ngan dia..maybe dia bar sedar..cantik luar tak beerti cantik dalam jugak.

  3. kebanyakkan kalau jawab soalan macam ni,mesti la nak yang cantik,pandai jaga hati kita dan serasi apabila bersembang ,hehe yang lain-lain tu mesti la pandai masak,jeng3

    • jeng jeng jeng. ok,alang2 ko dah mention kena pandai masak tuh..aku nak ask, lelaki mmg wajibkan ke wife die tu pandai masak? tapi,aku pernah dengar 1 kes ni kat radio. laki dia langsung xkesah wife die xreti masak. dia kata, itu bukan isu besar.

  4. 1. cantik
    2. boleh sembang banyak topik termasuk la isu semasa dan politik
    3.sense of humor
    4.Suka ketawa.
    5.join kelab isteri taat bhhahahaa…

    • cantik mesti yang 1st ek??hehehehe. join kelab isteri taat???wallaweeee. rasanya seteruk mana suami tu pun, sebenarnya mesti dalam hati dia ada wish yg ni kot. hehehe

      • yang no 5 tu saya main main je. ..banyak member buat joke pasal ni…kalau dah kawin lama benda ni tak jadi masaalah besar sangat la..

        • wakakakakakaka!!! owh, ingatkan betul tapi..ada orang cakap..teruk mana pun lelaki tu..even dia suka kacau2 gurl lain tapi kalau boleh die nak cari gurl yg “baik” ar..ntahlah..

  5. kl

    yang ambik berat tentang kita melalui kata dan tindakan.

    *saya sudah pun berjumpa dengan dia πŸ™‚

  6. kalo boleh nak yang cantik dan sedap mata memandang.. tak jemu haha yang paling penting boleh jaga makan minum dan ikhlas bersama tu yang paling penting. πŸ™‚

    • lelaki memang suka wanita cantik. itu lumrah lah.hahahaha!! yes, kalau canti tapi tak ikhlas sayang kita pun..tak ada guna “bela” wanita cantik tuh πŸ˜‰

      • cantik tu bukan semestinya muka macam model..maksudnya bagi saya sedap mata memandang. dan cntik tu kan subjektif sifatnya..penilaian setiap orang berbeza,cntik juga termasuklah berpakaian kemas dan menarik,.dan tak busuk…hahaha

  7. serasi + ngam
    nice looking – sedang2 elok ja..lawa sangat sng lari
    understanding
    kesabaran tinggi
    ketabahan kuat
    kehkeh

  8. perempuan yang baik untuk lelaki yang baik…saling melengkapi

    • hmm, tapi ikut pengalaman lepas… tak macam ni. maybe ada hikmahnya jugak.mungkin boleh ubah sikit tapi xapalah, mudah-mudahan dapat sama-sama memperbaiki kekurangan diri -..-

  9. Abdul Halim

    aslmualaikum kak liza,

    biasanya laki atau pempuan akan nilai 3 benda sblm couple or kawen : kecantikan, harta, keturunan.Tapi ada satu pakej yg kita blh ambik salah satu benda ni:
    1.cantik + beragama
    2.berharta + beragama
    3.keturunan baik + beragama

    senang ambik pakej sy ni xyah nk serabut kepala. Yang lain mcm mane setuju ke? huhu

    • Waalaikumusalam,

      memang. as orang Islam memang agama tu penting. itu memang wajib ada. cuz tak ada agama n xikut suruhan agama pun susah jugak lagi2 if orang perempuan yg nk cari suami.. kalau suami tu xboleh nak jadi imam dalam keluarga waktu solat…tu susah πŸ™

      • Abdul Halim

        tapi kak liza psl jodoh ni sbnrnya luar dr jangkaan kita, kadang2 isteri or mak we bkn main baik tp laki or pak we dajal smcm je or sbaliknya. 2lah org skrg x faham kalau si suami dh x leh ajar si isteri 2 ajak2 lah bini g surau or masjid ni x duk biar jahil, sampai bila nk jd mcm ni. Xleh jd imam dlm solat xpe kak liza asal sembahyg, skurang2nya jd ikut baik dlm kluarga dh cukup, right?

  10. Pingback: Sorry, Not My Taste! | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge