TwtUpKaseh. Tweetup Pertama Twitterjaya Ke Rumah Anak Yatim

twtupkaseh

Drama Nora Elena korang dah layan kan? Novel adaptasi untuk drama Nora Elena iaitu Kasih Yang Suci pun korang dah khatam baca kan? Drama Nora Elena dah, novel pun dah layan,  duit bil and duit novel ada meh? (cakap kat diri sendiri sebenarnya.hehehe!)

Apa kata buat amal untuk anak-anak yatim pulak untuk TWTUPKASEH. hahahaha!!

Nak beri duit macam ada tak ada je ni, jadi tolong warwarkan hal TWTUPKASEH ni pun rasanya ok kot. Sedekah kan pelbagai cara.huhuhu! Ok, mesti korang tertanya apa itu TWTUPKASEH kan? Meh, baca info dekat bawah. Details ni saya copy paste (jujur eh) di blog  blogger famous Aidasue (Ada blog, so dia layak digelar blogger ok!!!) sebab dia salah seorang yang terlibat dalam program TWTUPKASEH ni.

Apa #TWTUPKASEH ni?

Short link to this page :

bit.ly/irQoct

Twtup yang dihandle oleh tweeps Twitterjaya with good intention to give back to the unfortunates. =)

For the time being, kita tak ada confirm sponsors and no money :S. First charity event handle by me and some of my Twitter friends.

Who can join #TWTUPKASEH?

Only 50-60 tweeps from Twitterjaya ( First come first serve basis) =)

What are the children’s needs?

1. Money (ofcourse) – They need around RM15000 untuk menampung kos pembuatan kuih raya. Dorang jual untuk menampung sewa rumah & beli pakaian raya =) )

2. Sponsors ( Hampers, money again, anything! ) =)

3. Clothes,tudung, school uniform etc. ( Nak dekat raya lah katakan =) )

4. Books, stationaries.

5. FOOD ( rice, bread, oil, sugar, coffee, biscuit, milo etc)

How to contribute to #TWTUPKASEH?

1. Money – 2 cara. Online banking to Maybank acc : 162106784493 ( Aida Suraya Daud), and can give directly during the MINI TWTUP at Rasta.

2. We will held a MINI TWTUP to collect money, groceries, used/new clothes, anything on 17th of JUNE 2011 at RASTA TTDI, 9PM ONWARDS.

What are the activities during #TWTUPKASEH?

1. Kemas rumah.

2. Mini games. ( will update later)

3. Ice breaking.

4. Aerobik/ poco-poco

5. Or… if you have any idea, please DM @aidasue or mention Eda in Twitter

If you have any inquiries, jangan malu-malu

Twitter : @AidaSue

Email : aidasue25@gmail.com

Facebook : AidaSue

Follow hashtag #twtupkaseh ni ok


p/s:  Nak tolong promote (Blogger) and tolong dapatkan sponsor pun boleh. Email me lizarazak84[at]gmail.com untuk dapatkan proposal program Lawatan Kasih Twitterjaya 2011 ini. Harap sama-sama membantu Aidasue and gang untuk menjayakan program murni ni.

Artikel Berkaitan

18 responses to “TwtUpKaseh. Tweetup Pertama Twitterjaya Ke Rumah Anak Yatim

  1. Mari kita tunjukkan komuniti blogger pon boleh buat kerja2 amal juga! yeahhh!!

    yours
    SH

    • hehehehe. thanks SH.kemain!!
      aku just harap blogger boleh tolong ar sikit kan. aku tau ramai je blogger yg trafik mencanak kat blog.so,apa salahnyer tolong diorang buat event bagus2 mcm ni

  2. nanti saya follow twtUpkaseh…nak tambah pahala juga

  3. tak ikut pun drama bersiri tu. malas dah tetua ni.

    tapi kerja amal ini sangat bagus…moga tercapai semua yang dihasratkan oleh penganjur

  4. Salam.
    Tak mampu tolong dengan duit, bantu dengan post blog pun dah kira OK kan? Terima kasih kerana share. nak tengok sesuai tak nak buat blog post ni kat blog saya yang lain.

  5. menarik nih. mungkin akan cuba ke Rasta pada hari tersebut. ada FB event tak? Boleh RSVP kat situ, senang sikit nak ingat.

    • so far belum ada. sebab menda ni charity maybe so diorang taknak force orang ramai. tapi, if ada masa n ada barang or apa je yg nak beri bolehlah datang ke Rasta on that day ok. seronok ada kawan2 yg buat event camni.

  6. Pingback: 10Malaysia Top Link dan Commentator April dan Mei 2011 | Denaihati

  7. Bagus juga usaha murni ni
    Insya Allah,akan buat entri kat blog untuk sebarkan #twtupkaseh ni

  8. Pingback: Hulurkan Derma Untuk Anak-Anak Yatim #TWTUPKASEH | wazy84[dot]com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge