Jobberies.com Bukan Nak Lawan Jobstreet.com

jobberies.com

Jobstreet Malaysia, rasanya ramai pernah dengar kan? Jobstreet Malaysia merupakan platform yang popular untuk jobseekers. Jobstreet Malaysia memang dah lama dikenali kan di Malaysia ni as 1 of platform untuk cari jawatan kosong di Malaysia ni. Kalau tak pernah, tak apa. Klik je link Jobstreet Malaysia tu. Tahulah nanti.hahahaha!

Ok, tapi sekarang ni sesiapa yang sibuk nak cari jawatan kosong di Malaysia dah boleh try cari di Jobberies.com pulak ok. Kalau nak cari Singapore Job, saya tak tahulah. Kena tanya orang Singapore boleh beri info dekat korang. Saya orang Malaysia. Jadi, bagi info Job Malaysia bolehlah. hahahaha!

Jobberies.com ni sebenarnya merupakan platform baru pengiklanan jawatan kosong di Malaysia. Jobberies.com bukanlah macam Jobstreet yang dah lama kita tahu tu. Masih baru dan masih ramai yang belum tahu mengenai Jobberies.com ni. Jadi, apa salahnya saya (bajet bagus ah ayat ni.hahahaha!) promote. hehehehe.

Sesiapa yang tengah cari job vacancy, part time job, full time job di Malaysia ni bolehlah try guna perkhidmatan yang Jobberies.com ni provide. Kiranya kalau korang dah mohon kerja dekat Jobstreet tu 100 kali, tapi still tak dapat kerja jugak (memain jerk!!hahahaha) bolehlah cuba Jobberies.com pulak sebagai alternative. Mana tahu, ada rezeki meh?

Apa yang best pasal Jobberies.com ni, Ok jom saya cerita (bajet bagus lagi sekali.hahahahahaha)

jobstreet malaysia

Ok, try tengok interface depan Jobberies.com ni. Simple je. Rasanya, pelajar lepasan SPM pun boleh teror cari jawatan kosong kalau macam ni. hahahaha! Just isi je “keyword” apa yang korang nak dekat SEARCH JOB box tu then klik Go. Settle. Kalau korang gedik nak guna BROWSE JOBS BY CATEGORY tu pun boleh lah. Just click je dekat salah satu category job yang korang pilih then nanti akan keluarlah result macam dekat gambar bawah ni

jobstreet malaysia

Hah, kan dah keluar tu kan results. Depends lah, kalau saya student IT Management. Jadi, saya nak cari job description untuk yang berkaitan lah kan. Ace terai tengok dekat atas ni. Ada jawatan kosong sebagai system support, web programmer, software developer dan software engineer woo (Ada banyak lagi, tapi saya cut.hahahaha!!). Apa yang bestnya, korang boleh pilih samada nak job yang full-time, part-time ataupun freelance pun boleh!!! Cool kan? Try please!!! hahahahaha

singapore job

Lagi 1, kalau korang type macam saya yang jus nak cari job area Johor,  Kuala Lumpur dan Selangor sahaja (ok, ini mengada-ngada tapi suka hati lah.hahahahaha!!) dekat Jobberies.com ni ada cara mudah untuk korang search jawatan kosong. Nampak peta dekat gambar atas ni? Ok, just click dekat bendera negeri yang korang suka nak kerja (gelak kekuat) then, nanti akan keluarlah results job description ke apa yang patut untuk negeri yang KORANG PILIH SAHAJA. cool jugak kan?? Try please!!! hahahahaha

Penat pulak. Boleh tak nak stop promote sampai takat ni je??hahahaha!!! Ok, sebenarnya kalau korang perasan dekat sidebar belah kanan blog saya ni, ada iklan Jobberies.com. Ini yang bestnya ada blog. Ada jugak yang sudi nak beriklan di blog ayam ni. hahahaha!!!

Tapi, tak adalah pulak pihak Jobberies.com ni suruh saya buat entry khas macam ni untuk promote website diorang. Nope. Tak ada dalam pakej pengiklanan.hahaha!! Cuma, cara saya senang je. Informasi yang berguna WAJIB kita share dengan yang lain. Tak patut solo woo!!!! So, mudah-mudahan korang dapat pekerjaan ok. InsyaAllah.

Artikel Berkaitan

8 responses to “Jobberies.com Bukan Nak Lawan Jobstreet.com

  1. bagusnya tuan tanah macam ni… moga murahlah rezeki, dan moga yang cari kerja di luar sanan pun dapat menafaatnya

  2. Dah guna pun jobberies ni,aritu tolong member carikan kerja

  3. ko ni ada apa-apa ke dengan jobberies ni? ada skandal ker?? haa?? haha..

  4. baru tau pasal jobberries ni. thanks for the info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge