(Gambar) – Eyka Farhana Pelakon Cerekarama Sejadah Kaabah

Eyka Farhana Dalam Cerekarama Sejadah Kaabah semalam nampaknya menjadi bualan ramai jejaka ek? Eyka Farhana Dalam Cerekarama Sejadah Kaabah tu merupakan pelakon baru lagi kot. Eyka Farhana Dalam Cerekarama Sejadah Kaabah ni lah yang semua orang sibuk kecoh-kecoh bercerita pasal kecantikannya dekat Twitter semalam!!!

eyka-farhana

Lawak ok!! Happening sangat semalam dekat Twitter waktu Eyka Farhana ni berlakon Cerekarama Sejadah Kaabah. Kemain semua puji. yes, memang Eyka Farhana ni cantik sangat, cute, dan paling penting tak kaku masa berlakon!!

Kalau cantik je, tapi kaku berlakon pun tak kemana kot. Rasanya lah. Tapi lakonan Eyka Farhana Dalam Cerekarama Sejadah Kaabah semalam rasanya memang harus diberi pujian maa. Natural je dia berdialog tu. Sebelum ni saya ada menonton lakonan Eyka Farhana ni dalam telemovie 3 Cerita 3 Sutradara : Pontianak tapi tak tahu nama. hahahaha!!

Bila-bila borak di Twitter dengan member, barulah tahu Eyka Farhana ni jugak merupakan pelakon drama yang tengah hot sekarang di TV3, Juvana. Ada ke patut saya tak perasan pun. Betul lah, Eyka Farhana ni yang berlakon sebagai Nadia!!! So ketinggalan saya ni -..-

Apa-apapun, selamat berjaya untuk adik Eyka Farhana. Minta-mintak dia boleh jadi sehebat Lisa Surihani. Cantik, berbakat dan tak ada gosip liar macam sesetengah pelakon. Please!!!hehehehe! So, enjoy lah tengok gambar-gambar adik Eyka Farhana ni yek.

eyka-farhana

eyka-farhana

eyka-farhana

eyka-farhana

Gambar lain, cari sendiri dekat Fanpage Sejadah Kaabah yek!!hahahaha.

SINOPSIS DRAMA SEJADAH KAABAH


Cerita ini mengisahkan tentang seorang ibu iaitu Lijah dan anaknya, Izah, yang berumur 10 tahun dalam mengharungi keperitan hidup apabila Lijah terpaksa menyara keluarga dengan hanya menjual nasi lemak di kaki lima dan mengambil upah menjahit di waktu malam. Cita-cita Lijah adalah untuk menunaikan umrah suatu hari nanti dan Izah cuba untuk menyempurnakan impian ibunya. Malangnya, gerai Lijah telah disita oleh DBKL kerana berniaga di kawasan larangan.

Walaupun tiada gerai sendiri, Izah tetap bersemangat menolong ibunya mencari rezeki dengan menjual nasi lemak menaiki basikal ke sekitar kawasan perumahan. Di sekolah, Cikgu Jamilah mengumumkan peraduan mengarang bertemakan ’Keluarga’ peringkat kebangsaan dan pemenangnya akan membawa pulang wang tunai lumayan iaitu RM5,000. Izah berhasrat untuk memasuki pertandingan tersebut. Di siang hari, Izah berbasikal menjual nasi lemak dan di malam hari pula, dia sibuk menyiapkan karangan, itulah rutin baru Izah. Namun, malang tidak berbau apabila Izah ditimpa kemalangan dan terpaksa dimasukkan ke wad ICU. Sedih cerita ni dan ada mesej yang nak disampaikan. Lakonan Sharifah Shahrizah, Eyka Farhana, Hanis Kamal dan Noorkhiriah

Credit to: ezy4u

p/s: Saya tengah leka baca novel Ramlee Awang Mursyid yang baru ni “Sutera Bidadari “. Nanti saya buat review ok. wohoo!!!

UPDATED:

DOWNLOAD DRAMA SEJADAH KAABAH

part 1

part 2

Credit to: Colony

Artikel Popular

38 Comments

  1. salah satu sbb knp aku semangat nak tgk Juvana adalah sbb si Nadia ni lah

    haha

  2. Twit N View says:

    ok…sy mengaku, dia mmg comel…
    harap2 lepas ni mcm pisang goreng panas ler dia dpt offer berlakon…dpt ler tgk dia lagi…kan..kan..

  3. fina fento says:

    muka dia macam tiz zaqyah sikit2..tp memang best dia berlakon. hidup watak tu.

    • Lizz says:

      kalau tak keterlaluan, memang adik eyka ni yang best kot dalam cerekarama semalam selain eja. muka die ala tiz sikit n fazura pun ade

  4. wazy says:

    Ruginyer semalam tak dapat tengok

  5. Dauspozi says:

    Assalamualaikum kak Liza… Lepas abis je drama nih, gua terus google Eyra Farhana tapi tak jumpa, rupanya nama dia Eyka Farhana… hahaha.. Serius comel, suara dia sebijik mcm Erin Malek…

    P/s: Tak layan twitter semalam, kalau layan, boleh join korang puji Eyka nih.. ekekeke

    • Lizz says:

      Waalaimussalam…hahahahaha!!!! kau sure angau kan tengok muka die. aku yg gurl ni pun dok suke tgk muke die cute.inikan pulak ko.hahaha!! aku suke tengok lakonan die. hebat!!

      • Dauspozi says:

        Yups.. seperti yg akak cakap, muka lawa, lakonan pon hebat… Bukan sekadar tayang muka je…

        btw, apasal akak eja WAALAIMUSSALAM…

        WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA…

  6. azura says:

    mula-mula cerita tu biasa saja tapi makin lama makin perit sampai mata dah berkaca-kaca, macam realiti pula….

  7. eiyda says:

    comey kan dak ni…kalo dah besar/ dewasa muka mesti der iras2…Fazura.heeee
    drama semalam sedih giler kot…mati dia last2 huhuh..tp drama semlam tu best sebb kisah pengorbanan untuk ibu..selalu kalo cerita untuk hr ibu mesti anak derhaka yer tak..ery farhana comey…daus suke lettew..hahahh

    • Lizz says:

      serious, muka die macam fazura tapi version budak kecik.hahahaha!! tp,iras tiz pun ada jugak.huhuhuhu. yang penting dia pandai berlakon ar cume cite smlm tu mcm xbrape tragis kot.

  8. yangbaik says:

    rupa + bakat = pandai berlakon
    rupa – bakat = tak pandai berlakon
    rupa + bakat + bijak (pandai) = lagi pandai!

    bagus kan..

  9. Nine says:

    nanti dia umuq 25 nak booking awai2, sebab tahu mesti segak nya..ahehehe…

  10. meo says:

    wah, comelnye gadis tue…

  11. Wan Perlis says:

    uit ada ka dlm juvana
    x prasan pon

  12. reen says:

    bape umur die eh kak?
    die mmg cntik…
    mkcik sy pun semua puji die gak..

  13. iniialahaku says:

    owh….xkenal pon…hehe…dah 3 bulan xtgk TV….baru ri ni dapat tgk…

  14. ok, boleh tahan. ngeh x3

  15. MuJE says:

    yes! dah tahu nama budak ni! :P

    cun gile dowhhhhhhh!!!

  16. Juan says:

    aku suker citer juvana sebab jalan citer dia best

  17. pjah says:

    xkire aku nk komen gak walaupun dh bhari citer ni dtayangkan..miahahaha
    aku ngn geng2 aku cakap muka eyka farhana ni gabungan lisa surihani,fazura,almy nadia,sariyanti..dan beberapa pelakon ag..cantik..=p

  18. eykameow says:

    hehehehe…sebab kan nama beliau pun eyka.. so byk betul keyword eyka msuk blog kiter…hek hek hek..

    Tapi siyes la..cantik dia ni..and sokong sgt! Dia tak kaku! Mcm dah lamaaaaaaa berlakon! =)

  19. madammondoq says:

    pestime singgah sini..bestlah blog u.. btw..eyka ni sungguh cantik manis.. i pun minat die..

  20. abe ing says:

    brape umur si pelakon eyka farhana ni…

  21. khadijah says:

    eyka farhana ni ade berlakon dlm cite gemilang, watak adik perempuan cikgu saifullah yg hilang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge