Drama Isteriku Zulaikha TV 9-Review

Drama Isteriku Zulaikha yang baru saja ditayangkan di TV9 tadi memang best!! Drama Isteriku Zulaikha tu sebenarnya ulangan kalau tak silap saya. Apa-apapun, terbaekkk lah Drama Isteriku Zulaikha tadi. Ada lawak, ada sedih. Ada pengajaran!!!!

drama-isteriku-zulaikha

Credit gambar: Ynn

Drama ni bagus untuk tontonan. Mulanya saya menonton sebab macam lawak je Drama Isteriku Zulaikha ni. Dialog spontan habis antara bos dengan staff dia pasal cerita cinta dia. Tapi, last-last tersangkut pulak sebab jalan cerita drama ni menarik lah wei!!! hehehehe.

Dialog antara pelakon pun santai je. Cara cameraman ambil shot pun pada saya menarik. Pelakon-pelakon semua nampak real lah semuanya. Antara pelakon yang terlibat dalam drama Isteriku Zulaikha ni ialah Ungku Ismail yang berlakon dalam drama Syurgamu Ramadhan, Sharifah Amani, dan Norkhiriah. Sedih lah ending Drama Isteriku Zulaikha!!! So,siapa-siapa yang terlepas tu, pandai-pandailah cari link download .hahahahaha!!!

Sinopsis Drama Isteriku Zulaikha

Cerita mengisahkan abang dan adik berkawan sejak kecil hingga membawa perancangan berkahwin kala besar. Miski adik kenal rapat dengan mak abang tapi bila abang sampaikan hasrat berkahwin kepada ibunya, rupanya si ibu mempunyai pilihan lain, zulaikha.

Bila abang terpaksa berkahwin dengan zulaikha, terpisah dia dengan adik. Tika zulaikha mengandung, abang kembali berjumpa adik setelah 4 tahun secara tak sengaja. Watak zulaikha digarap sebagai isteri yang sempurna cuma ditakdirkan berkawin dgn suami yang lebih menyintai adik.

Zulaikha dalam diam dan jauh cuba mengenali siapa wanita yang dicintai suaminya. Rupanya adik yang sememangnya dikenali rapat tika bujang. Adik pulak cuba meletak noktah perhubungan dengan abang dengan menerima pinangan yang tidak diketahui di kampung. Demi pengorbanan kepada suami, zulaikha pula dalam diam meminang adik untuk suami.

Dalam masa yang sama jugak, kandungan zulaikha menghadapi risiko. Tapi demi suami dan rumahtangga, diteruskan juga kandungan itu. Adik & abang kawin tapi zulaikha meninggal dunia akibat komplikasi kandungan.

Credit to: Mummy Chubby

Eiza

p/s: Lagu dalam Drama Isteriku Zulaikha ni pun best. Nyanyian Anggun. Wah, nak download lagu ni ok!!! hehehehe.

Lagu Drama Isteriku Zulaikha: Anggun – Berganti Hati

Satu per satu telah kuhapus
cerita lalu di antara engkau dan aku
dua hati pernah percaya seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga
ku tak ingin lagi menunggu menanti
harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
ku tak ingin coba hanya tuk kecewa
lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
kini kusadari diri ini ingin berganti hati
satu per satu telah kuhapus
nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
rasa yang dulu pernah ada
kini berdebu terbelenggu dusta dan noda
ku tak ingin lagi menunggu menanti
harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
ku tak ingin coba ku telah kecewa
lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
kini kusadari diri ini ingin berganti hati
cinta yang tlah pergi kini harus berganti hati
harus kuganti

Artikel Berkaitan

8 responses to “Drama Isteriku Zulaikha TV 9-Review

  1. mcm sedih ending dia. terharu lak bila bc sinopsip tu. rasa2nya ada tak org mcm ni dalam dunia realiti ni?

  2. macam menarik jer….boleh buat nangis ni…hmmm…tisu tisuuu

  3. ulangan ke drama ni? best tengok semalam. dialog sempoi. lakonan semua real. kat tonton.my tak ada la pulak diaorang upload.

  4. mula2 tgk ingat cerita bersambung .. rupanya tidak .. sedih woo kalau ada isteri kena macam cerita nie .. serious kesian .. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge