Lelaki Akan Bosan kalau….

Lelaki akan bosan kalau:

teman wanita/isterinya terlalu kerap meminta-meminta padanya. Contoh. Bulan ni nak gelang emas, bulan depan nak gelak gangsa pulak.wahahahaha!!!  Babe, orang lelaki ni memang akan cepat bosan kalau dapat teman wanita / isteri macam ni ok. Mana boleh tahan wei!!!! Memang bosan.

Lelaki akan bosan kalau:

teman wanita / isterinya suka memaksa. Kamon. Sebenarnya, baik lelaki or perempuan. Sama saja part ni. Mana ada antara kita yang suka bila kenapa paksa-paksa kan??? Lagi-lagi pulak, perkara yang kita kena paksa tu tak boleh nak dielakkan. Kiranya si lelaki akan buat jugak tapi memang sumpah terpaksa dan dalam hati memang kena sumpah lah teman wanita / isteri dia tu!!! Kompem punyalah!!!

Lelaki akan bosan kalau:

teman wanita / isterinya terlalu kuat cemburu. Ya Allah, kamonlah. Yang ini, please jangan buat. Memang pantang lelaki kot!!!! Setakat ni, kawan-kawan lelaki saya memang selalu mengadu dengan saya tentang masalah teman wanita dia yang kuat cemburu!!!! Sudahnya, lelaki kena menipu ok. Nak selamatkan keadaan lah kononnya. Oh, sungguh bosan kot!!!!! Nanti kalau lelaki tu dah jumpa wanita yang lagi cool and sempoi, hah…rasakan!

Lelaki akan bosan kalau:

teman wanita / isterinya terlampau “friendly”. hahahaha!!!! Friendly boleh, sebenarnya bagus tapi kalau dah 24 jam mulut tu asyik nak bercakap ke…confirm lelaki bosan!!!! Al-maklum, lelaki ni biasanya memang dah sifat semulajadi dia kurang bercakap. Diorang cuma bercakap bila perlu saja. Kalau ada yang kuat bercakap pun, tak ramai babe!!! So, kalau depan suami or teman laki korang tu…cover-coverlah friendly tu yek.hahahaha

Lelaki akan bosan kalau:

teman wanita / isterinya terlampau perahsia. Jangan buat macam ni dengan teman lelaki or hubby korang ok. Boleh berahsia tapi berpada-padalah. Lelaki ni, nampak je macam tak kisah itu ini tapi hakikatnya sensitiviti boleh tahan ok!!!! Diorang maybe akan rasa macam tak penting bila pasangan diorang terlampau perahsia. So,hat-hati!!!!

p/s: Rasanya kaum Adam boleh tambah lagi kot. Ce cuba korang listkan wei. Bagi kitaorang yang kaum Hawa ni lebih  memahami. hahahahaha!!!

Artikel Popular

  • No Related Posts

28 Thoughts on “Lelaki Akan Bosan kalau….

  1. rasanya point2 tu pon dah ok. stuju dgn semua point2 tu. hehe. mmg tak dinafikan lelaki mmg pendiam walaupon waktu tgh mengorat dulu talkative je. huhu

  2. hoho..semua tepat!!

  3. semua ni mmg la tepat.. sebab semua ni dah menjadi perkara biasa. carilah kelainan.

  4. poin2 yang diberikan adalah sangat tepat.. calit skit~

  5. Lelaki ada 1001 sebab untuk bosan…haha

    opsssss…laki aku pun lelaki!

  6. lelaki akan bosan kalau kita tengah sedap dok bersembang dengan dia dia dok cita pasal lelaki lain, pasal abang angkat la pasal adik angkat la pasal pasal jiran sebelah rumah rumah macam halim yazid la pasal ex dia dia yang 15 la. Tapi kalau kita cakap pasal perempuan yg lalu melintas pon dia dah tarik muncung panjang. Hahaha

  7. jap jap jap!! yang menulis entry ni perempuan ker??? weiii…mana ko tahu semua ni?? kekeke…ce cite ce cite…
    betul der semua tu…aku nak tambah, lelaki akan paling paling paling cepat bosan kalau perempuan tu cepat merajuk n kalau pujuk makan tahun!! hehehe..kena yang pandai pujuk ok la kannnnn. huhu

    • hahahahahaah!!!! ce cite ek???adik beradik aku 4 orang lelaki kot!!!!! semue lelaki!!!! dapat ilmu dari diorang ar.hahahahaha!!!

      hmm, bab merajuk pastu org nk pujuk kemain lame tu….aku pun nyampah. tu saje2 je tuh. harooookkk

  8. ohh kenapa semua yg kat atas tu ada kene mengena ngan eyka? Damn. lepas ni mesti boy lari kat pompan lainn.. HAHAHAHA . emmm kak, eyka nak tmbah..

    –> laki cepat bosan kalau “menunggu” awek/kwn perempuan dia bersiap berjam2…atau masuk toilet berhari-hari, kikiki (dah selalu buat)

    p/s : hey hey, blog akak ok je la…nmpak simple but Nice =)

    • hahahahaha!!!! alah, itu umum je eyka. rasenyer semue gurl terkena.hehehe. cume level jelah kurang ke tinggi yang terkena tu -..-

      lelaki mmg tak suke menunggu..tapi kalau diorang yg kena ditunggu, diorang keluar buat muka slumber macam xder wat salah. kan???

  9. adakah kak liz sudah mula memahami ciri-ciri lelaki?menghampiri calon-calon yang dicari ker?tapi memang benar kan…hampir tepat…

  10. haha.
    mari nyati lagu amy seacrh (aku dah bosan) :P

  11. gelak gangsa tuh benda apa? hahah

  12. Lelaki tak suka perempuan yg kuat membebel (Bukan byk cakap !)
    Sblm kawin dia dah dgr mak dia membebel. tak kan dah kawin masih nak dgr bebelan si isteri pulak kot !

  13. Sapa2 ja on December 13, 2011 at 7:46 pm said:

    Seorang lelaki membatalkan temujanji secara tiba-tiba.
    Awek : At least awak bagitau la sebabnya!!

    Lelaki tersebut buat benda yang sama, tetapi kali ini bagitau sebab rumahnya dikunjungi saudara mara dan dia sibuk melayan mereka.
    Awek : Tipu!! Awak sibuk layan perempuan lain kan!!?

    Moral : Tak payah explain apa-apa kat perempuan. Kita jujur dengan dia pun, kita jugak yang kena lepas tu. Hak tuih!

  14. lelaki smmgnya ska bosan2 x kira msa….
    sye sndri pn ssh naq fham c-kap bf sye…
    kdg2 tension sndri sye kalo dia dh bt hal…
    ape jnis lelaki cmtu ekk..mmg dh nsib aku kot..
    sabar&btawakal jer yg sye slal bt.. :-(

  15. yana on May 15, 2012 at 10:33 pm said:

    lelaki akn bosan kalau perempuan meminta2 tpi lelaki ada juga macam tu…kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation