Jangan Salahkan Twitter Kalau

Jangan salahkan Twitter kalau kerja kita tidak siap. Jangan. Jangan Salahkan Twitter jugak kalau result peperiksaan kita jatuh gedebuk bergolek.Jangan. Twitter tu tak salah, yang salah kita sendiri. Twitter tu cuma one of social networking aje ok.

Pokok pangkalnya diri kita. Kena pandai control ouself lah dengan teknologi canggih manggih yang ada sekarang ni. Jangan sebab life kita tunggang balik, Twitter jugaklah yang kita salahkan. Sebenarnya, bukan salah Twitter tu but kita sendiri yang tak pandai nak guna teknologi dengan BIJAKSANA 😉 Got it??

Kalau cakap pasal Twitter ni, dah alang-alang biarlah saya jadi kepochi sekejap ok. Saya dah bertweet-tweet almost 2 years. Memang dah 2 years dah rasanya. hehehe! 2009. Waktu tu, Twitter tak macam sekarang. Dulu, Twitter just untuk blogger-blogger promote link entry-entry baru dekat blog masing-masing. Itu sahaja.

Dulu, belum ada lagi perjumpaan-perjumpaan yang organiser dia, ahli Twitter sendiri. Tak ada. Dulu, Twitter tu tempat yang paling bosan kot. Sebab tu saya tak aktif dekat Twitter macam sekarang. bahahaha!!! Bagus bila si Karrot ni start adakan first Tweetup which is 23rdTwtup last year. Rasanya, Karrot pengasas segala Tweetup paling berjaya.hehehehe!

Bagus. Maksudnya ada pembaharuan ar kan dalam dunia Twitter ni. Ada bloggers dan non-bloggers. Ada yang memberi info and ada yang dapat info cuma dengan bertwitter je ok!!!! Tak payah tengok berita dekat tv sangat pun rasanya now. For melah. Tak tahulah korang.bahahahaha!

Maju setapak lagi. Sekarang ni tak ada jurang sangat dah antara artis dengan bukan artis. Setuju? Kalau dulu, nak say hye dekat artis macam mustahil sangat but now..dengan Twitter…boleh saja!!! Walaupun 100 tweet yang korang beri tapi tak berbalas oleh si artis tapi still boleh communicate right??? Even 1 way communication. Sometimes!hahahaha!! (Kenapa fahamlah,followers artis ni berpuluh ribu.tak terbalas semua)

Ok.Itu serba sikit ar kan pasal Twitter. Revolusi olok-olok from me.bahahahaha!!!

Entry ni bukan saya nak cakap Twitter tu perosak life kita. Tak ok!!! But entry ni lebih kepada macam mana kita. Kita sendiri ni nak control diri kita dengan teknologi canggih manggih ni, jangan sampai makan diri kita sendiri. Saya tak akan menulis kalau tak bersebab. Jarang entry saya ni “cakap-cakap kosong”.

Main Twitter boleh. Teruskan sebab saya pun tahi twitter tegar. Mana boleh berpisah lama-lama dengan beburung biru tu lama-lama.hahahaha! Nak berkawan dengan kenalan alam maya, silakan. Bagus. Tapi kena pandai hadkan pergaulan. Biar jadi bijak sikit. Jangan percaya kenalan alam  maya yang baru 1 or 2 bulan kenal tu lebih-lebih. Banyak musibah daripada faedahnya nanti, siapa yang susah???

Nak berjumpa dengan kenalan Twitter pun boleh tapi untuk pertama kali tu biarlah berteman. Jangan excited sangat, kita tak tahu sapa orang tu yang sebenarnya right??? Sediakan payung sebelum ribut.kehkehkeh! Ini, kena pandai-pandai lah kan… Logik babe!

Nak jadi tahi twitter tak salah. Saya pun ada yang gelarkan saya ni tahi twitter. Padahal, saya tak pernah rasa pun. Tapi, orang dah nak beri…oh terima kasih! bahahahaha! Cuma, control diri. Jangan sebab dah dapat title tahi twitter yang tak ada crown tu, kita “paksa”kan diri untuk 24 jam non stop dekat twitter. No!!! Bahaya ok.

Macam saya, memang hantu twitter. Tapi, kalau ada kerja yang perlu saya submit dalam masa terdekat. Saya stop tweet tu for a while. Kamon, Twitter tu bukan boleh tolong kita buat kerja pun. For me, Twitter tu hiburan sambil buat kerja. kikikiki! So, kerja siap and hiburan pun saya dapat jugak. Timeline tu hiburan lah!!!!

Conclusion is pandai-pandai lah control diri kita dengan teknologi ni. Twitter ke facebook ke semua tak salah. Semuanya berbalik pada diri kita. Berpada-padalah berhibur, takut kalau melebih terkubur!!hahahaa. Selamat berjumpa di twitter!!! I love u. ahaksss!!!

p/s: Kalau rasa nak sengsara, bolehlah follow me di sini 😉

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

28 responses to “Jangan Salahkan Twitter Kalau

  1. betullaku pon mn boleh berpisah dengan twitter lama2…kadang terabai jugak la keje sebb twitter..miahahahha….
    kalo nk jumpa kwn alam maya tu..kn check bebetul dulu…kn..aku dah nah jumpe ngan genmg twitter..dorang semua ok…hee

    • terabai kerja tu biase tapi if mende tu nak kene siapkan..urgent lah contohnyer, pandai2 lah kan stop tweet jap. kite yg kene control twitter tu bukan twitter yg control kite.bahahaha!! aku pun same je cam ko wei. xleh jauh ngn twitter.kikikiki

      bab jumpe kawan2 alam maya ni xape pun,tp tulah kdg2 ade yg xjage keselamatan sgt. if ramai2 mcm twtup tu xper.bagus cuz leh tambah kenalan woo.

  2. adik dulu 2009 kenal Twitter..tp nampak boring..masa tu x layan Twitter tapi layan Myspace.. Facebook x minat sangat time tu.. Dah boring dgn Myspace, belajar Facebook.. Dah boring dgn Facebook, Twitter plak & tak pernah boring!hahaha..adik masa SPM, sebab Twitter lah adik online..hahaha T_T

    • hahahahahaha!!! twitter for me simple sangat.tak payah nak install, kite bley chat ngan mudah giler. happening lately. tak ade dah istilah blogger je yang main twitter. nope. now meriah sbb semue dah mula main twitter 😉 cume, kene control ar.

  3. saya jarang bertweet ni. hehe..FB boleh tahan jer la…blog ni yang melampau2. huhu

  4. Setuju. Jangan Salahkan Twitter, kalau rasa twitter dah rosakkan life tu, berenti jerlah main twitter. Self control tu sangat penting.

    • yep.aku buat camtulah. bila rasa2 cam perlu stop jap bertweet tu…aku stoplah tapi xder lah cakap kat tweet.kang nampak very the poyo kan.hahaha!!! cakap je busy -..-

  5. jangan salahkan twitter kalau bercerai 😛

    Terkini : Hotel Paling Pelik Di Dunia

  6. dulu men buat sebab ikut trend. now dah memang kaki kicau. 😉

  7. ape nak komen erk???eeeemmm…tuit..tuit..saya suke tuit…ari2 sy tuit..hahaha…*komen ape lg?* tuiter dpt buatkan sy berbual ngn alam maya..eeemm.tu je kot..xtau nk komen pe sbb tuiter best.haha

  8. kalau dulu-dulu memang ramai blogger yg guna twitter utk promote entri masing-masing,selain berkomunikasi dgn blogger2 yg lain..sekarang, dah ramai yg join…tak kiralah blogger,kaki facebook…dll..

    aku dh kurang tweet…takda ruang lagi2 time kerja,disamping walau ada beri hitam,kepuasan guna lebih kpd mobile internet dan juga laptop/komputer….

    kalau gune mobile internet,sampai kene limit…memang puas!

    • hahahahahaha!!!!! sejak ade twitter ni kredit hp aku asik kureng je!!! now,dah kurang sikit nak bertweet. ade keje lebih penting. tapi,time malam aku tweet ar banyak2 sket.hehehehe.

  9. Ahha. Baru je mendekatkan diri dgn twitter ni. Dah lama gak buat account, tapi memang x berapa aktif. Hehe…

  10. ken

    twitter is fun.. but only use it sometimes.. 🙂

  11. aku kalau dulu facebook tempat bergaduh sekarang ni twitter tempat bermesra. it’s getting better. alhamdulillah.
    eh kau kata diri kau tahi twitter? yeke hehehe

  12. Pingback: Cerekarama Ampunkan Aku | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  13. tengok Lizz mmg rajin Tweet…hari2…Twitter best lagi dari fb kalau nak ikutkan..cuma fb leh upload pic simpan jer hehe…

  14. jangan salahkan aku kalau aku spam di timeline *kadang2*

  15. Ahha. Baru je mendekatkan diri dgn twitter ni. Dah lama gak buat account, tapi memang x berapa aktif.
    laser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge