Apa Sebenarnya Yang Korang Cari Dalam Hidup?

Entry ni saya tulis tak sengaja. Mulanya nak tidur sebab line internet tak ok at all. Tapi,entah macam mana terfikir something. Something yang buat saya tertanya-tanya diri sendiri tapi tak tahu nak jawab apa. Stupid jugaklah saya ni.hahahahaha!!!

Ok. Macam ni. Kalau saya tanya korang “apa sebenarnya yang korang cari dalam hidup ni?”. Korang akan jawab apa ek?

Saya rasa, soalan ni macam senang sangat tapi sebenarnya nenek susah kot!!!!hahahaha!!! Adoi, dari duduk pandang lappy sampai saya berguling-guling atas katil dok fikir jawapan untuk soalan yang saya create sendiri. Hehehehe!!! So sengalisme -..-

Apa kata,korang jawab dulu. Maybe saya dapat idea 😉

1 big question here: “apa sebenarnya yang korang cari dalam hidup ni?”

Artikel Berkaitan

12 responses to “Apa Sebenarnya Yang Korang Cari Dalam Hidup?

  1. Ni macam “the meaning of life” ke? Susah ni. Ada orang dulu-dulu menghabiskan sepanjang hayat dia untuk cari jawapan nih. Tapi tak jumpa-jumpa.
    Saya kena fikir dulu, 5 tahun lagi saya datang balik bersama jawapan (itupun kalau jumpa) 🙂

  2. kesejahteraan hidup….hahaha…very common ha 😛

  3. nak ada itu..nak ada ini..
    semua yang dipangil impian dan harapan!

  4. Tak tahu la kalau orang lain kan..
    Bagi saya secara peribadi, saya mencari sebuah kehidupan yang tenang. Jauh dari masalah sosial, jauh dari masalah kewangan dan sebagainya. Dan dapat menunaikan kesemua tanggungjawab yang sepatutnya saya laksanakan dengan cemerlang. Selepas ini semua tercapai, kalau nak pergi pun, saya redha.. 🙂

    • sama semuanya dengan saya. cuma, saya dok fikir bukan ke kita as muslim patut cari bekalan untuk ke “sana” nanti.haiyo…susah nak jawab soklan camni.hahahahaha. padahal soklan buat sendiri -..-

  5. meo

    menjaga dan berkorban utk org2 yg tersyg

  6. setelah menghadapi macam2 sejak hidup ni..satu je yg aku cari…ketenangan dalam semua aspek. dulu cari kesenangan tapi kesenangan tu tak semestinya memberi ketenangan. eh, skema lak komen haha

  7. Banyak sangat.. terlampau banyak sangat yang aku nak dala hidup ni walaupun kebanyakkannya dah aku capai.. Manusia memang penuh dengan keinginan..

    Tapi betul macam apa yang brother amirez cakap tu.. last sekali of course aku perlukan ketenangan dan kestabila hidup.. buat masa ni hidup memang terumbang ambing.. muda lagi kot.. hehe..

    kesimpulan dari komen aku ni adalah… Tak ada apa.. TQ

  8. EP

    Rezeki, Jodoh, Hidup dan Mati dah ditentukan Nya, apa yang perlu dicari? hanya keredhaanNya semata-mata, lihat le balik setiap perkara yang kita buat adakah dapat menarik keredhaanNya atau sebaliknya, wallahuaklam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge