Anugerah Skrin 2010

Anugerah Skrin 2010 datang lagi, yeah!!! So, janganlah pulak korang merayap mana-mana. hahaha! Anugerah Skrin 2010 nampaknya macam lebih menarik je, for me lah. Tak sabar nak tonton siaran langsung Anugerah Skrin 2010 malam ni!!!!!

Anugerah Skrin 2010 adalah anjuran Stesen Televisyen Malaysia Berhad (TV3), dan akan berlangsung dengan gilang-gemilang pada 24 Disember 2010 (malam ini) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan bersiaran secara langsung menerusi TV3 bermula jam 9.00malam.

Pada sesiapa yang tak ada televisyen tu, relax babe. Boleh jugak melayari laman web www.tv3.com.my ataupun www.tonton.com.my yang akan memaparkan klip menarik di sebalik takbir, kemeriahan hamparan merah dan penyampaian anugerah secara langsung yang akan dihoskan oleh Ally Iskandar. Best kan???

Tapi, yang paling best. For me, sebab ada website yang sangat Da Bomb kot kali ni. Im not sure lah kalau tahun sebelum ni dah ada website khas untuk Anugerah Skrin ni ke tidak, tapi tak kisahlah. Yang pasti, tahun ni. Untuk Anugerah Skrin 2010…ada website!!! Try korang tengok sini. Komen sikit.Mabeles kan??hehehe

Live streaming, Galeri Gambar, senarai pemenang dan lain-lain semuanya kita boleh dapat secara live je nanti!!! Terbaik ar. Senang nak update blog.hahahahahaha!!! (gelak jahat) . Oklah, dekat bawah ni saya sertakan senarai kategori-kategori yang dipertandingkan  untuk Anugerah Skrin 2010. Check it out guys!!

KATEGORI-KATEGORI YANG DIPERTANDINGKAN


KATEGORI DRAMA

1. Drama Terbaik – Antara Garisan
2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Fauzi Nawawi – Sebelum Akhirat
3. Pelakon Wanita Terbaik Drama – Nor Khiriah – Antara Garisan
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama – Isma Yusoof – Antara Garisan
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama – Fadzillah Mansor – Sebelum Akhirat
6. Pengarah Terbaik Drama – Murali Abdullah – Sebelum Akhirat
7. Lakon TV Terbaik – Antara Garisan – Shahrul Ezad Mohameddin
8. Drama Rantaian Terbaik – Nur Kasih
9. Drama Komedi Terbaik – TV3 Simpang Tiga
10. Videografi Terbaik – Datang Bulan

KATEGORI FILEM

1. Filem Terbaik – Muallaf
2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Bront Palarae – Belukar
3. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Sharifah Amani – Muallaf
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Aaron Aziz – Evolusi KL Drift 2
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Fazura – Pisau Cukur
6. Pengarah Terbaik Filem – Shamsul Yusof – Evolusi KL Drift 2
7. Lakon Layar Terbaik Filem – Shamsul Yusof – Evolusi KL Drift 2

KATEGORI PENERBITAN DALAMAN

1. Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik –
2. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Rancangan Bual Bicara Terbaik – Isu Khas GAZA Palestin Kami Bersamamu
3. Rancangan Hiburan Terbaik – Anugerah Bintang Popular
4. Rancangan Muzikal Terbaik – Anugerah Juara Lagu ke-24
5. Rancangan Realiti Terbaik – 8TV Showdown 2010 Episod 10
6. Laporan Khas/Berita Terbaik – Aduan Rakyat

ANUGERAH KHAS JURI- Shahiezy Sam

SENARAI PENCALONAN ANUGERAH SKRIN 2010

KATEGORI DRAMA – Telemovie

Cerekarama – Taubat Nasuha
Cerekarama – Bagaikan Sumayyah
Cerekarama – Sebelum Akhirat
Cerekarama – Miah Oh Miah
Cerekarama – Masyitah
Cerekarama – Dalil Cinta
Panggung Seri – Kaki
Panggung Seri – Menantu 3 Rasa
Citra – Dendam Seorang Isteri
Pangung Sabtu: Perempuan
Kepok & Nisan
Lillahi Ta’ala
60Km
Datang Bulan
Antara Garisan
Fatimah Juling
Selipar Jepun Suria

KATEGORI DRAMA – Drama Berantai

Nur Kasih
Adamaya
Nenek Kebaya
Tari Tirana
Jangan Pandang Belakang
Si Capik
Skuad Polis: Gerakan Marin
Ghost
Blogger Boy
Awan Dania Siri 2
Kau Dan Aku
Halimah Jongang The Series

KATEGORI DRAMA – Drama Komedi

Senario
Teres Kembar 4
Londeh
Fikirlah Sendiri Nabil (Musim 2)

KATEGORI FILEM CEREKA
(YANG DITAYANGKAN MULAI 1 JULAI 2009 – 30 JUN 2010)

Skrip 7707
Setem
Momok The Movie
Jin Notti
Papadom
Pisau Cukur
Senario The Movie – Ep 2 (Beach Boy)
My Spy
Santau
Pulau Asmara
Muallaf
Duhai Si Pari Pari
Adnan Sempit
2 Hati Satu Jiwa
Niyak Rampik
V3 Samseng Jalanan
Evolusi Kl Drift 2
Semerah Cinta Stilleto
Hooperz
Belukar
Andartu Terlampau Mencari Suami
Kecoh Betul
Lagenda Budak Setan
Kapoww
Zoo

Credit to : Budiey

*Entry ini sedang di update.hahahahaha. maceh!



p/s: To my dear frenz, Fouziah Gous..good luck for tonight Poja!!

Artikel Berkaitan

6 responses to “Anugerah Skrin 2010

  1. Wah. Hari ni ke? HAHA rasa baru je lepas kot, time Fara Fauzana dengan Afdlin Shauki tahun lepas. Kan? Haha tengok on9 la nampaknya Zida tahun ni..

  2. salam , lama ta singgah sini . waah , cepat btul update ye ? haha , semangat betul 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge