5 Perkataan “Istimewa” Daripada Perempuan

Betul tak kalau saya kata, yang lelaki or gurl ni memang ada certain words diorang guna untuk express kan apa yang ada dalam hati diorang tapi dengan gaya simple habis ah. Kiranya, cuma manusia bijak je yang dapat tangkap maksud “words” tu. hahahaha!

Kalau lelaki, saya perlukan lebih masa kot nak study words yang diorang pakai. Tapi, sebab saya gurl kan..so, saya revealed kan words orang perempuan jelah yek kali ni. hahaha! Jom skodeng bawah ni!!

1. Fine : Biasanya, gurl akan gunakan word ni masa diorang dah tak larat nak teruskan argument dengan sesiapa saja. Ambil situasi bila gurl bergaduh dengan boyfriend. Bila dah letih dan rasa malas nak fikir dah, cara selamat gurl akan sebut ok, fine!!!  Bijak kan kami kalis daripada kalah membabi buta.hahaha!

2. Go Ahead:  Kaum adam, kalau gurl korang sebut word ni..tolonglah faham. diorang bukan bagi permission ok tapi word Go Ahead ni maksudnyer kami nak beritahu, korang buat korang menyesal.hehehehe.

3. Five minutes please:  hahahaha!!! cubalah teka saya nak tulis ape. Ok. kalau gurl sebut five minute please. Maksudnya, mereka perlukan paling minimum 20 minutes extra time untuk diorang buat sesuatu. Contoh paling best, need extra time untuk bermake-up!!!!! Ada faham????

4. That’s okay:  Ok. Kalau word ni pulak keluar dari mulut gurl. Jangan percaya sangat yang semuanya akan OK. Sebenarnya, diorang perlukan masa yang agak panjang sikit untuk fikirkan sesuatu hal before dia decide something yang rasa-rasa macam best je untuk “balas” apa yang lelaki dah buat dekat dia. ini namanya OK yang TAK OK!!!

5. Whatever : Ok kaum adam!!!! ini word terakhir dan sila bernafas dengan betul yek. Bila gurl dah sebut “WHATEVER” tak kiralah dengan muka slumber or muka palat habis ke, sebenarnya diorang nak sebut perkataan ini “F@$%k YOU” tapi dengan gaya sopangggggg. hahahaha!!! Got it????

Thats it. 5 je saya beri sebab mana boleh bukak rahsia kaum sendiri banyak-banyak. hahahaha!! So, lelaki sila ambil perhatian dan kaum hawa ku, sorry ai terbocorkan rahsia kita.wakakaka!!! Chill babe!!

Artikel Berkaitan

37 responses to “5 Perkataan “Istimewa” Daripada Perempuan

  1. ReD

    hahaahha..tahu x pe!:D

  2. aku dh tau rahsia nie dh lma.. ad byk agi.. aku terbaca dr mjlh.. nnt aku bocorkan selebihnya ye.. hahaha~~

  3. hehe,betullh tu sis..kdg2 lelaki ni,dia buat derk jer klau dgr kte ckp mcm tu..bukannya nk phm.sengal

  4. Hehehe
    dah lama gak tahu rahsia ni
    cuma buat-buat tak tahu je

  5. ada lagi! “shut up!” hahahahaha~ suka sebut.. 😛
    kalo x pun ‘i hate u!’ tapi x benci la..paham? hehehe~

  6. ok fine… ayat paling best guna hahahha..tanda mengalah tapi merajuk eyh?..heeee
    weh3 dh lm xnmpk ko kt twitter rindu meh….hek3 *tetiba

  7. adoiiii… bila la aku blh dapat peluang to say those words..
    haha… (bilang menggunakan jari utk kira 4+7, confirm ckgu matematik aku kecewa ngan aku… hahaha)

  8. hampir sume ayat slalu gune..

    satu agi suke gne word ‘takpe’
    tapi muke senget je sambil angkat mata..

  9. lizz , kalau depa kate ” benci..benci..benci ” dalam nade manje macam mane ? keh keh keh

  10. x sempat nak ucap bila x ade orang disisi T_____T ..

  11. yg #1 tu dah biasa dengar & stuju ngan #4 tu! maknanya kata perempuan ni..takleh..percaya..sangat la kan.. hehehehehehhehe

  12. Aku suka yang first.. FINE..!!

    P.S – ayat aku paling malas nak dengar.. TQ..

  13. Yang selalu aku dengar, “Ikutlah macam mana pun..”
    kalau dah keluar ayat ni, aku memang tahu aku dah berlebih2 dah perlu minta maaf segera..hehe

  14. ooooo.. informatif gak post kali nie, hehe, patutlaa ramai yang selalu cakap ‘whatever’ kat aku… zzzzzz…

  15. mula janji kerja dari 9 pagi
    hingga 1 tengah hari.Fine!
    aku ikut saja.

    tetetiba kena ganti orang.
    apa ni?

    no fine ok.

  16. gurl sebut je wutever, kasi pangg skali… sure lepas tu xsebut dah.. hahahaha.. kiddin! :-p

  17. 5minutes mmg slalu kene……. *shakehead……..ckp jer laa 25minutes…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge