7 Unexpected things Yang Kita Bersyukur Dengan Kewujudannya

Nak happy ke tak nak, semua bergantung pada diri kita sendiri. Mahu bersyukur mahupun tak, itu sila tepuk dada tanya selera besar korang. Guys, macam-macam ada dekat sekeliling kita ni yang boleh buat kita bersyukur sangat-sangat sebab mampu buat hari-hari kita best ok!!! Tak percaya? Meh baca apa saya nak mengarut dekat bawah. hahahaha!!!

1. Program Spontan (Astro)

Ada sesiapa yang belum pernah tengok Spontan ni ke? Sila rasa bersalah sekarang.hehehehe! Ok, seriously saya cukup suka dengan program Spontan ni. First, pengacara memang sempoi. Tengok dia gelak je dah buat saya gelak. Terus lupa masalah dalam kepala. bahahaha! Astro patut teruskan program ni daripada buat program Sehat Berdansa bagai tuh. Titik

2. Video lawak bodoh di Youtube

Jangan tipu eh cakap tak pernah tengok video-video dekat youtube ni.hahaha!! Bohong agak-agak. Ok, pernah tengok video orang akad nikah banyak kali? Kucing buat lawak sarkas dengan owner die? Video budak yang miming lagu si Bibir? hah, tak payah nak sangkal kan eh. Even macam tak dapat apa-apa tapi seriously rasa bersyukur gak lah ada video bodohlisme ni sebab dapat hiburkan hati ku selalu!!! Keluar air mata i gelak yuuuu.hahahahaha!

3. “PMS” day

Ok. ini untuk readers yang girl aja ok. hahaha! Memang lah PMS ni most of people cakap diorang benci PMS day ni. Semua tu tak boleh nak salahkan siapa-siapa lah sebab ini  “hadiah” Allah kan? Uniknya wanita ada dengan PMS ni.hahaha! Apa yang buat saya rasa bersyukur dengan PMS ni? Ok,sebab…sebab.. saya boleh mengamuk tak tentu hala dan tak ada sesiapa pun boleh benci dengan saya untuk tempoh itu!!!hahahaha. Alasan klise. I PMS. Sila faham.hehehehe

4. Iklan Tv

Bukan semua iklan TV best ok. Kalau keluar iklan Kopi Janda memang rasa cam nak bakar TV je. Tapi, kalau turn iklan ala-ala iklan Cadbury yang budak-budak angkat kening tu. woootttt!!!!! Buat saya nak dance ok! Bila dah dance tu maksudnya hormon gumbira dah sampai lah tuh. Syukur lah kan, even iklan yang tak sampai pun 5 minit boleh buat kita happy sangat!!!! Syukur babe!!!!

5. Komik murahan tapi bikin gelak air mata!!!

Contoh dialog dalam komik.

“eh,aku ada benda nak tanya kau. Tapi,kau jangan marah ok”, kata kucing.

“Apa dia?”, kata monyet.

“kenapa muka kau macam monyet??”, kata kucing.

“bodohnyer kau ni!!!”, sambil cekak pinggang si monyet tu marah.

hahahahaha!!! Ok, sorry kalau tak faham. Dialog ni lebey kuranglah deNgan dialog dalam komik Ujang rasanya. Keluaran berkurun dah. Lupa. Lantaklah orang nak kata, baca komik tak ada faedah bla bla. Ah, gampang! Hello, komik ni pengubat duka lara tau.hahahaha!!! Thanks untuk komik murahan tapi i love you!!!

6. Baca tweets manusia-manusia pelawak sarkas semulajadi

Part ni malas nak borak lah kan kalau tak ada bukti. Apa kata korang terus je follow manusia-manusia ohsem ni dekat Twitter diorang.hehehehe!!! Sumpah, i love reading their tweets lah. Lantaklah orang nak kata merapu ke ape ke, nak kata buang masa bertweet benda-benda tak penting, Ayat tak senonoh ke ape. Ah, tarahal for me sebab rasa bersyukur lah sebab at least buka semua yang suka buat  tweet cerekarama. hahahahahaa!!! Pening jugak kalau semua orang nak emo, semua nak marah itu ini at 1 time kan…. Tapi, twitter korang. Tulislah sukahati. Tarahal!

Cuma, kalau nak rasa gelak-gelak and hiburkan hati join badut sarkas ni!hahahaha  karrotgold , aidasue , boysebol , nyetok , shahalim and lepas tu sila rajinkan diri korang usha badut-badut yang best-best dalam list diorang ok.bahahaha!   #akunipemalas

7. Korang  semua

Yes, duduk dekat point yang terakhir bukan bermaksud korang tak best dan tak boleh buat saya bersyukur habis-habisan.Nope. Saya ni unik. hahahaha! Thanks korang sebab sudi memeriahkan my life. Even, ada masa ada antara kita yang buat palat sana sini dalam dunia tak berapa nak nyata ni.hahaha. Tapi, hakikatnya korang memang best! Unexpected things yang berlaku dalam life saya. 3 tahun lebih jadi blogger suka-suka, banyak pengalaman saya dapat just dengan spent time dengan korang semua!! Thanks a lot!!

p/s: Sebenarnya, entry ni nak buat diri sedar yang even “something or someone” tu nampak macam useless pada kita. Nampak macam bahan or penghibur sampingan je dalam life kita tapi kita perlu hargai jugak. Owh, ingat tu Liza. hahahahaha!!!!

Artikel Berkaitan

16 responses to “7 Unexpected things Yang Kita Bersyukur Dengan Kewujudannya

  1. aku suka yg no 2..bukan setakat lawak je..yg bestnya siap kena kutuk ngn orang ramai…haru hidup dorang..haha

  2. suka dengan no 2 dan 3 .. hehe

  3. walaupun video di youtube nampak lawak bodoh, tapi still menghiburkan hati, huhu 😛

  4. Kalau hari-hari tunjuk muka serius karang orang kata tak masuk rezeki. Sekali-kala lawak tak educate melegakan 🙂

  5. meo

    yes… i love u comic… oh yeah…

  6. No 2 dengan 6 tu dah biasa
    heheh kadang-kadang layan je untuk hiburkan hati

  7. PMS boleh dirawat.. amalkan herba Paramaria Plus, Herba Senggugut dan Herba Tuju Angin.. Insya Allah takde la mengamuk tak tentu pasal hehe

  8. Badut??? Aku sumpah ko jd gajah sarkis hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge