Perlu Ke Nak Guna Lebih Daripada 1 Mobile Phone Lines Ek?

Hah!!! Agak-agak topik kali ni ada terkena batang hidung sendiri tak? Ehem. Saya mengaku awal-awal lah. Memang 100% terkena 1 badan. hahahaha!!! Oh yes, currently saya ada 2 line handphone. Digi dan Maxis. Ahaks!!! How about you guys???

Alah, santai lah. Share je. hehehe.

Bukan apa, kadang-kadang saya terfikir jugak. Kenapa lah buang-buang duit kan nak pakai sampai 2 line phones kan? Kalau dah kata 2 lines tu, sah-sah lah ada 2 handphones… Iya dak??? Kalau macam tu, bukan takat buang duit beli simcard. Tapi, buang duit nak kena beli 2 handphones pulak dah. Erk. Itu kalau sayalah.

Kalau korang yang ada 3, 4 or maybe lagi banyak lines macam mana pulak???hahahaha!!! Ada berapa banyak pulak handphone korang nak beli? -__-

Beli simcards and buy more than 1 handphones tu satu hal kan? Tapi, ada 1 lagi hal yang buat saya terfikir. Macam mana nak bawak semua handphones tu? If saya, ada 2 handphones. So, oklah kot. Masih boleh larat lagi nak pegang sana sini. Masuk poket seluar jeans pun boleh lah. Tapi, kalau ada 3 or 4 handphones….nak letak dekat mana???? Ada special bag ke untuk simpan handphones tu???hehehehe

Aww. Itu maybe antara issues lah kot yang saya terfikir kalau bab topik ni. Agak-agaklah kan, apa alasan korang ek sampai nak ada lebih daripada 1 line phones???? Perlu ke? Adakah sebab tuntutan atau kehendak diri sendiri yang mengada-ngada? Penting sangat ke????

Agak-agak apa alasan korang ek? Kalau saya, jujur saja eh. Oleh kerana saya seorang blogger. So, saya ada kawan-kawan virtual which is saya tak pernah jumpa pun. So, ada sedikit rasa tak berapa nak percaya if saja-saja nak share no phone yang saya guna untuk keep in touch dengan family and kawan-kawan lain.

Al-maklum lah. Kita ni kena sediakan payung sebelum hujan.hahahaha! Bukan bermaksud saya nak kata kawan-kawan virtual ni tak boleh dipercayai tapi for me tak salah kalau kita nak berhati-hati kan? So, kalau in case, macam ada kawan-kawan virtual yang “main-main” or kacau. Senanglah saya abaikan aja phone tu. Tak perlulah saya nak risau kot-kot family ada contact ke ape kan? Cuz family ada 1 line yang special. hahahaha!!!

Itu reason saya. Seriously sebab privacy je kot. So, kalau korang macam mana pulak??? Adakah sebab untuk urusan kerja korang perlukan 1 line, urusan family dan teman terdekat korang perlukan 1 lagi line phone, dan untuk sesi mengorat ada 1 lagi line phone????hahahahahha!!!! Jom share!!!

Artikel Berkaitan

35 responses to “Perlu Ke Nak Guna Lebih Daripada 1 Mobile Phone Lines Ek?

  1. saya pon gune 2 hp jugak. digi dan celcom..hehehe…yg digi tu sebab gune family plan. yg celcom lak guna upax…

  2. saya hanya ada satu line phone sahaja, dan nombor itu hanya diberikan kepada orang yang saya kenal sahaja…urusan lain semua telefon pejabat 🙂

  3. erk… perlu la kalau dah rasa perlu… hehehe
    tumpang lalu sat…

  4. kami pun dulu pakai 2 line maxis ngn celcom, coz satu utk personal satu lg utk kerja, kalau lari dr company off satu line jer..hehe

  5. rma

    Aku ada 3 line, digi, maxis, celcom.. gyahaaha..
    Tp pakai 2 phone ja.. Satu phone tu muat 2sims.. 😛

  6. mcm membazir je, lain la kalau betul2 keperluan 😛

    Terkini : Unicorn Wujud?

  7. ikut keperluan pada sipemakai..

    tp kalau akak, 1 cukuplah sbb akak bukan salesman..haha! lgpun guna utk family jer..call kawan2 utk occasion tertentu jer..plus line maxis ni pun prepaid..lalalalala..

    malas la nak tukar postpaid nnt kantoi again mcm dgn celcom..eh!

    • hahahahaha!!biasa yang ramai guna more than 1 lines ni org bujang kot. ye ar, nak berkasih sayang ngan kekasih lain, family lain, bos lain.hahahahaha!!!!

      ish, dah serik gune postpaid. gune prepaid lagi senang. xder nak gaduh2 ngan customer sebis mane2.hahahaha

  8. skrg ni rmai dh gune 2 lines.

  9. hah..aku ade 1 hp..satu line jek celcom..hahha tu pon kekadang seminggu xbunyik langsung hp aku..top4 pon jarang2 jek….

  10. adik pon pakai dua line..maxis dgn celcom..rase nak guna digi..kene beli handphone lagi la..hak3..tp handphone cikai je..nokia yang bukan kaler skrin..rm100 je..simpan duit dua bulan dah boleh beli..weee 😛

    pakai handphone banyak2 memang susah..penuh poket..poket tebal je..beg yang khas belum ade..huhuhu

  11. sy pun ada dua…mxs and clcm…jenis syg no… yg mxs gne dr zmn skola…. yg clcm ms u..sbb ada upax…jd murah untuk keje2 program…. da alang2 pkai…trus je la smpi skng..

  12. celcom guna untuk kerja pejabat/call customer
    maxis guna untuk peribadi
    klo xda keperluan tak perlu guna 2 line

  13. perlu…. satu utk urusan kat opis

    satu untuk kengkawan & family…

    bila cuti… off handset utk opis… huhuhu 🙂

  14. dah betul dah jawab soalan spam protection haha.

    kalau nak pakai dua nombor boleh beli handphone yang boleh guna dua sim. tapi satu hal pulak elok2 dah ada handphone nak kena beli yang baru pulak huhu.

    setakat ni stick pada satu nombor, tak pernah tukar sejak 2003 walaupun pernah kena curik sekali eheh

  15. Rasanya kalau dua nombor ok lagi.. tapi kalau banyak sangat jadi apa plak.. penuh poket hehe

  16. nadz

    salam …

    topik yg menarik dan terkena jugak ..eheheh

    sy guna 4 lines … semua postpaid lak tuh ..
    2 celcom and 2 digi …
    2 untuk kegunaan kerja coz wat marketing kan .. satu personal dan satu lg office nyer …
    yg lg 1 tuh for family matter and virtual frens … tp yg dua ni dah kurang sgt digunakan pasal lebihkan yg kerja nyer … 🙂 so yg slalu bwk 3 je laaa 🙂

  17. saya pakai satu nombor sejak 8 tahun dulu. macam2 masalah pernah dialami, phone sex, sms service ntah apa2, salah call cakap jepun, etc.

    tak terasa lagi nak nom kedua. maybe ada after dapat blackberry kelak. (eh, boleh wat entri nih)

  18. 1 postpaid – utk family n kawan2
    1 prepaid – utk business/property agents/bankers/travel agents n all..

    hp – ade satu jer, nnti daa byk sket org call br tambah kot…nak calling org tepon office pun ade

    p/s ade kawan2 aku, bukan aku laa, no lain2 utk gf2 lain..haha..serabut kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge