Video dan Lirik Lagu Kekanda Adinda (Monoloque vs. Atilia)

Lirik Lagu: Kekanda Adinda -(Monoloque vs. Atilia)

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

Artikel Berkaitan

11 responses to “Video dan Lirik Lagu Kekanda Adinda (Monoloque vs. Atilia)

  1. saya suka giler lagu ni..hik3..ada maksud tersirat dan kreatifje…

    • lirik dia tak main kias2 pun. in reality memang pasangan yg dah berkahwin ada masalah2 ni.tapi, macam comel je diorang nyanyi!!eeee…tak boleh stop pasang lagu ni 😛

  2. sebelum ni, bila aku tgk je muka si atilia tu, meluat giler..tapi bila dgr lagu ni, cam best plak suara dia..wakakaka

    • bahahahahahahaha!!! kite ade chemistryyyyyyyy lah wei.aku tak minat die.siap mempertikaikan ape yg best sangat die ni tapi lepas dengar lagu ni…ah! aku nak jadi fanz die ar
      -_-

  3. lagu nie cute okey ..

    lalala ~

  4. masih belum ada dalam simpanan ni
    lagu camni best
    dah muak dengar lagu cinta

  5. xpenah2 blog ni post lirik..ni baru nmpk post2 lirik..huhuhuhu

  6. Lagu nie..Mendapat tempat di hati remaja sekarang.. Hehehe Kadang2 terasa gewdik jugak lagu nie.. Hehehe Tapi best!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge