Apa Yang Best Sangat Dengan Blog Redmummy.com??

Hahaha! Tajuk saja bikin panas.hmmm. Ok macam ni, Redmummy.com adakan contest Meletup TOP TOP!!!! Wohoo, tak kira lah menang ke tak tapi nak jugak join. Sebab apa? Sebab suka hati saya lah.hehehe. Eh, tak! Sebenarnya sebab siapa yang tak tahu lagi.  Kak Red ni salah seorang  sifu saya dalam diam tak bersuluh dalam dunia blogging ni.hehehe! Im not sure lah Kak Red tahu ke saya jadikan dia sifu dah lama. bahahaha! (im not bodek kak, please jangan percaya saya tak bodek !!kehkehkeh)

Ok. Tak baik kalau bebel panjang tak tentu hala ni. muahaha! So, meh lah saya teruskan saja pada syarat-syarat contest Meletup TOP TOP by blog Kak Red ni eh. Syarat dia, bukan nak berlagak eh tapi hampir ke arah tu ar.hahaha! Kacang wei syarat contest tu!!! hahahaha *gelak kejam*. Jom baca!

1. Tulis satu entry about RM the blog NOT THE OWNER of RM.
2. Sukatik korang nak bantai tulis apa lah. jangan puji melambung2 lah, muntah plak kang orang baca. light2 sudah. mutual pls.
3. Come back to this entry and post up your comment, link back your entry yang korang dah buat tuh
4. Closing date 8 October 2010.
5. 8 lucky bloggers will win: 1 hadiah utama Hugo Boss perfume dalam gambar atas nih and 7 hadiah misteri.

Amacam?Senang kan? Ok, jom baca apa yang saya nak bebel pasal blog RedMummy ni ok. 1 2 3!!!!

Saya tahu pasal blog REDMUMMY ni masa awal-awal saya dalam dunia blogging ni lagi. 3 years ago lah lebih kurang. Tapi, sebab time tu memang kaw-kaw baru sangat dalam dunia blogging so memang tahap tak berani nak komen pun apa-apa entry dekat blog REDMUMMY ni. Segan wei.hahaha!

Next, dalam takut-takut segan silu tu ada jugak menyelit komen if ada entry yang suka layan. To be honest, mula-mula saya sangkut dekat blog REDMUMMY ni lepas terjumpa entry Rahsia Red Mummy To be On Top .Start dengan entry tu je terus jari gatal klik entry lain-lain. Teruja babe selalu baca blog lelaki je yang berjaya!!!

Ni bukan nak bodek eh, tapi memang saya buat ni. Saya selongkar satu persatu entry yang saya rasa sesuai untuk saya baca and follow apa yang patut. Senang borak, saya nak tulis yang saya nak ikut steps macam mana owner REDMUMMY ni boleh berjaya lah. Saya percaya, mana ada orang boleh tup tup buat blog terus famous kan????

Saya suggest, siapa yang baru sangat dalam dunia blogging ni..amik masa sikit. Bacalah entry-entry pasal blogging ni dekat blog REDMUMMY. If bukan 100% pun, saya kompem wei korang akan dapat input untuk start jadi BLOGGER. Wink wink!

Masa saya first time jumpa blog REDMUMMY ni, first word yang keluar daripada mulut saya (Kak Red jangan marah aww. *doa banyak2*). woit!!! gila ke ape dia ni blog merah semua ni!!! sakit mata lah”. Tup-tup, sendiri yang sengal. Fikir logiklah. Nama blog pun terang-terang ‘RED’ MUMMY!!!! hahahaha.

Orang kata, kalau hati tu dah suka. Buatlah blog tu colour apa pun, nak jugak baca blog tu.wakakaka! (ketawakan diri sendiri). Bila dah lama-lama, memang dah sebati dah dengan tema blog REDMUMMY ni. Paling tak senonoh, kadang-kadang masuk blog ni sebab nak tengok header blog!!!!hahahaha.

Suka lak header tu ada gambar-gambar kak Red, hubby, abang n gegirl. Lagi 1, perkara paling syok lah kot pada saya setiap kali masuk blog REDMUMMY ni is sidebar blog. Ada apa kawan-kawan? Ok, ada link-link yang berguna and bukan sengal-sengal ubi ar for me. Contoh eh:-

Red Lovers links– yang ni saya suka tengok dekat “view my stats”. Hello, try korang usha. Angka tengok sendiri. Malu nak tulis sini.bahahaha!!

RedMummy’s Corner links – Kalau korang dah jadi fanz, sah-sah lah korang nak gak baca and follow kan apa yang ada dekat media pasal orang tu kan?? hah, Kak Red dah tolong buatkan link ni wei. Senang hidup saya nak skodeng. hahaha

Lain-lain korang boleh usha sendiri dekat blog REDMUMMY ok guys! Link best and wajib korang klik dan takkan rugi macam Rahsia RM, RM Blogging tips and Nuffnang Sponsored Posts!!!  Bagus kalau korang nak ada cita-cita nak jadi macam kak Red. weeee~ Belajar jangan tak belajar

Erk, terpanjang!!! Ok, ni last. Warning jugak untuk korang eh. Lagi-lagi untuk blogger baru ar macam saya dulu. Belajar dari silap. Saya pernah kena tegur dengan Kak Red sebab salah beri info dalam entry khas untuk beliau.muahahaha!! (gelak-gelak aku izinkan).

Baca entry ni dulu eh then baca lak “hadiah” kak red kat saya di sini muahahah!! Bukak pekung sendiri betul eh. Ah, biarlah. So, dah penat saya bukak pekung sendiri ni. Korang sila amik pengajaran ok. Summary jelah ok apa yang terjadi. Ok, dalam entry yang saya buat special untuk blog REDMUMMY tu saya dah berikan info yang salah berkenaan total income kak Red. Lepas saya posted entry tu, saya dapat email from Kak Red dan kak Red minta saya betulkan dengan info yang sebenar. Itu saja, tapi saya memang ok sebab pada saya Kak Red proffesional lah kan cuz email me daripada beri komen or buat benda lain yang boleh jatuhkan maruah saya as blogger baru.

Moral of the story, yang saya dapat is sebelum buat entry sila pastikan info atau fakta tentang something tu adalah JELAS!!! hehehe. Thanks kak Red! Kalau nak wat summary pasal blog REDMUMMY ni, apa yang saya boleh katakan. Korang takkan menyesal as new blogger, yang start from ZERO ni amik sedikit masa dan belajar lah dengan blog REDMUMMY ni.

Sorry to say eh, Kadang-kadang saya kesian kat owner blog REDMUMMY ni, orang soal benda yang sebenarnya terang-terang kak Red dah tulis dekat entry-entry lepas. Kata nak berjaya, tapi kalau malas selak entry-entry kejayaan orang yang jelas-jelas dah berjaya….hmmm,SENDIRI MAHU INGAT eh -_-

Done!!!

Artikel Berkaitan

10 responses to “Apa Yang Best Sangat Dengan Blog Redmummy.com??

  1. Salam kak Liza,
    Ni Greenpapa dtg ni, meh cayang… papa dukung… Nak?.. hahaha…

    P/s: Akak join contest la ni ye, tajuk hot giler… Mcm nk gaduh dgn redmummy je… kah3, Semoga berjaya ye… Amin

  2. Gud Luck contest ni..cam nak join je ^_^v

  3. meo

    suke lagi blog lizarazak.com.

    penulisan dia best.

    btw… all the best

  4. sepanjang aku jadi blogger sekali jer aku masuk blog tue….

  5. Ni kalo menang perfume hugo memang berbau harum la blogs lizarazak =P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge