Apa Perangai Pelik Yang Ada Pada Diri Korang?

Semua orang, im sure ada perangai pelik-pelik kan? Kalau tak banyak pun. Sikit mesti ada punya. Tak kan lah dah hidup lama-lama ni korang sendiri tak perasan? hehehe. Cuma, kita ni berbeza. Lain orang, lain perangai pelik yang ada dalam diri dia. Cuma, perangai pelik tu baik or tidak jelah.hahaha!

Apa kata, kita borak pasal perangai pelik yang ada dalam diri masing-masing. To be fair, biar saya je yang start dulu. Woo. Malu bukak pekung sendiri tapi tak apalah. Santai and slumber jelah. Kalau nak gelak, sila jangan sampai saya dengar, Make sure yang itu ok!hahahaha

Ok. Kami adik beradik masing-masing ada perangai pelik. Adik beradik lain, saya malas nak cerita. Tak baik cerita hal orang lain tanpa rela kan? hehehe. Baik saya bukak pekung saya sendiri. Macam ni. Saya ni, daripada kecil sampai ke besar ada beberapa lah perangai boleh tahan pelik kot. Saya kata pelik sebab saya tak jumpa orang lain yang sama perangai macam saya lagi.

Tapi, maybe lepas ni. Lepas ada entry ni. Silap-silap saya dapat geng seperangai pelik!hahahahaa

Hmm. Ok,perangai pelik saya..dari kecik saya suka main urat yang ada pada jari-jari tangan my mom.hahaha! Gila lawak kadang-kadang bila fikir. Bayangkan, urat-urat jari orang tua kan timbul kan? Ok, saya tarik-tarik urat tu lepas tu saya picit-picit. Bukan tu je, bibir and gigi saya siap ikut ketap sekali!!! Macam geram gitu!!!hahahaha. *tutup muka*

Itu satu. Lagi, saya ada perangai pelik yang agak kurang sopan. huhuhu! Saya akan bau apa saja jenis makanan sebelum masuk mulut.hahaha!! Gila lah. Kalau dekat rumah, oklah. Tapi, kadang-kadang sebab dah terbiasa sangat. Bila makan dekat rumah orang pun saya buat perangai pelik yang kurang sopan ni!! Ada jugak yang kecik ati.hehehe

Diorang kata “woi,kuang aja bau-bau makanan aku!!! Sedaplah wei!!!”

hehehehe!!! Laju je saya mengaku yang saya memang akan cium bau makanan tu dulu. Bukan soal sedap ke tidak makanan depan saya tu cuma adoi…nama pun perangai pelik kan??? Mana boleh control.wakakaka!!! Otomatik lah wei. Sian orang yang terasa tuh. Nasiblah.

Ok, yang ini pulak. Perangai pelik yang dah lama saya tinggalkan dan takkan Β buat lagi. hahaha!! Gentel hujung-hujung jari pada tapak tangan kengkawan. bahahaha!!! Selekeh ok tapi memang saya buat ni dulu. Tapi, bukan pada semua orang. Certain yang jadi mangsa jer!hahaha. Lawak ar.

Biasanya, kawan-kawan rapat saya jadi mangsa. Siapa duduk sebelah saya dalam kelas, pun akan jadi mangsa. Cikgu mengajar dekat depan, saya sibuk gentel jari-jari kawan. Siap ketap-ketap gigi.muahaha!!! Tapi, saya stop lepas ada budak lelaki ni buat statement macam ni “woi! lesbian ke?????”.

Memang sejak saat tu, sumpah saya tak buat dah!!! Yucks. Saya cukup alergi dengan perkataan lesbian. hahahaha!!! So, sebelum orang panggil saya lesbian, woo cepat-cepat saya stop buat perangai pelik saya tuh. Actually, perangai pelik gentel hujung jari orang ni is alternatif sebab tak dapat main dengan urat jari my mom!!!Sebab dekat sekolah kan.hahahaha.

Adoi. Entah apa-apa je. Ish, rasanya perangai pelik saya tu jelah kot. If ada, saya tambah later. Apa kata korang share jugak, mana tahu korang punya perangai pelik lagi bes daripada saya punya.hahahaha!!! Saya nak baca gak kot-kot kawkaw pelik!!! Jom lah share if mau.hehehe

updated*

Ini baru saya teringat. Kalau saya stress kawkaw, saya akan buat 1 perangai yang saya tak sure lah kalau orang lain ada buat ke tak. hehehe. Ok, memang kawan-kawan dari zaman sekolah rendah ada yang called me dengan panggilan Β “lizard”. Itu pun asalnya sebab nama liza kan? So, sajalah diorang tambah “rd” dekat belakang. Tapi, sudahnya saya macam terkenan dengan nama lizard tu.bahaha!!

Bila stress, and kebetulan ada dinding dekat dengan saya. Pergh!! Time tu memang best ar. Saya akan melekatkan badan saya (depan) dekat dinding. Now, bayangkan cara saya melekat tu macam cicak juga. hmm. Ok, silalah gelak!!! Ku izinkan.hahahaha!!! Best ok buat macam tu. Dinding sejuk dan kepala tengah stress macam panas kan? So, rasa macam weeeee bestnya melekat kat dinding ni!!!! Rasa bebas!!!! wakakaka.

p/s: Ok, ada lagi yang nak share perangai pelik masing-masing tak??hehehe

Artikel Berkaitan

33 responses to “Apa Perangai Pelik Yang Ada Pada Diri Korang?

  1. Ekh btol ke ko bkn lesbian ni? Ekekekeke

    *mcm tk jwb soalan jea aku ni

  2. bapak ah silap masuk blog..lari!!!

  3. salam liza..
    tak dak peliknya perangai pelik ni.. best apa..abgreds..er suka cari pijat kat dinding..dulu ar kecit-kecit..

    • salam, best???eee, malu ok. kadang2 ada masa kalau kat luar pun bila ketagih nak main urat my mom tu sampai…siap kena bisik2 kat telinga mom, cakap “nak jari….” mom was like “ish,ada orang..” tapi beri jugaklah jari tuh.hahahahaha
      -_-

  4. Haahahahahaaahaaaahaha!sama kau.walaupn mu tak dengar tp mu mesti dapat rasakan wahai miss.gentel.nanti kita share kt twitter lak ye sis.kahkah!nak kongsi juga la pasal pelik tp benar kt sini.mungkin tak la pelik mana pn,tp agak mcm poyo la.jeng3!fath dari dulu suka tengok urat tangan lelaki.gosh!haha!awas lelaki.yg ni ada sikit sama ngan mu,tp aku x main urat tu la.cos segan.cit!aku segan.haha!aku suka tengok smpai tenung sedalam2 nyer.maskulinnya tngan lelaki.smpi aku pn nk tgn berurat mcm kaum adam ni.aku bkn nk jd pengkid.wanita sejati ok.1 lg fath meniarap lepas makan.hahha!ye la masa kecik dulu mama kata jgn baring lps mkn,so aku tiarap je la until now.leh jadikan tips perut kempis tau.haha!bangang.kalu mkn kt kedai cmner?liza mu je la yg uat.hahaha! 2 tu je la.kalau lebih2 bg tau,si liza raja bahan aku je kt twitter nanti.k la aku nk smbung tdo.maceh bg tajuk uat aku rs leh dikongsi.salam.

    • bahahahahahahahaha!!!dari subuh tadi sampai terbawak masuk dalam mimpi cite kau suke tengok urat tangan laki!!!!hahaha. giler kau ni wei!hahaha. pada aku tu pelik cuz aku dok fikir “kejadah nak pi tengok urat tangan laki gitu?tak takut ke?” tapi sebab tu perangai pelikk mu,so ku hormat..bahahaha. siap mu ku jadikan bahan kat tweet -_-

      bab meniarap tu, if aku praktiskan now still leh wat petua kempiskan perot tak?bahahahahaha!! ah, kau kompem ade lagi ni perangai pelik yang malu nak share, nnti ku korek ngan enya.hahahaha

    • urat tangan saya timbul, nak tengok tak? hahaha.
      tapi itu dululah masa body slim river.
      sekarang ni dah agak berisi, urat dah tenggelam.
      tapi ciri2 maskulin tetap ada eheh πŸ˜›

  5. zqah pon suka bau makanan , biasenya kuih-muih laa .. nasi jarang2 bau .. haha .. x senonoh betul ..

    masa hari raya ari tuu kan .. ada biskut makmur kat umah sedara , sebelum makan bau dulu ada x minyak sapi .. x bau minyak sapi baru ngap masuk dalam mulut .. itulah first time zqah makan biskut makmur .. konklusinya kurang suke =p

    • hehehehe.kire oklah nasi tak bau.me, semua benda nak bau kot.cuma,if teringat je.cepat2 control tak bau cuz risau gak tuan yang masak tu kecik ati kan?wahahaha.

      kuih makmur???my fav kuih ok.hehehe. best tapi tulah bukan semua orang suka.

  6. Salam kak Liza,
    Hak3, teruknya akak main urat mak pulak dah, yg cium bau makanan tu dulu daus prnh buat tp mak tegur ckp daus x senonoh… hak3… tp i punya 5 perangai pelik setakat ni x pernah jumpa lg org mcm tu…

    1. Suka baca akhbar bermula dari belakang… Bukan minat baca pasal sukan tp lebih suka wat saspen, berita apa yg utama…

    2. Gigit kuku, tabiat ni dah lama dah buang masa masuk form 2, terasa diri ini konon2 matang, LOL.. so malu ler nak gigit kuku mcm budak otak senget… =)

    3. Cium bau makanan… Dah cite td kan… =)

    4. Suka amek daun pokok mempelam pastu “genyeh2”, dan cium bau aroma mempelam… (Daus buat time mengidam mempelam je..)

    5. Lepas sembahyang, daus x lipat/sidai sejadah… Tinggal camtu je, bukan malas… Saje tinggal… kate perangai pelik… hahaha

    • ok, ini komen from em eh.hehehe

      1. akak pun baca newspaper tak start dari depan tapi cari yang part dunia hiburan dulu.hahaha!!tapi,alasan daus tu gempaq gak cuz nak tau suspen eh.bijak2 -_-

      2. eh,my fren ada tau yang sampai ke besar wat perangai ni!!hahaha.siyes fobia if nak salam πŸ˜›

      3. no komen.wakaka

      4. ok,memang pelik!!ingatkan pompuan preggy je buat macam tu!hahahahahahaha

      5. yang ni, cakap jelah kau pemalas!!!!!bahahaha

  7. anak saudar aku dah umur 14 tahun tak boleh lepas selimut baby dia yg dulu besar sekarang tinggal sebesar sapu tangan. Nak tau apa dia buat …masa nak tidur dia akan cium kalau tak tak boleh tidur…

  8. suka gak cium makanan, pastu kena marah dengan mak.HAHA.

  9. tang bau dulu mknn b4 masuk mulut tu kita same…leh la join to the group ni.hahhah da jd tabiat ambek mknn bau..pastu mkn..HAHAHHAHA.agak xsenonoh disitu..bkn buat2 kn…secara autonyer..muakakkaah.=p

    tabiat pelik aku..suke goyang2 kaki b4 tido,pastu aku xleh tgk aklo der something yg tak tersusun..aku akn pg susunkn balik..biar kemas..HAHAHHA..xkira lah kt umh org ke..kt kedai ke..muahaah,…

    • bahahahaahahah!!! memang wei,aku bab bau tu is syarat je.xtau nape.pastu makan.wakakaka!!! nyampah tapi xleh buang perangai tu πŸ˜›

      bab susun tu,ko mmg terbaik ar.terbukti kau rajin!hahahaha

  10. aku suka tengok movie sambil fastforward… tak bazir masa.. kalo part gadoh2 je aku slowkan balik

    aku suka kalo smue orang tido kat umah, aku,… tetiba aku rasa energetic…

  11. pelik memang pelik
    tapi boleh dikawal walau pun tidak dapat dibuang semuanya
    saya sendiri biasa saja, tak ada yang pelik sekarang

  12. ahah..aku pun ada gak kalau bersalam dengan orang suka sangat,korek tapak tangan orang time bersalam,masa kat kolej dulu aku bertemu dengan seorang ustaz yang sama perangai pelik ngan aku.bila salam jer suka korel tangan orang…tapi yang bestnya..ustaz tu siap tegur lagi..jangan sebarang-barang korek..nanti masuk wad pulak ahahahah

  13. kadang2 perangai2 pelik ni buatkan kita lebih special daripada orang lain hehe. melekat kat dinding tu macam comel je kalau buat kat dinding sekolah lepas stress kerja sekolah banyak sangat cikgu bagi hahaha. kalau kat tiang bendera perhimpunan lagi comel agaknya hehe.

    tabiat pelik saya..lebih tepat tabiat buruk eheh..dari kecik sampai la dah nak jadi bapak orang ni suka sangat potong kuku dengan kuku. ada yg boleh buat tak? mesti tak boleh haha. katakan nak potong kuku jari kiri, guna jari kanan. ataupun guna tangan untuk potong kuku kaki. istilah lebih tepat koyak kuku kot. kadang2 tersilap koyak sampai berdarah huhu

    • woi!!!!hahahahahahaha.adoi, pelik2 btol ni.if potong kuku dengan gigi biase kot.tapi if ngan kuku xpernah!!!hahahaha. adoi, sumpah lawak bayang n ngeri -_-

      fyi,memang selalu buat lekat kat wall kelas dulu.asal keje xsiap je lekatlah daku kat dinding.hahahahaha

  14. ye dok apa yang dibaca kat entri dgn komen ni..
    apakah ini semua???

    hahaha

  15. twinS

    same lerrr!! suke sgt bau mknn dlu baru mkn…hahaha sampai terbawa2 kt kedai mkn. kehkehkeh kdg2 xprasan pn,mcm involuntary action lak. especially kalo mnum susu. mcm xpuas je dok bau,sampai tiap kali nak minum kena bau. haha tp kalo mak kite nampak,adooi teruk kena berleter. biase kite sengih mcm kerang busuk je. haha πŸ™‚

  16. perangai pelik sy ske bt website. dan termenung aje kejenyer.. haha,, jom join http://jomkawan.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge