Hari Raya Buat Saya Lupa Segalanya Eh!

Salam semua! Selamat Hari Raya sekali lagi eh. Seriously, memang tak sedar pun dah lama tak update blog cap ayam serama ni lepas lupa diri sekejap dengan kemenangan dalam contest Hidup Seorang Blogger anjuran blogger paling pemurah, bro Denaihati. heheheeh *bodek nak duit raya.harap laku*

Eh,no lah. mana ada lupa diri pun. Gurau senda saja eh. hahaha! Rasanya semua boleh faham kan? Musim raya wei. Aura beraya, makan ketupat, makan lemang, bedal kuih raya bertelap-telap masih ada. Sudahnya, blog yang picisan ni macam tuannya terabai dengan jayanya! JAYANYA ok! *statement perli diri sendiri.sila janga emo*

Banyak sangat nak cerita. Tapi, malangnya saya sangat malas nak cerita semua.wahaha! Jujur eh, saya memang manusia yang tak suka nak cakap hal diri sendiri. Nak kongsi hal personal, saya mengarut dalam blog “personal” saya yang tak ada manusia tahu setakat ni kecuali 3 orang. *manusia yang nak rasa malang je baca blog tu* . Oh yes, saya perahsia orangnya. Senang cerita!

So, disebabkan kemalasan nak berkongsi semua cerita personal tu. Im decided to write it dalam numbering aja eh.hehehe. Itupun,sudah ditapis disaring dan dikeringkan.wahahaha! Bukan demand, tapi this is my style ah. Lain orang, lain caranya. Kan? Hope boleh terima dan tak rasa geli-geleman eh. muahahaha!Lets start it guys :-

  • Lepas dapat duit raya from bro Denaihati, saya ada berniat nak beri duit tu as duit raya pada “someone” yang memerlukan but perkara sad nya, saya sendiri tengah kering waktu tu. hahahaha! Cipan jugak ar tapi tak apa. Ada rezeki yang lain, insyaAllah adalah rezeki “someone” tu jugak eh. Pray for me please
  • 3 hari before hari raya, saya ada masalah kesihatan. Eh, bukan masalah apa pun. If share sini, sumpah jangan ketawakan saya eh? Saya ada masalah sakit jari akibat terlebih tekan keypad handphone gara-gara bertweet. muahahahahaha!!! *dah sumpah jangan ketawa kan?*
  • So, saya kurangkan aktiviti bertweet. Oh God, like in heaven rupanya. Jari tak sakit, kepala tak sakit sebab tak ngadap skrip handphone je and the best part is hati tak sakit.wahahaha! Honestly, Twitter tu dah jadi tak sebest dulu. Now, saya macam layan mana yang saya “ok” saja. Why? Ramai yang bertalam 14 muka. *Tepuk keypad lappy sendiri kalau terasa.saya dah!*
  • Selamat Hari Raya pun menjelma.hahaha! Dalam tak best saya dengan Twitter lately ni, ada jugak yang syoknya eh. Tak pernah-pernah saya rasa hari raya meriah super macam tahun ni. Why? Malam raya bertalu-talu dapat mention wish “selamat hari raya” dekat twitter. Aww, so sweet semua. Dah macam 1 family besar yang sambut hari kemenangan lepas sama-sama merepek meraban merawat perut yang lapar waktu bulan puasa dalam twitter! wakakaka. Love all 😉
  • Raya ke-4, saya 1 family ke Kuala Lumpur sebab next day nya nak ke LCCT. Oh yeah! Raya di Brunei!!! I love Brunei sebab sambutan hari raya dekat sana kaw-kaw punya best ok. 30 hari raya, 30 harilah “terasa” raya tuh. Malaysia? *sendiri mahu ingat*.
  • Raya ke 5-9 beraya session dekat Brunei tersangat best ok! Why? Mom and arwah dad anak tunggal (tiri ada tapi tak close). So, nobody here lah nak sambut kaw-kaw pun. Ada memang ada, tapi saudara jauh and yang datang beraya tu pun family “angkat”. hahaha! Dekat Brunei, even nenek saudara je, tapi ramai kaum kerabat sebab sepupu ramai nak mampsssss.weeee~ Meriah!
  • Now? Kembali ke asal kejadian.wahahaha! Same routine. Thesis, project, and bla bla. haih *mengeluh*

Thats all. Ini je yang saya rasa pemurah nak share. Even korang tak suka nak baca pun, saya tetap nak mengarut. Blog saya kan? Oh, punya pasal.hehehehe * Hope tak jadi isu*. Tak ada gambar sangat nak share sebab adik tak beri lagi semua pictures. So, i just put here pictures yang ada with me je lah ok. Harap tak muntah berirama lepas tengok pictures kami yang tak comel langsung macam Hanis Zalikha tapi beryukur sangat please! kehkehkeh *ayat sedapkan hati*

Malaysia & Brunei.hehehe

Kazensssss

Artikel Berkaitan

21 responses to “Hari Raya Buat Saya Lupa Segalanya Eh!

  1. ari raya aritu tak mintak maap pun dgn aku..ko byk dosa dgn aku..kuikui

  2. saya pun sama ngan x-po
    belum minta maaf dan minta duit raya lagi
    hehehe

  3. kat brunei apa hidangan istimewa masa hari raya ? best laa kak liza raya kat brunei .. tak pernah lagi pergi brunei (macam dah pernah pergi negara lain .. haha)

  4. macam best je beraya kat brunei…, heheheh 😀

  5. haha pernah alami sakit ibu jari kerana tekan keypad hp lama sgt.dgr org cita raya kat kelantan pun meriah.30hari raya

  6. meo

    akhirnya hupdate gak…

    slmt hari raye

  7. selamat hari raya aidilfitri… kirim slm kt org2 Brunei. hehe..

  8. Gambar kat atas tuh ada yang solo lagi x? anyway selamat hari raya 🙂

  9. Camat Ari Raya..Maaf Zahir Batin..Nak datang berya ni..kueh ada lagi ke?hee 🙂

  10. Wow~
    Keluarga yang happy di Hari Raya Aidilfitri~
    😀

  11. Pingback: (Gambar dan Resepi) Nasi Katok Brunei | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge