HIDUP SEORANG BLOGGER

HIDUP SEORANG BLOGGER

HIDUP SEORANG BLOGGER. Sebuah kronologi macam mana saya terjebak dengan contest hebat HIDUP SEORANG BLOGGER by Denaihati kali ini. Hanya yang layak saja boleh join contest HIDUP SEORANG BLOGGER ni ok. Itu yang buat makin cuak kecut perut jugak!

Blogger? HIDUP SEORANG BLOGGER banyak rencahnya. Tapi, honestly kadang-kadang untuk mengaku diri saya ni seorang blogger memang agak janggal jugak lah pada awalnya. Malu lah kan. Mula jalani HIDUP SEORANG BLOGGER ni seingat saya pada tahun 2007. 3 tahun dah? Wah. Syukur alhamdulilah dapat jugak saya bertahan.

Dulu, masa mula-mula berblogging. Jujur saya katakan memang 100% niat saya sekadar suka-suka. Menulis apa saja yang berlaku keliling hidup saya dalam blog cap hampagas. HIDUP SEORANG BLOGGER saya bermula di blog cap hampagas tu ok. Banyak saya belajar daripada blog hampagas tu. Dari bukan siapa-siapa, sampailah saya terjebak dengan kancah HIDUP SEORANG BLOGGER! wooo. Best!

Orang kata, setiap perkara yang kita buat mesti ada sebab kan? Yes, saya setuju. Saya tak akan jalani HIDUP SEORANG BLOGGER ni kalau tak ada “perkara” yang bawa saya ke arah itu. Kan? Mahu melepaskan semua yang ada dalam hati, mahu atau tidak. Akhirnya, saya pilih blog untuk tujuan itu. HIDUP SEORANG BLOGGER makin lama seronok bila ada bloggers comel-cmel dan kacak-kacak sudi bertandang blog hampagas saya itu.hehehe.

Lagi-lagi, bila setiap entry yang saya tulis. Alhamdulilah ada pulak yang sudi nak mengomen. Aww,thanks so much semua. Kronologi HIDUP SEORANG BLOGGER saya menjadi lebih best sangat-sangatlah dari sehari ke sehari. Bayangkan, setiap hari saya dapat kawan baru tau. Tapi, bukan saja kawan. kadang-kadang masa HIDUP SEORANG BLOGGER saya tengah kemuncak ala-ala berbahagia gitu, ada jugak “lawan”. Mahu cari pasal katanya. Susah jugak lah nak jadi blogger kental ni.hahaha!

Alah, tapi saya tak kisah sangat perkara-perkara macam ni. Hal ciput banget. Macam yang saya tulis dalam entry HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dulu, saya akan jalani apa saja untuk dapat kejayaan hari esoknya. Tak gitu? Macam tu jugaklah untuk jalani HIDUP SEORANG BLOGGER ni. Dugaan memang ada babe, tapi layan saja!! Berlagak macam tegar sesekali pun bagus jugak. Demi blog tersayang, semangat HIDUP SEORANG BLOGGER ku jalani dengan suksesnya!hahahaha. *puji diri sendiri.maceh

Banyak pengalaman pertama (sound like malam pertam ek?hahaha!) saya dengan blog cap hampagas tersayang. Pujian, tohmahan saya dapat sepanjang HIDUP SEORANG BLOGGER dengan blog tu. Macam-macam saya belajar. Dari sekecil-kecil perkara macam orang kata tulisan saya itu ini, sampailah kes dapat email mengutuk. hahaha!Gampang tau HIDUP SEORANG BLOGGER ni. Mujur tak glamour. Kalau tidak, tak tahulah kuat ke tak!

Ok, ini baru part 1 kisah HIDUP SEORANG BLOGGER saya yang ditulis khas sempena kegedikan saya join contest HIDUP SEORANG BLOGGER di blog Denaihati. Contest ini menawarkan hadiah yang cukup lumayan ok. Blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

Mana tahu ada rezeki iya dak? So, tak salah saya cuba!hehehe. Bawah ni adalah senarai penuh bloggers yang join contest hebat ni. Check it out guys! Sambungan kronologi HIDUP SEORANG BLOGGER ni boleh tunggu part 2 ok. Part 2 saya akan cerita macam mana saya tergerak hati nak ada domain sendiri, nak tukar ke WordPress , buat duit dari blog, dan macam-macam meh!! Tungguuuuuu!

updated: Senarai Entri Hebat “HIDUP SEORANG BLOGGER”


1. Raracandyfloss.com – Hidup Seorang Blogger

2. Zulkbo.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger I Permulaan Hidup

3. Smp3lembang.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

4. Yanmieonline.com – Hidup Seorang Blogger

5. Fztogether.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

6. Bloggerborneo.com – Sepenggal Kisah Hidup Seorang Blogger Borneo

7. Mohdisa.com – Hidup Seorang Blogger

8. Pisyek.com – Widget Hidup Seorang Blogger

9. Littlemamadiary.com – Hidup Seorang Blogger – Life of a Blogger

10. Shafaza-zara.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger | Dunia Sebelah Zara | Antara Kerjaya Pendidik Dan Terapi Hidup Warna Warni

11. Faarihin.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

12. Amriawan.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger – Berkah Ramadhan Denaihati

13. Syafiq.net – Hidup Seorang Blogger Sedut dan Kongsi

14. Metrolisa.info – Hidup Seorang Blogger

15. Hafizcakapmengarut.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

16. Cctvsecuritysystem.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

17. Muhammadtarmizi.com – Hidup Seorang Blogger part 1

18. Apiih.com – Hidup Seorang Blogger : Blogger Yang Gila Twitter

19. Anarm.net – Hidup Seorang Blogger dan cabarannya

20. Andyhowtt.gapuranetwork.net – Hidup Seorang Blogger

21. Azuanrazi.com – Cabaran Hidup Seorang Blogger Melalui Aktiviti Online

22. Sharinginfoz.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger 1

23. Liyanaa.com – Kebaikan Hidup Sebagai Seorang Blogger

24. Mysuperkids.net – Hidup Seorang Blogger Picisan

25. Lizarazak.com – Hidup Seorang Blogger

26. Kb-mall-runtuh.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger – Ijazah Oversea Tapi Full Time Blogger?

27. Cuzshar.com – Hidup Seorang Blogger

28. Melayubolehzone.co.cc – Hidup Seorang Blogger SEO Contest

29. Iddinmcorner.blogspot.com – Hidup seorang blogger – contest oleh Denaihati – siapa “king of SEO?”

30. Azizie.com – Hidup Seorang Blogger

31. Kulanzsalleh.com – Kisah Hidup Seorang Blogger

32. Wazy84.com – Hidup Seorang Blogger

33. Ieyra.com – Hidup Seorang Blogger

34. Newoes.com – Hidup Seorang Blogger

35. Paeh.net – Hidup Seorang Blogger – Apa bestnya

36. Azizankadir.com – Hidup Seorang Blogger

37. Mohdshahrulhafizi.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

38. Teratakarmo.com – Hidup Seorang Blogger – Contest SEO Denaihati

39. Notesbymarvic.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger – My Site of Story

40. Zulseffort.com – Hidup Seorang Blogger

41. Joegrimjow.blogspot.com – Entry Hidup Seorang Blogger

42. Azmanishak.com – Contest Hidup Seorang Blogger

43. Bluedianthus.com – Hidup Seorang Blogger edisi kenangan Mengusik Jiwa

44. Rjuna.net – Hidup Seorang Blogger bhg 1

45. Emilayusof.com – Hidup Seorang Blogger 1

46. Belajar-bersama-pemula.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

47. Hurulaini.net – Hidup Seorang Blogger

48. Nfahk.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger Bahagian 1

49. Amirez.com – Hidup Seorang Blogger

50. Mohdhafizuddin.com – Hidup Seorang Blogger

51. Azilas.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

52. Sumijelly.com – Hidup Seorang Blogger

53. Zikrihusaini.com – Hidup Seorang Blogger

54. Donnyien.com – Hidup Seorang Blogger

55. Sha-hir.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger

56. Na5wa.com – Hidup Seorang Blogger

Artikel Berkaitan

70 responses to “HIDUP SEORANG BLOGGER

  1. kalaulah kita kahwin nanti kan yang, dua-dua orang giler blogging..then kita akan ajar anak kita main blog gak ye..peewwiitt

  2. manarik..mantop..hehhe..all the best ok lizz…aku xjoin…sebab xder idea skang..ngah buntu..huhuhu..sokong ko dah la boleh? hehhe =p

  3. ramai betol join entri ni..bagus betol la bro denaihati ni..pemurah..

    ok la..hidup sebagai blogger ni chill je..yang xjadi chill sebab blogger itu sendiri tak tau nak kawal emosi…

  4. tahniah babe sebab dah buat entri. huwaaa u dah lah terror, i rasa gementar je baca entri u ni tau.

    apapun goodluck ya, mana tahu rezeki u macam hidup berani untuk gagal =D

  5. emm, awk lah salah sorg blogger comel-comel tu.. nice entry.. Good luck ok.. Thanks for something..

  6. wah ramai nye..
    gud luck semua…
    kasi pecah sikit kontest ni yeah walaupun tak tersenarai lagii..huaaaa….

  7. nak join tp x layak T____T
    all the best to you jea lah kak liza (n____n)

  8. cuz

    semoga hidup anda sebagai seorang blogger terus berjalan lancar..hehe

  9. kak liza join gak.. abih laa.. huk3 T__T

  10. oks, thanks ya. N selamat berjuang 😉

  11. salam..

    wah siap list peserta tu
    good luck yer untuk contest ni =)

  12. mak oi ramainye masuk. tu x kire lagi yang masuk secara underground cam blog aku muahahahaha

  13. jadi penyokong je kepada semua
    harap2 lain kali ada contest untuk blog pr 0 dan 1 je
    hehehe

  14. Kalo menang ni da boleh blanja blogger-blogger yang lain teh tarik 8)

  15. semoga berjaya..ramai yg join contest ni..sume hebat2 belaka..blog aku x layak sama sekali nak join..hehe,pangkat rendah

  16. wah …liza pun join jugak ya?
    saya tak join …. tak de idea pun.
    join baca je lah….good luck, k

  17. memang betul ramai orang join kali ni, jadi mari kita bersaing secara sihat tanpa membuat perkara terlarang, haha

  18. Pingback: Hidup Seorang Blogger entri wajib 1 | Denaihati

  19. meo

    all the best.

    ur r in my top ten blogger list…. 😀

  20. moga berjaya lizz! ingt nk join jgk tp takde msa sngt nk pk pe nk isi lam entri pasal contest tu..klu nk wat,mmg kna wat btol2..huhu

  21. goodluck lizz. i dah nmpk u dekat page pertama! ada harapan nak dapat rm300 tuu 🙂 x sangka dah 70 org join kan!

  22. terbaik lah.. ak tk join lgi.. tkde idea huhu.. liku2 da banyak da

  23. wah ramai jugak join contest ni. all da best sis. chaiyok2!

  24. wah join contest lagi..aku ingin join contest ni tapi pr aku masih 1 takleh nak buat apa 2

    lizz…donnyien tu orang sabah kan ? kenapa hang ..letak dia orang indonesia ?

  25. tarikh baru 26/8..huhu

    10 hari lagi..aku dah penat dah ni..banyak dah site2 yang stabil..huhu

  26. siapa yang no 47 tu ek?hehe..
    btw..gudluk

  27. jelesnya tak dapat join. gara gara tukar domain terus PR hilang tak naek naek. adoiii 🙁

  28. Pingback: HIDUP SEORANG BLOGGER II | HIDUP SEORANG BLOGGER | Lizarazak.com

  29. Pingback: Konteks Sebenar dalam HIDUP SEORANG BLOGGER | Anarm.Net

  30. Pingback: Kaki Komplen Malaya » Konteks Sebenar HIDUP SEORANG BLOGGER

  31. Pingback: HIDUP SEORANG BLOGGER II | Raracandyfloss

  32. Pingback: Yay! Dapat Duit Raya Daripada Bro Denaihati! | HIDUP SEORANG BLOGGER | Lizarazak.com

  33. Pingback: Perlu Ke Nak Guna Lebih Daripada 1 Mobile Phone Lines Ek? | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  34. SAYA JUGA SEORANG BLOGGER,SALAM PERKENALAN.

    ENTRI TERHANGAT berita sukan terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge