HIDUP SEORANG BLOGGER II

HIDUP SEORANG BLOGGER

Entry HIDUP SEORANG BLOGGER sebelum ini ditulis sempena contest menarik HIDUP SEORANG BLOGGER by Denaihati. Semua peserta wajib menulis entry HIDUP SEORANG BLOGGER sebanyak 2 kali untuk melayakkan diri menangi hadiah yang CUKUP menarik ok.

Im done untuk entry wajib HIDUP SEORANG BLOGGER yang pertama dan entry khas ini pulak kira sambungan cerita saya yang tergantunglah.hehehehe. Seronok jugak join contest HIDUP SEORANG BLOGGER ni rupanya. Tak sia-sia langsung!

Macam-macam cerita HIDUP SEORANG BLOGGER from others bloggers yang saya baca. Bayangkan, sebelum ni saya tak tahu pun asal-usul macam mana bloggers lain ni “terjebak” dalam dunia blogging ni. Tapi, dengan adanya contest HIDUP SEORANG BLOGGER ni, yehaa!!! i knew everything about them (tak banyak tapi memadai lah kan)

Now,jom sambung entry HIDUP SEORANG BLOGGER part 1 hari tu ok. Part 1 tu, saya cerita more to my old blog. Si blog Whiteharajuku itu. Yang blog cap hampagas tapi daku sayang banget!!hahaha! Ok, sebenarnya honestly saya sayang gila dekat “whiteharajuku” tu sebab tu blog sulung saya. Kisah HIDUP SEORANG BLOGGER saya bermula dekat blog tu. Banyak memori woo.

Tapi, kita perlu berubah. Kita perlu menjadi yang lebih baik dari sehari ke sehari. Saya ambik keputusan untuk gedik nak ada domain name sendiri. I means domain dengan nama sendiri. Yay! Cerita baru dalam diari HIDUP SEORANG BLOGGER saya bila saya akhirnya “membazirkan” duit semata-mata nak dapat domain name “lizarazak.com”. wahaha! Ada domain name sendiri, ada hosting sendiri. wallawe! Rasa macam complete dah perjalanan HIDUP SEORANG BLOGGER saya waktu tu. WAKTU ITU ok!

Saya ingatkan bila dah ada hosting sendiri, senang sikitlah kan. Tapi, adoi. Saya terpaksa belajar pulak macam mana nak manage my own website, my own hosting my own..semua my own lah!! Phew. Bukan senang rupanya HIDUP SEORANG BLOGGER ni guys. Settle domain name, settle hal domain. Saya kena belajar wordpress macam nak rak tapi till now tak khatam pun sebenarnya!hahaha.

Tapi, oklah. Alhamdulilah ramai je kawan-kawan bloggers lain yang sudi nak tolong saya bila blog dapat bala. BALA ok. Ye. HIDUP SEORANG BLOGGER saya macam “gelap” sekejap bila blog kesayangan ni kena hacked lah, ada malware lah, kadang-kadang hal server down pun boleh buat saya “down” jugak! Gampang tau. Tapi, tu semua asam garamlah dalam HIDUP SEORANG BLOGGER ni. Iye dak?

Itu baru kes problem dengan “makhluk tak bernyawa”. Problem dengan kes bloggers lain tak payah cerita lah. Problem ni bukanlah problem yang type gaduh, perang-perang depan ke ape. Cuma, problem yang remeh temeh je tapi sometimes boleh jatuhkan semangat HIDUP SEORANG BLOGGER yang kurang pengalaman macam saya ni jugak.hehehe.

Alah, tapi hidup mana yang tak ada liku kan? Cuma, pandai-pandailah kita bawa diri dalam dunia blogging ni. Bukan mustahil untuk jadi blogger kalau kena gayanya. HIDUP SEORANG BLOGGER ni penuh dengan warna warni. Kalau dulu, saya fikir berblogging ni macam orang yang tak ada life je. Excuse me.

Jangan sesekali cakap macam tu. For me, dunia dulu dengan dunia sekarang lain sangat. Dulu, dunia kita bergantung dengan tv untuk dapatkna apa-apa info kan? Now, info daripada blog lagi cepat daripada tv!!!kan??? kan? So, korang tak rasa ke HIDUP SEORANG BLOGGER ni kadang-kadang coooool???hahaha!!!

Oklah. maybe ini jelah kot yang saya boleh share. Nak share lebih-lebih kang korang bosan lak.Pengsan, saya jugak yang susah.hehehe. To bro Denaihati, thanks sebab buat contest hebat HIDUP SEORANG BLOGGER ni ok. Tak ada contest ni, tak adalah chance saya nak menggedik riang share cerita sendiri and perasan glamour.wahahhaa!! thanks.

updated:

Senarai entry wajib 2 contest HIDUP SEORANG BLOGGER :

1. Emilayusof.com – HIDUP SEORANG BLOGGER II (English)

2. Zulkbo.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER – Blues Blogger

3. Blog.mohdisa.com – Hidup Aku Seorang Blogger

4. Blog.amirez.com – Hidup Seorang Blogger

5. Lizarazak.com – HIDUP SEORANG BLOGGER II

6. Zikrihusaini.com – HIDUP SEORANG BLOGGER part 2

7. Anarm.net – Konteks Sebenar HIDUP SEORANG BLOGGER

8. Rjuna.net – HIDUP SEORANG BLOGGER (Bhg 2)

9. Ieyra.com – HIDUP SEORANG BLOGGER (ii)

10. Luthtextile.com – Kisah HIDUP SEORANG BLOGGER #2

11. Bloggerborneo.com – Terus Belajar Menjadi Blogger Profesional (Kalimantan)

12. Andyhowtt.gapuranetwork.net – Eh! HIDUP SEORANG BLOGGER Part 2

13. Sumijelly.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

14. Amriawan.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER sebagai Peer Te

15. Metrolisa.info – HIDUP SEORANG BLOGGER 19 Ramadhan 1431 H

16. Raracandyfloss.com – HIDUP SEORANG BLOGGER II

17. Wanmus.com – Hidup Seorang Blogger Muslim

18. Muhammadtarmizi.com – HIDUP SEORANG BLOGGER PART 2

19. Shafaza-zara.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER – Selamat Ulang Tahun Kedua Puluh Tiga Zara

20. Cctvsecuritysystem.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER AND CCTV SECURITY SYSTEM

21. Yanmieonline.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

22. Azilas.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

23. Nfahk.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER Bahagian 2

24. Syafiq.net – Hidup Seorang Blogger – Hidup Untuk Memilih

25. Azmanishak.com – HIDUP SEORANG BLOGGER yang mempunyai jiran kurang akal

26. Smp3lembang.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

27. Mysuperkids.net – HIDUP SEORANG BLOGGER Yang di Persimpangan

28. Mohdhafizuddin.com – TERUKKAH HIDUP SEBAGAI SEORANG BLOGGER

29. Pisyek.com – Sindrom hilang selipar di Masjid

30. Iddinmcorner.blogspot.com – Heboh..bonus raya…siapa Juara SEO, HIDUP SEORANG BLOGGER – denaihati… Otai SEO terhandal masuk bertanding

31. Apiih.com – HIDUP SEORANG BLOGGER – Dulu dan Sekarang

32. Sharinginfoz.blogspot.com – Hidup Seorang Blogger II

33. Wazy84.com – HIDUP SEORANG BLOGGER 2

34. Sha-hir.blogspot.com – Bosan & Tidak Ade Life HIDUP Sebagai SEORANG BLOGGER???

35. Paeh.net – Hidup Seorang Blogger – Bla Bla Bla

36. Fztogether.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER – BEST KER HIDUP SEORANG BLOGGER NIH???

37. Mohdshahrulhafizi.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

38. Hurulaini.net – HIdup Seorang Blogger … episod 2

39. Cuzshar.com – Hidup Seorang Blogger 2

40. Azizankadir.com – Hidup Seorang Blogger Yang Merdeka Mindanya

41. Melayubolehzone.co.cc – Hidup Seorang Blogger Kembali Lagi

42. Azuanrazi.com – Gaya Hidup Seorang Blogger Separuh Masa

43. Kulanzsalleh.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

44. Faarihin.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER Part 2

45. Hafizcakapmengarut.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER Part 2

46. Bluedianthus.com – HIDUP SEORANG BLOGGER Follow the Wind Edition

47. Notesbymarvic.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER

48. Zulseffort.com – HIDUP SEORANG BLOGGER — BAGAIMANA DENGAN MATI? ( @DENAIHATI)

49. Kb-mall-runtuh.blogspot.com – HIDUP SEORANG BLOGGER : Do A person Have Exactly what this Takes to get any Professional Blogger?

50. Belajar-bersama-pemula.blogspot.com – HIdup Seorang Blogger Part 2

Artikel Berkaitan

34 responses to “HIDUP SEORANG BLOGGER II

  1. Blogger ade life rupanya ek.. hehehe…

  2. Betul betul betul
    macam-macam kita boleh jumpa bila dah terlibat dalam dunia blogging ni,tak salah kan kalau nak mencuba =)
    good luck yer

  3. tu la, dulu i masuk meminang u, u tolak. nak sangat jadi blogger. kan dah asyik down je keje u. haha

  4. good luck ye liza. pasal wordpress. fuh! memang susah nak khatam kot, nak2 aku pun kerja. nak ngadap betul-betul memang susah la. siap pinjam dari cikgu IT buku WordPress 2.0. haha.. macam poyo je. tapi demi ilmu… sanggup aje. =)

  5. wohohoho….hidup seorang blogger ni azab jugak kadang2 sampai bila anak buat lawak sikit terasa yang amat2 nak tulis kat dalam blog…sampai terketar2 takleh nak buat mende lain selagi tak tulis 😛 ala2 ketagih gak la…

  6. best kan ade hosting sndiri…hahahaha

  7. Haha, got to have a life la. Happy blogging!

  8. menang jangan lupa aku weh!!! :p

  9. good luck lizz, semua blogger ada ceritanya kan dan setakat ni alhamdulillah blog tidak kena malware dan hack lagi, harap2 pasni jangan la kena

  10. Yesszaaa.
    Part yang paling mencabar bagi seorang blogger ialah bila dah ada hosting & domain sendiri.
    Semuanya diuruskan atas usaha sendiri dengan gaya yang tersendri =P

  11. belog yng Whiteharajuku tu selalu gak aku prgi time tu aku sndiri pn blum ada blog…ska brgak scara snyap hehe…smoga berjya dngan contest ni

  12. Pingback: HIDUP SEORANG BLOGGER entri wajib 2 | Denaihati

  13. hoyeah, dapat duit raya lagi…erk…salah…backlinks. hehe, thanks liza. camni la baru hidup seorang blogger. 🙂

  14. Memang dengan adanya contest ini semua latar belakang para peserta menjadi seorang blogger keluar semua. Lumayan kalau mau dibuat menjadi sebuah buku dengan judul “Kisah Blogger Pemula Meraih Masa Depan”. Hehehe….

  15. Tak lama lagi nak tamat dah contest ni.. Good luck utk awk..

  16. Salam aidilfitri lizarazak.
    seronok ‘melihat’ perjalanan hidup bloggers. apa yang pasti, blog adalah sebagai salah satu cara untuk menjadikan hidup ini lebih hidup dan bermakna. bebas menyatakan pernyataan dan pengobat kepada stress, sedikit sebanyak.

    moga liza terus berjaya dalam dunia blog. tahniah juga kerana mempunyai domain sendiri sebagai lambang kepada kebebasan dan citahidup yang tinggi.
    tq

  17. Wah, deg-degan nih nunggu hasilnya. Siapa yang menang yach???

  18. blogging life fun kan?
    enjoy and keep it up =)

  19. Hidup blogger… hahaha
    sukses terus liza

  20. Pingback: 3 Blog Malaysia Yang Cukup Berinformasi Untuk Blogger | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  21. ngeblog terus agar semua pada sukses di keahlian nya masing2
    bener gak ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge