Need Your Opinion. Boleh?

Entry ini memang super pendek. Jadi boleh tepuk tangan bergembira bagai sebab biasanya saya buat korang menangis air mata kristal kan dengan entry panjang berjela. Baca ayat di bawah dah kalau sudi, berikan komen tentang apa yang korang fikir dengan ayat itu. Saya cuma mahu baca pendapat comel kamu semua.hehehehe

Dalam hidup, kita memang perlukan insan-insan lain kan? Kita perlukan mereka untuk “support” hidup kita. kan? Tapi, perlu ke kita terlalu ambil tahu tentang insan itu dan mengongkong dan “mengikat” hidup insan tuh supaya dia hanya sayang dan “support” kita all the time? PERLU ke????? hahahahaha.

Saya nak baca komen bernas korang kat sini. Kalau ada lah.ngehehe. Nanti saya akan buat entri untuk ini, InsyaAllah.

Artikel Berkaitan

44 responses to “Need Your Opinion. Boleh?

  1. tak perlu~ bagi aku. dia dah support kita. kita support dia balik. baru adil. =)
    .-= paeh´s last blog ..Konklusi Julai 2010 =-.

  2. tak perlu la sampai mcm tu. kita perlu wat dia rasa sayang saja sudah. berikan kebebasan pada dia dan dia dah besar takkan tak tahu nak hargai pengorbanan yg kita bg. kalo x nampak lg tak tahu la nk ckp mcm mne kan?
    .-= Scromix´s last blog ..3 Permainan Kanak-Kanak Yang Semakin Dilupai =-.

  3. hmmm….. x perlu kot kongkong… kalau di kongkong memang x best..

    dan ini akan affect lama kelamaan kat diri diorang dan korang sekali…
    .-= kaizen´s last blog ..aPPLe IPHONE 4G FaiLeD- =-.

  4. kena ingat org lain jgk perlu ada ruang hidupnya yg tersendiri. macam mak ayah kita pn yg sayang sgt kat kita, depa pn kasi kita ruang utk pikir, utk pilih & utk tentukan cara hidup kita sendiri kan. sayanglah org berpada-pada krn sebaik mana pn org lain, tak dpt nk menandingi mak ayah kita 🙂

  5. kinky sangat kalau asik ikat and kongkong dia 😛

    haha pape pun, jeles tu kena ada batas. daripada sayang kang jadi benci pulak

  6. hoho first impression aku ialah, kata-kata di atas menunjukkan org itu jeles. tak nak bagi insan itu amik berat dan sayang kat org lain, nak ambil berat hanya utk dia je..hehe betul atau salah ke ni ek?
    .-= x-po´s last blog ..EGOKAH JIKA TETAP PENDIRIAN =-.

  7. mengongkong dan “mengikat” supaya dye hanya sayang & support kite all the time?? hoh???

    emm rasenye tak perlu laaa sampai camtu sekali, bukan pe..kalau betul dye sayang,setia,ikhlas & jujur dengan kte, tanpa kongkongan dan “mengikat” pun dye akan sayang & support kite all the time

    nampak sangat macam memaksa bile kite nak mengongkong dan “mengikat” dye, dye pon ada life dye sendiri

    even kita mengongkong & “mengikat” dye tapi dye sendiri pon TAK IKHLAS dengan kite, all the time pun dye takkan support * sayang kte

    bagi i, tak perlu 😉

    • thanks. tapi, percayalah ada manusia yang rasa “perlu”. annoying sungguh. thanks tau!!! betul, for me, lagi mengongkong, lagi hampeh lah jadinya 😛

  8. emm menarik soalan kamu ni lizz!
    kite tak boleh hidup sendiri,kecuali dah mati…
    apepun seharusnye perlu ade teman utk ” support”
    tapi jgnlah sampai over,terlebey sudaa..
    tapikan mslhnye bile kite beri prihatian lebeih sikit org tu akan ingat suke kat die..i mean about love..
    tapi bile kite sebaliknye..kite disisihkan pulak ..pening jga..huhuhu
    apepun hidup perlu berteman..
    cume hati2 jgn bercinta dgn teman baek sendiri..
    .-= [email protected] last blog ..Hang Tuah – Fakta di sebalik Auta =-.

    • hehehehe. bercinta dengan teman baik for me tak kot. susahlah.neway, betul.ada jugak orang yang macam u sebut kat atas neh. layan die suke tapi bile terleka sikit kata org sisihkan die. huhuhu

  9. kalu org tu diikat kuat2 dgn kita…’dia’ itu tidak akan menjadi ‘dia’ lagi…mahukah begitu?
    .-= sitisifir10´s last blog ..Iklan Oligo =-.

  10. tak perlu kot nak kongkong..nk ikat2…sayang2 la jugak..tapi xkan semua bende nak kn ikut die jek kan..kitanyer hidup kiternyer pasal lah..huhuhu..
    .-= eiyda´s last blog ..Online secara bebas 24-7 dengan FREE tak perlu bayarHAHAHA =-.

  11. bagi aku ambil berat tu perlu, tp jgn la buat sampai org tu rase dia dikongkong.. kite sendiri pn xmau dikongkong kn..rase rimas jer.. tp kekadang ade jugak yg suka org ambil berat pasal dier.. rase macam diri dihargai la.. cewah.

    tp ape2 pn, ambil berat biar berpada pada, jgn sampai org meluat dgn tindakan kite tu.. huhu..

    just my opinion.. 🙂

    • hahaha. yes! bagus.aku tertinggal ayat meluat tu 😛 maceh sebab mention here. hahahaha. hope sangat siapa2 yang berkaitan membaca komen2 kat sini. bukan nak sakitkan hati diorang tapi kalau cakap depan2 tak leh..entry pun entry lah 🙂

  12. Demokrasi dan kuku besi adalah dua perkara yang berlainan. Dalam demokrasi ada sayang dan cinta, tapi dalam kuku besi ada paksa dalam rela.
    .-= rohaizad´s last blog ..Apabila blogger mendiamkan diri =-.

  13. Assalamualaikum.
    Syukur sebab ada kawan. Tak elok kalau kongkong kawan.
    Kalau dah nikah pun, dia tetap mahu ada kebebasan, tapi terbatas le. Jagalah hubungan agar tidak terputus,
    Terima kasih.

    • Walaikumsalam, terima kasih sebab komen. itulah, tapi buakn semua antara kita yang faham cara n adab berkawan ni. baik kawan, baik pasangan. sama aja. perlukan kebebasan. huhuhuhu

  14. Well depend pada situasi dan keadaan.

    Kalau orang yang support kita itu adalah keluarga kita so secara hukumnya..mereka ada hak untuk ambil tahu dan sedikit sebanyak kawal hidup kita.

    Nak2 kalau orang yg prlukan support itu adalah perempuan yg tersangat naif. Ibu bapa sah2 kawal extranya anak perempuan ni.

    Tapi katalah support itu dari kawan, rasanya depend la sejauh mana hubungan kawan tu.

    Kawan ini nak2 kalau yang Islam, yg jnis nak tegakkan agama yg tahap kuat2 5 bintang itu mesti dia jnsi cmpur tngan n try jgk kawal hidup si A yg mngkin pnuh masalah.

    Tpi lau stakat kwn ni sndiri pun prangai 2 x 5, baiknya tak de la sngt…rasanya tak perlu nk kawal hidup orng lain…kwl hidup sndiri dlu.
    .-= adziim´s last blog ..Pesakit- kadang-kala kena kejam dengan mereka 1st story =-.

    • wah, bernas2 sungguh komen2 u all. thanks!! hmm, ada betulnya jugak. family, sahabat, n kekasih berbeza kan level. hmm. ok, thanks sebab now i perlu berfikir lagi n lagi. hehehehe

  15. manusia bukan macam lembu kena diikat untuk pastikan dia menurut….

    manusia pasti menurut jika hatinya yang diikat….tak perlu jadi bodyguard tak bergaji, atau guna sensor yang mengikut tiap tapak, jika kena caranya, duduk beribu batu pun masih setia, walau tiada sms setiap saat atau panggilan setiap menit.

    kalau ada insan yang begitu unsecure seperti yang liza sebut tu… baikla lari jauh-jauh sebelum kebosanan melanda diri kita
    .-= klcitizen´s last blog ..Kutukan dan hinaan =-.

    • on my way to lari.hahahahaha! taklah gurau. actually not me pun. perkara ni dah lama nak tulis lepas tengom gelagak some of my frens tapi belum sampai masa. was-was. tapi, baca komen ni nampak gayanya macam ok je berpihak pada saya.ngehehe. so, maybe akan ada entry beerkaitan ni. tengoklah. cuz actually komen ni semua dah bagus2 😉

  16. salam lizz.
    agbreds rasa kita jadikan sekejap diri kita sebagai ‘suspek’. kalau kita tak mau diperlakukan macam tu, macam tu jugalah ‘suspek’ tadi. kalau buat juga, tak mustahil kita pula yang kena nanti.
    .-= abgreds´s last blog ..Kosong itu bukan kosong =-.

  17. jangan terlampau ikutkan hati sangat.
    kalau awak pon tak mahu dikongkong ini kan pulak orang lain. pendek kata.. give and take la 😀
    .-= Kreuger´s last blog ..Pengalaman Saya Bertemu -Knizam94 =-.

  18. tak perlu.

    kalau dia betul2 sayang kat kita sorang..dia akan bgtahu kita segala benda yang dia buat. tapi, kalau dia dah tak buat macam tu..maybe ada something wrong dekat hubungan tu.

    and if kita “ikat” dia sampai macam tu sekali..dia akan rasa tidak bebas. cuba fikir kalau orang ikat kita macam tu. Rimas x?

    =) fikir2 kan lah.. daa~
    .-= eykameow´s last blog ..saya akan menghilangkan diri =-.

  19. perlu tapi not all the time.org tu pon ade life jgk n mslh sndri. tp klu dpt member atau kekasih yg bleh suport kite all the time kire jackpot la tu kot haha whtevr

  20. salam.
    hidup kita ni memang saling memerlukan antara satu sama lain.tapi kadang2 kita tidak boleh terlalu mengongkong hanya kerana kita rasa kita mengambil berat..biar nampak kita ambil berat tapi jgn nampak macam mengongkong..

  21. ni adalah komen pendek dari sy..

    tak perlu…hahahaha
    .-= apiih´s last blog ..Budak 12 tahun ditahan kerana “Melepaskan Angin” =-.

  22. secara profesionalnya bagi aku tak perlu nak ikat seseorang untuk seseorang. cukup beri kepercayaan dan juga kesetiaan benda tu akan jadi automatik.

    tapi kena ingat, kalau tak sebab ada angin pasti pokok takkan bergoyang. taktau la macam mana situasi tu.

    tapi kalau benda remeh temeh, benda kecik diperbesar – besarkan memang tak bestla hidup.

    kekadang sebab cinta kita terkorban, kerana cinta jugak kita terpaksa mengorbankan
    .-= Luth Textile´s last blog ..Google Maps – Memudahkan Perjalanan Anda =-.

  23. malas nak komen. 😛 tp mmg perlukan org support kita.

  24. kalau akulah lah memang amat perlukan sokongan insan 2 istemewa jika kita ada problem sedih dan sebagainya…
    .-= ishak´s last blog ..4d result dan 4d magnum kenapa asyik berjudi =-.

  25. Pingback: Lelaki Kalau Dah Sayang, Awek Buat Palat Pun Tetap Setia ek? | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  26. kita perlulah hargai insan tu.sb beri smgat kat kita tak pernah ptus.

    klu kita bjya kita gak harus tma ksh kt org tu mungk di sebabkan doa dan sokogan dia maka kita berjaya dlm hal yang kita impikan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge