31 ways to make a girl smile!!

31 ways to make a girl smile!! Lelaki-lelaki yang datang singgah ke blog cap ayam daku. Ini hadiah untuk korang. muahaha! Saya baru aja jumpa ni woo. 31 ways to make a girl smile!! Fresh! Tapi, lists ni cuma suka-suka saja ok. Maybe akan ada yang tepat dan ada yang kebetulan saja.

Apa yang kita perlu tahu, setiap manusia ada kurang dan lebihnya. Semua manusia adalah unik! Untuk semua wanita, percayalah! Semua kita dilahirkan ada keistimewaan tersendiri. ok 😉 dan pada kaum adam, sayangilah dan ikhlaskan diri korang untuk menyayangi “hadiah” Tuhan untuk korang.  Jangan sesekali mengabaikan kami 😉

Ok, lets check it out!!! 31 ways to make a girl smile!! :-


  • Tell her she is beautiful
  • Hold her hand at any moment … even if its ust for a second.
  • Hug her from behind
  • Leave her voice messages to wake up to.
  • Wrestle with her
  • Don’t go hang out with you ex when she is not with you, you might not relize how badly it hurts her.
  • If youre talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.
  • Write her notes or call her just to say “hi”
  • Introduce her to your friends … as your girlfriend.
  • Play with her hair.
  • Pick her up (she loves it)
  • Get upset if another guy touches her and she doesn’t like it
  • Make her laugh
  • Let her fall asleep in your arms.
  • If she’s mad at you, kiss her.
  • If you care about her, then TELL HER
  • Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of her t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally.
  • Treat her the same around your friends as you do when you’re alone.
  • Look her in the eyes and smile.
  • Hang out with her on weekends
  • Kiss her in the rain (girls love this)
  • Kiss her just for the heck of it
  • If your listening to music, let her listen too.
  • Remember her birthday and get her something, even if its’n simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER.
  • When she gives you a present on your birthday, Christmas, or just whenever, take it and tell her you love it, even if you don’t (it’ll make her happy.)
  • Always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and makes her think you don’t care so call even if you can only talk for a minute. Girls don’t necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for us to hear your voice even for a quick hello.
  • Give her wat she wants
  • Recognize the small things … they usually mean the most.
  • Don’t hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.
  • Hang out with her whenever you are free and u should be free to hang wit your girl friend all the time
  • If u care about her…SHOW her!

Credit to : fanpop.com

Artikel Berkaitan

28 responses to “31 ways to make a girl smile!!

  1. ermm.. nak baca bolehla liza. nak aplikasi kat sapa pun tak tahu
    .-= Luth Textile´s last blog ..Apa yang best kalau OVERNITE kat Penang =-.

    • baca and ingat sikit untuk simpanan masa depan.hehehe. kau akan jumpa someone yg jauh lagi baik dari sebelum ni wei 😉 belum kiamat and serahkan pada Tuhan ok.dunt be toooo sad ok

  2. as perempuan,mmg cair abes la XD

  3. Abdul Halim

    aslmualaikum….

    lame x bg komen kt blog kak liza ni…kalau pasal tajuk ni n cara2 yg diberi ni kalau bt kt aweks x blh lah…haram…tp kalau utk isteri boleh siap blh dpt pahala lg tau…haha

    • w’salam…hehehe. oh, macam ni. ini sekadar list. so, mana yang dah beristeri,silakan buat untuk dapat pahala. and mana yang belum berkahwin and Islam pilih mana yang boleh saja. dan untuk yang non-muslim, silalah buat mana2 yang suka.hahahaha.

  4. ye betul3…
    .-= cylia chel´s last blog ..Bangga Menjadi Sarawakian =-.

  5. Saya perlu kahwin terlebih dahulu untuk aplikasikan kebanyakan tips ni. :D.

    Boy: “Cantik tudung awak hari ni”

    Girl: “Oo.. Jadi selama ni saya tak cantik la ye”
    .-= fahmi ibrahim´s last blog ..Krisis Istana Kelantan Kian Meruncing =-.

  6. sounds really sweet.. i’ll do that to my barbie =P
    .-= kenwooi´s last blog ..How To Win Apple iPad with High 5 Bread =-.

  7. aku pon tersenyum bila baca no 1 ngn dua tuh..ish…hihi
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Kenapa mesti Last Minit Saja atau sengaja =-.

  8. kat bini memang boleh .. kat awek NO NO NO … haha
    .-= zqah´s last blog ..Dia telah pergi untuk selama-lamanya =-.

    • ada jugak yang boleh.list tu 2 in 1. malas nak asing2 kan.hahahaha. for muslim n non-muslim. for muslim, tahu2 lah mana yg boleh, mana yg tak.hehehehe

  9. tell me dats am so gojes?? kah3….
    .-= eiyda´s last blog ..kengkawankuh =-.

  10. bagi aku la kan..kalau dah syg sgt kat seseorang tu.kita akn buat benda yg kt ats tu tanpa disedari..

  11. Q

    ada sebahagian yang hanya akan Q praktikkan bila dah kawen…

  12. Semua tips macam lebih sesuai digunakan untuk orang yang dah kahwin.

  13. ~~Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of her t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally~~

    btul!

    saya peluk frogie yg beliau bg stiap mlm
    saya pakai cincin ini spnjang masa
    saya pakai bju yg beliau bg sampai suda lunyai…tapi saya tetap nk pakai…
    .-= miera´s last blog ..saya yang keunguan =-.

  14. uiks… mane leh kiss2 bukan muhrim lgi… huhuhuhu…

    yg part tue simpan lepas kawin…

  15. Bertambah ILMU mesti lepas ni wife tambah sayang kat aku ni …heee ke dia kata dah buang tabiat ke???
    .-= denaihati´s last blog ..Perancangan Wang dari Sekarang hadiah dari Kak jie =-.

  16. Pingback: What Does Your Ideal Girl or Man look like? | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge