Lagu Ini Bikin Saya Berserah dan Berpasrah Seikhlasnya. Korang Macam Mana?

Ok, dalam mode insaf lagi. Eh salah, bukanlah. Tengah dalam mode demam ye. So, otak tak boleh nak berfungsi dengan sehat dan jayanya. Cuma, nak share 1 lagu keagamaan from Indonesia yang sangat sangat sangat beri kesan dalam life saya sejak akhir-akhir ni. I do love this song! Opick selalu terbaik! huhuhu. Hayati lirik ye!

Lirik: Hamba-Hamba Allah by Opick feat Amanda

Hidup di dunia ini hanya sebentar saja
Bila duka bila tawa smoga hati kembali pada Nya
Waktu yang berlari takkan pernah bisa kembali lagi
Bila perih bila sedih air mata bukan segalanya

Hanya hamba Allah yang slalu berserah
Hanya hamba Allah yang slalu berpasrah
Karna segalanya tergantung pada Nya
Hanya pada Dia semua bermuara

Detik waktu kan berlalu
Suka dukakan berlalu
Tiadalah semua abadi
Tangis tawa airmata
Semuakan berlalu dan pergi

Hanya pada Allah hati kan berserah
Hanya pada Allah jiwakan berpasrah
Karna segalanya tergantung pada Nya
Hanya pada Dia semua bermuara

Hanya hamba Allah yang slalu berserah
Hanya hamba Allah yang slalu berpasrah
Karna segalanya tergantung pada Nya
Hanya pada Dia semua bermuara

Artikel Popular

  • No Related Posts

17 Thoughts on “Lagu Ini Bikin Saya Berserah dan Berpasrah Seikhlasnya. Korang Macam Mana?

  1. aahha..lagu ni memang best…
    .-= ishak´s last blog ..Boikot israel ? memang tipikal orang kita =-.

  2. tapi aku punya mp3 dia hilang..kat mana nak download eyh ?
    .-= ishak´s last blog ..Aksi sebenar disebalik kl drift2 =-.

  3. lagu keagamaan kalo yb Indo nyer mang best2 la kan…huhu…bila hayati lirik tu…cam insaf jek rs..huhu

    Hanya hamba Allah yang slalu berserah
    Hanya hamba Allah yang slalu berpasrah
    Karna segalanya tergantung pada Nya
    Hanya pada Dia semua bermuara

    berserah jek pada Allah…
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: OH! Justin Bieber….uols tak suke?? I LIKE!! ekekke =-.

    • yay!lirik yang tulah wat aku insaf abis n btol jugaklah. dah kate hamba Allah tu, kenalah berserah n pasrah dengan apa yg Allah tulis untuk kita.huhuhu

  4. semoga kita semua dirahmati oleh Nya..

    * eh lizz jrg2 sda updated,ke kita yg x persn ?
    ekk……
    .-= uruchimaru@kf´s last blog ..Tekad,Tabah & Redha =-.

  5. Insaf beb ~_^ …
    lebih-lebih lagi dengan peristiwa2 yg berlaku kebelakangan ni… seolah ada petanda…sesuatu bakal berlaku
    .-= budakHutaN´s last blog ..Musim Kekasih Menjadi Satu =-.

  6. layan…zzzz…zzz….hiihhihi
    .-= apiih´s last blog ..~Apiih~ Chat Blog =-.

  7. lyric die best.. na dgr or tgk? tggu bb da baya kasi laju..hee
    .-= maCy´s last blog ..Apa Salahnya Menjadi Pelakon? =-.

  8. Huhu, nii pun antara lagu feveret orang gak liza (^_^)
    .-= oda´s last blog ..Hari Alam Sekitar Sedunia =-.

  9. besh lagu ni..lagu jalan lurus pon ok jgk..hehehe
    .-= azizan4444´s last blog ..Nasi Lemak Kopi O’ – Misi Membalas Rindu =-.

  10. saya juga meminati lagu dari Opick
    serta dari artis Nasyid lain seperti Raihan.
    .-= Syafrizal´s last blog ..Semak maklumat blog anda =-.

  11. apa ni..tak best pun… zzzzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation