Twitter Lagi Hebat Daripada Yahoo Messenger. Setuju?

Sejak-sejak ada Twitter ni, rasanya jarang sangat saya nak online guna Yahoo Messenger. Rasanya, apa yang Yahoo Messenger boleh beri kat saya, semuanya Twitter boleh beri kat saya gak. Kecuali File Transfer and buat phone call kot. So far, belum ada lagi features tu kan?

Im not sure tapi rasanya memang tak ada. Sorry kalau salah fakta. ahaks!

Sekarang ni, ramai jugak kawan-kawan saya yang still tak tahu apa itu Twitter. Saya tak salahkan diorang pun sebab bukan semua yang suka benda-benda teknologi baru ni kan. Kalau saya suruh diorang belajar main Twitter pun and terangkan apa yang bagusnya guna Twitter ni. Buat habis tenaga batin aja. wahahaha.

Minat masing-masing kot. Diorang cakap, Twitter dan Facebook ni membazir.

Dalam hati, nak juga cakap “betapa ketinggalannya kau ni budak”. Tapi, dalam hati aja sebab saya tak suka nak buang masa terangkan pada orang yang macam tu. Tak try, dah buat kesimpulan sendiri. Nanti, kalau diorang dah try. Pandai-pandailah nak hidup. wakakaka.

For me, semua teknologi baru ni ada baik dan buruknya. Kata Mat Saleh,  ada pros an cons nya.

Apa saya dapat dengan Twitter? Ok, saya beri contoh paling mudah. Pagi ni tayar saya kempis. Not flat tapi angin sudah keluar sikit.wahaha. So, im just worried lah kan. Tapi, sebab i memang jenis tak kuasa nak fikir-fikir then i baring atas bed nak sambung tidur.

Suddenly, teringat Twitter. Maybe saya boleh dapat pertolongan dekat Twitter. So, i just tweet “Tayar kete kempis sket. 1 paku terbenam rupenyer.perlu change tayar or ape ni??”. Then, tak sampai 1 minit pun. Dah ada yang jawab.

Luthtextile: “pg kedai, suh diorang tampung tayar. nt diorg akn letak cam cacing tu, rm5 je”

Fikri Fadzil: “x yah change tayar~ cabut je sume tayar~ leceh sgt… pakai spotrim dah =P”

Penyu Biru: “selagi boleh jalan,pergi ke kedai tayar dan mintak diorang patchkan.bagitau diorang kena paku.rasanya kena Rm10 jer kut.”

Tok Rimau : “Jangan cabut. Terus drive kedai tayar dan minta tampal je. Rm2 je.”

Ok gelak. Its funny. Dah tahu tayar yang rosak, lagi mahu sengal nak tanya-tanya. Tapi, al-maklumlah. Nama pun perempuan. wahahaha. Honestly, ingatkan kena tukar tayar and kena siap-siap duit ratusan. kikiki. Last-last, RM4 aje kena. Rasa nak berlagak jap dengan apek tu. Ingat nak beri RM10 aja cuz happy sangat. muahahaha

See, ini contoh betapa hebatnya Twitter. If nak tunggu bukak Yahoo Messenger yang belum tentu lagi my friends yang konon-konon baik tu nak online bagai. hahaha. Guna Twitter, senang. Sebelum ni pun. If  ada problem. Nak apa-apa. I just tweet aja dekat Twitter and biasanya soalan tak penting tu terjawab jugaklah.wahahaha!!

p/s: Cane dengan korang lak? Masih active dengan Yahoo Messenger kah?

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

43 responses to “Twitter Lagi Hebat Daripada Yahoo Messenger. Setuju?

  1. saya la budak yg ketinggalan tu :p

    walaupon ado akaun twitter dan ym..sangkut kat fb
    .-= simieY´s last blog ..~ jadual catuan air kawasan batu pahat 30/04/2010 – 29/05/2010 =-.

  2. so konklusi entri ini;

    1. pastikan ada akaun twitter.

    2. jgn guna YM kecuali desperado.

    3. apa2 masalah, usul ke twitter.

    4. nak promote twitter dia lah ni.

    gitu? 😉
    .-= .encik.SEDAP.´s last blog ..9 senarai golongan yang menjengkelkan di facebook. =-.

    • jawapan konklusi:-

      1. at least tahu apa itu twitter pun rase dah ok dah kot.hohoho

      2. yes. for nowlah.hehehe

      3. sangat2 digalakkan. lagi laju sket kot.

      4. taklah. tak pernah lagi takat ni nak suruh bloggers u follow i, i folllow u 😉 tak perlu kot.hehehe

  3. selain twitter, sekarang ni formspring pun ada da…
    ooo.. patut la da jarang nampak online YM..hehe

  4. ade twitter xaktif pn
    ade ym pn xaktif
    ade fb pn sm kurang aktif….

    yg aktif…blogging

    • itu yang terbaik.wahahaha. cuz,fokus 1 mende aje. ade jugak mende xelok ngan twitter ni.kadang2 boleh jadi gaduh. kena pandai2 lah gune.huhuhu

  5. twitter terbaik…sebb kita kan dapat pape jek respon dengan cepat kalo ramai followers yang best2..aku still aktif ngan YM sebb der hal yg kiter xleh nk ct public kan..si YM kiter due jek yg tau huhu..Gtalk, skype,fb chat pon ok..tp lebih kpd YM lg..heheh
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Bukan mahu menunding jari pada sesiapa..Hanya sekadar renungan bersama:: =-.

    • maksudnye ko setia beb.wahahahaha. aku ni, bile jumpe mende lagi best jap jer..stat nak lupe diri.wahaha. tapi, btol.YM tu privacy sket. aku akan on YM bile ade frenz yg mintak aje now. huhuhu

  6. from my opinion la…

    1st twitter
    2nd facebook
    3rd ym

    thats all…
    .-= syahirul´s last blog ..Melihat Allah di Syurga pada Hari Kiamat =-.

  7. twitter TERBAIK..semuanya dalam 1..nak buat ape2 sume boleh,mintak tlong mmber,tnyer mmber..kalau YM,blh tnyer sorg jerk,kat Twitter,direct kite blh tnyer kepada beratus2 org..ahaha..aku suke Twitter…huhu..yg phone call ngn file transfer rasenyer dah ade..phone call leh gune twit2tel,yg file transfer aku dah lupe..hohoho~~
    .-= apiih´s last blog ..Tulang Manusia Dijadikan Seni =-.

    • heh?boleh call? free ke?wahahaha. if free, aku nak test.haha
      YM untuk personal stuff oklah kot.tapi, twitter pun bley gak cuz ade DM cume ade limit words.huhu

  8. Bagi I Twitter and YM lain gunanya. YM ni kan jenis instant messenger, boleh chat n cari org n webcam guna live. Pastu kita cakap ngan 1 orang ataupun 1 group (kalau wat conference). Kalau nak gossip atau nak jimat duit sms ngan bf guna YM atau Skype atau BBM memang terbaik ^^. Betul, saya punya YM n Skype sangatlah personal, chat ngan kawan-kawan rapat n family je 🙂

    Twitter pulak, kalau ramai followers and nak mintak pendapat orang (dan ada orang layan) ataupun nak bagitau banyak-banyak orang ada sale kat mane2 ke, cara yang terbaik la, macam FB status gak. Info dapat pun cepat, banyak option yang kita dapat sebab byk org bagi cadangan. Apa-apa pun, dua-dua best! Kat sini tak kisah sangat nak reply kat stranger heheee.
    .-= Cik Rouge´s last blog ..Bahasa Ketam Higher Level =-.

    • betul cik Rouge! sangat jelas penerangan u. i wish my frenz yg selalu cakap FB n twitter tu tempat merepek. bacelah ur komen.wahahaha.

      i selesa gn twitter cuz xyah nk install ape2. mcm slamat sket from virus.tp, ade je biler kite allow some applications tp terkawal sket kot. im not sure yg ni. kene ask sifu.huhuhu

  9. semestinya twitter lagi best… tanya jer soalan , mesti ada yang layan punya..
    .-= zuls´s last blog ..Embed Tweet ke dalam blog post =-.

  10. salam sahabat..
    huhu..
    pada suri kesemunya ok jer..kalu tak guna si burung rugi jer sb sluu post entri kt stu..kat fb slu jumpa kwn2 lama sekolah menegah dan rendah..

    ym selalu layan gak..tapi sb mmber tak blh nak on line fb kt umah sb internet dia slu terputus2..huhu..

    apapun gunakanlah ia dgn sebaiknya ke arah kebaikan 😉
    .-= suri´s last blog ..Perlu Sangat Ke Kita Mandi Tiap – Tiap Hari? =-.

    • yes.apa2 pun, semuenye terletak pada diri kite sendiri. mende2 camni sure ade baik n buruknye. pandai2 ar kan mahu hidup.huhuhu. FB n Twitter mmg boleh sumber marketing yg baik 😉

  11. sekali tweet berduyun yang membalas..hehehe…

  12. haha:D
    I ade both.ttp tak gune pn.hakhak.

  13. akaun twitter ada, tapi tak aktif
    YM tak pernah cuba
    FB pernah ada, tapi dah tutup

    orang lama, ginilah je..
    buatlah apa2 pun, asal bahagia, kan. jangan menyusahkan orang sudah…
    .-= klcitizen´s last blog ..gaji naik tiap tahun.. =-.

  14. xsetuju… twitter takde privacy utk mengorat…hahahahahha
    .-= meo188´s last blog ..ARGGGHHHH, What is LOVE???!! =-.

  15. Pingback: Manusia Batu Api- Versi Khas Untuk Bloggers Including Me | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  16. ohhh baru la aku paham, twitter ni macam fesbuk tapi versi light gitu eh. aku ada akaun twitter tapi x penah guna. lepas ni kena try2 aktif la..
    .-= Park Air´s last blog ..Kad Kahwin Digital. =-.

  17. zik

    dulu jarang main twitter nie… sekarang dah mula aktif dengan jayanya… bhaya…tak henti-henti.. dah macam ym …
    .-= zik´s last blog ..Mampukah Malaysia menjadi Johan Piala Thomas dan Uber 2010?? =-.

  18. kurang skit stujunya…twitter fungsi dia lain…YM fungsi dia lain. Twitter just tuk updates status kita.

    YM plak kita leh guna tuk chat, video chat, emel…mcm2 lagi. Kalau sy buat e-biz sesuai pakai YM tuk communicate dgn client yg perlukan bantuan.

    Rasanya kalau nk buat perbandingan lebih sesuai YM dibandingkan dengan Skype…fungsi dia sama.

    Sekadar pandangan 🙂
    .-= faisalhanim´s last blog ..Tips Kahwin Tanpa Perlu Pinjam Bank =-.

  19. Waa.. twitter best juge ye? Nk kne buat akaun gak la mcm tue~~ 🙂

  20. ahaha..twiter lagi best..tapi yagoo messegger tak boleh lupa….

    p/s: sorry kalau selalu ganggu kat twitter hehehe
    .-= ishak´s last blog ..Kenapa minat sangat dengan lisa surihani ? =-.

  21. Kalau ada ramai followers dalam Twitter, boleh la mintak pendapat dieorang. hehe

    kalau tak, rasanya YM pun dah ok..

  22. Pingback: (Gambar) - Eyka Farhana Pelakon Cerekarama Sejadah Kaabah | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge