Sejauh Mana Hebatnya Novel Cinta Sufi?

Ramlee Awang Murshid kembali lagi dengan novel thriller terbaru beliau. Yehaa! Cinta Sufi, tajuk novel Ramlee Awang Murshid kali ni. Novel ini kiranya kesinambungan pada Trilogi Bagaikan Puteri yangs sebelum ni memang mendapat sambutan hangat. Ramlee Awang Musyhid, daku dah buy novel terbaru dah ni.hehehe

Saya dah khatam dah Trilogi Bagaikan Puteri ni. Terbaik dan sejujurnya novel Bagaikan Puteri yang buat saya jatuh cinta dengan karya-karya Ramlee Awang Murshid sampai sekarang. Kalaulah korang ada rasa nak beli novel yang ini, better dapatkan dulu 3 novel yang termasuk dalam Trilogi Bagaikan Puteri ni which is Bagaikan puteri, Cinta Sang ratu dan Hijab Sang Pencinta.

Tapi, kalau tak ada duit and tak yakin nak buy. Tak dapek den nak nolong. So, ada alternatifnya. Bolehlah baca summary untuk sinopsis ketiga-ketiga novel untuk Trilogi Bagaikan Puteri di sini . Lepas tu, barulah boleh buka novel Cinta Sufi ni pulak. hehehe. Baru feel beb!

Sedikit sinopsis untuk novel terbaru ni iaitu Cinta Sufi. Mana tahu korang terbuka hati nak beli kan?hehehehe.

PILU hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari ‘lelaki bertanduk dua’.

Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan.

Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna.

Laksamana Sunan, Catalina dan Luna… bukan sekadar terperangkap dalam perjalanan yang berliku, malah terkurung dalam cinta segi tiga yang terlafaz dan tersembunyi.

CINTA SUFI Sebuah kesinambungan trilogi Bagaikan Puteri, dipenuhi aksi pengembaraan dan pertembungan antara kebaikan dan kebatilan, yang nyata dan mistik. Disemarakkan lagi dengan rasa cinta dan pengorbanan.

For me, memang tak sabar gila-gila nak baca novel ni. Tapi, lain orang lain minatnya kan? Mungkin saya ni memang peminat novel yang thriller da bukan novel yang tangkap cintun sangat. Layan boleh tapi, tak layan sangatlah.hehehe. Saya suka novel-novel yang thriller ni. Alah, korang yang ada dekat twitter and follow saya pun  maybe tahu kot (kot lah tapi.wakakaka). Saya suka tengok cerita seram ni. So, memang masyuk lah kalau baca novel ni.

Serious, pernah baca 1 novel RAM ni. Novel bertajuk Rahsia Perindu. Pergh! Baca dalam bilik sorang-sorang. Baca novel tu, saya pun rasa macam ada dalam cerita tuh wokey! Siap meremang bulu roma. Senonoh tak senonoh lah kan. kahkahkah. So, kalau rasa penakut sangat tak payahlah baca Rahsia Perindu. Novel Trilogi Bagaikan Puteri tak apa. ahaks! Serious, bagus sangat novel ni. Pertembungan 2 abad yang jauh berbeza!

Fuh. Enufflah. Macam biasa saya katakan pada korang. Saya, kalau dah suka dengan something tu memang tangan gatal nak buat review percuma. wahahahaha. Jadi, inilah hasilnya. Maceh sudi baca sampai habis. Kalau habislah. kahkahkah.

p/s: Saya dah beli novel ni siang tadi. Now, tunggu masa untuk baca!yehaa

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

34 responses to “Sejauh Mana Hebatnya Novel Cinta Sufi?

  1. baru baca sampai bab 34 😀

    hehe…mokteh baru je wat entri pasal Ramlee awang murshid kat blog minggu ni
    btw…selain trilogi bagaikan puteri, mokteh suka Mikhail
    Mikhail sangat best! tak tercapai akalmu..hihi
    .-= mokteh´s last blog ..Adam Lambert, Iron Man 2, Dan Setahun Yang Lalu =-.

  2. sepanjang hidup aku, tak penah aku baca novel..hukhuk

  3. buku ni pinjam kat kawan tp x abes baca lagi..hehe RAM best
    .-= khairil´s last blog ..Hari Belia Negara 2010 =-.

  4. wah…dah beli..seganas2 gua nih…gua dah beli Cinta Sufi 2 minggu lepas dah…tak sabar baca kesinambungan hijab sang pencinta..
    .-= salju´s last blog ..Kalau Korang hebat korang teka yang mana pondan yang mana perempuan????? =-.

  5. aku pun minat novel thriller ni..esk aku g cari…beli semua terus..xbest siap ko..hahaha

  6. tak berape nk meminati bahan bacaan yg banyak camnih,lebih kepada ygn byk gmbr2..ahahaha
    .-= apiih´s last blog ..10 Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak =-.

  7. Dah habes baca dah ni… siuk, best, mengancam… ~_^
    .-= BudakhutaN´s last blog ..Jual Diri Untuk Berjaya ? Berapa Kau Harga? =-.

  8. novel thriller..lebih best lagi baca dari novel cintan cintun..kenapa eh ? sebab no vel cintan cintun ni habis baca dah terus boring
    .-= ishak´s last blog ..Kenapa minat sangat dengan lisa surihani ? =-.

  9. novel? apa tue? hee…tak minat baca novel. Suka baca paper dgn majalah jer. Tapi masih ingat lg novel pertama yg pernah saya baca..itupun masa umur 17tahun. Novel terjemah Inggeris-Melayu – The Mayor Of Castorbridge.
    .-= faisalhanim´s last blog ..“Tiada Maaf Bagimu…” =-.

  10. aku mang suke baca novel ni sejak sekolah lagi..rp bila da keje n der tenet ni da agak jarang nak beli n baca..tp still gak beli kalo der yg bari..novel RAM ni..mang aku nk sangt beli..tp hr tu cr xder..ni mybe dh der kot..huhu…mesti baca ni..
    .-= eiyda´s last blog ..Slot Akasia ~ Adamaya: endingnya dalam teka teki hohoh :: =-.

  11. salam..
    hurm minat gak bab novel ni.tapi kena habiskan novel yang ada ni dulu baru blh beli yang baru..

  12. Kak liza pon peminat RAM ke? Wa, best, best! Hahaha. Selalu sangat follow cverita-cerita dia. Tapi antara semua tu, saya paling suka Cinta Sang Ratu. Sunan dgn wife dia dalam tu sangat sweet dan part bila wife dia mati tu tak tahan sangat. Rasa macam dah tak boleh continue. Maharani memang kejam dan jahat. Kesian Ratna jadi boneka dia. Huhuhu. Sorry, sorry. Teremosi lak kat sini.

    Entri akak ni buat saya nak baca balik la cerita tu. 🙂
    .-= nurfaiz shaidan´s last blog ..Sebebas manakah Zon Bebas? =-.

  13. dulu2 time sekolah rajin baca novel. skarang nak perabis bab 1 pun mujur! lain orang lain minatnya, tapi membaca amalan mulia kata slogan kerajaan.
    .-= Park Air´s last blog ..Kepala Pusing Kerana Header =-.

  14. pokcik layan komik je… huhuhuhu :p

  15. zik

    sedihnya novel2 sudah dibakar…novel2 ku di kampung…
    .-= zik´s last blog ..Malaysia mara ke separuh akhir piala thomas 2010! =-.

  16. skrg ni tgh layan Denyut Kasih Medik
    menarik
    cuba la baca
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Soaljawab bersama Wan Perlis part 2 =-.

  17. dulu aku rjin gak lyn novel mse dunia jiwang2..skng da bz kurg skit..hoho
    .-= azizan4444´s last blog ..Dua Jiwa Satu Hati (kisah bola sepak) =-.

  18. semakin hangat di pasaran..semakin hebat di perbualkan 🙂

  19. Salan,
    pastinya akan dibeli bila kelapangan.terima kasih update.

  20. penulis novel ni memang hebat. tapi xpernah tergerak hati nak baca lagi. hari tu pinjam novel dari kawan tp x baca pun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge