Manusia Batu Api- Versi Khas Untuk Bloggers Including Me

Salam Jumaat semua! Hai kalau ada readers yang beragama lain. Hi Kenwooi. Just in case you read this entry.wahahaha. Ada apa dengan manusia batu api? Batu api dekat sini bukan bermaksud batu yang berapi-api sekelilingnya ok dear. Cerdik sikit. hehehe.

Manusia batu api yang saya nak share dekat sini is  someone yang suka sangat nak melaga-lagakan orang lain dengan niat or tanpa niat. Ada niat, maybe dia cemburu hal sesuatu dan tanpa niat memang dah hobi sejak keluar daripada perut ibu. kahkahkah.

Apa yang pastinya, perangai manusia batu api ni sangat menjengkelkan lah for me. Cuma disebabkan mulut dia yang berapi tu, hal kecil boleh jadi sebesar alam. Bergaduh pasal si A ni kedekut aya, tapi dek kerana mulut si batu api. Meleret-leret si B ni sampai keluar cerita zaman tok kaduk. Bertambah teruk jadinya.

Gara-gara mulut manusia si batu api.

Saya sebaik mungkin tak akan berkawan dengan manusia yang batu api ni. Menggelikan hati dan limpa ku ok. Lagi-lagi, kalau orang tu. Nampak daripada sangatlah cantik, berbudi bahasa dan sejawatan dengannya tapi hakikatnya. SubhanaAllah. Mulut tahap longkang.

Longkang di sini bukan bermaksud mulut berbau. hahaha. Tapi, mulut yang suka nak bawa-bawa cerita. Sampaikan cerita dan paling best of courselah cerita yang dia sampaikan tu bukan cerita baik-baik tapi cerita buruk semata-mata. Memang ada niat nak mengeruhkan keadaan lah senang cerita

In reality, orang sekeliling saya alhamdulilah tak ada sangat perangai jijik ni. Syukran sangat-sangat.

Cuma, just dissapointed sket. Dalam dunia blogging ni pulak saya jumpa macam-macam jenis manusia batu api. So sad ok. Kalau orang tu memang berblogging dengan niat nak gaduh, forget about dem lah. Tapi, apa yang saya nak cakap ni hal batu api sesama blogger yang kononnye ada niat nak buat bisnes online, ada pula yang nak cari kawan, paling best ada pulak yang nak cari jodoh.

Tapi, last-last. Join pulak jadi batu api angkatan blogger-blogger seMalaysia. hehehe.

Malas nak tulis panjang-panjang. Im sure akan ada yang terasa. Cuma, contoh paling dekat. Gunakanlah Twitter untuk mencari kawan seramai boleh. Berita baik, kita suka, khabar-khabarkanlah (Retweet) pada yang lain (followers). Untuk cerita atau tweet-tweet yang kalau dikirkan boleh timbulkan perasaan kurang senang dan pergaduhan tu. Pandai-pandailah redakan dan jangan pula dipanjangkan cerita.

Im not a perfect person. I knew it. Cuma, alhamdulilah. Saya tidak diajar untuk cari gaduh or join orang bergaduh. Im not interested. Anyway, seikhlas hati gwe. Sempena Jumaat yang pergh. Sangat comel ni, saya mohon maaf kalau ada terannoying or apa-apa saya pada bloggers semua. I love you guys! Muah 😉

p/s: Sorry in advance if ada yang terasa. maceh

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

48 responses to “Manusia Batu Api- Versi Khas Untuk Bloggers Including Me

  1. kerana mulut badan binasa..huhuhu
    .-= apiih´s last blog ..Tulang Manusia Dijadikan Seni =-.

  2. panas beb kalau ada manusia batu api ni..selalunya org pompuan la..huhu

  3. selalunya kita jumpa kat luar yang kaki pot pet pot pet kutuk sana kutuk sini… upanya kat alam maya pun ade gak kan? hehehe.. 😛

  4. FTN

    sama-sama maaf memaafi..
    mintak dijauhkan lah sifat-sifat macam tu.
    kutuk mengutuk..direct pulak tu. kemudian dibaca serata dunia..ish ish..tak baik tuh

    bab pakai twitter tu, aku dah tak menang tangan..byk sgt window kena open..hehe (maklumlah..komputer slow..)
    .-= FTN´s last blog ..Japan 101 : Takoyaki, Okonomiyaki dan Banyak Lagi =-.

    • huhu.rasanya itulah buruknye social networking ni.kutuk2 mengutuk, sesedap rasa n berleluasa. huwaa! ntah, aku kutuk gak tp biasenye if sesame bloggers kalo leh aku elakkan 🙁

      gunelah echofon ke ape2 twitter client.huhu

  5. manusia batu api..kekadang aku ni batu api gak lam tak sengaja…huhu..
    kalo kes dalm berblogging ni mmg salu terjadi..kes RT lam twitter lak..erm..RT tu mmg gejala yg baik dan murni..tp biarlah kena pd apa yg nak di RT kan..aku salu RT kalo der something yg aku jugak agree bkn sesaje aku RT..hohoh..pe2 pon entry ko ni bagus…leh sedarkan org yg batu api ni…

    tapi kalo banyk sangt perkara yg annoying terjadi…ssh gak
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Bukan mahu menunding jari pada sesiapa..Hanya sekadar renungan bersama:: =-.

    • entry ni aku wat bersebab n salah satunye sbb aku nk ingatkan diriku sendiri.hehehe. biasalah, kadang2 tercabul keharmonian twitter gak.ops, tak sengaje.kikiki.

  6. first of all, saya sgt2 suka wif ur article.. sgt2 agree ngn kamu.seyes, ape yg awk ckp ne memang betul. mula2 blogging nk cri kwn, pastu jodoh last-last. Join pulak jadi batu api angkatan blogger-blogger seMalaysia. well done..ahaha. memang ade pun skg n saya sgt2 benci org sebegini. sesama melayu menjatuhkan satu sama lain. elok ker? dalam dunia blogging, realiti dan maya adalah benda yang berbeza.. jgn terlalu agresif mencri kesilapan org sehingga tak sedar keburukan diri sendiri. bknla saya nk ckp, saya ne takde keburukan ker ape, cuma apabila etika berblogging tidak digunakan, cmne la jdnye.. batu api. last2 gaduh tapi ape yg dpt? tepuk dada tanya hati. ahaha.. peace y’ll.

    • oh syukur u dapat mesej yang saya nak sampaikan. yeah, mencari kesilapan orang lain 🙁 itulah sindrom si batu api ni. die tak sedar diri die tu lagilah hampeh.huhuhu.

  7. haiyp mintak dijauhkan lah orang macam ni. buat patah semangat je. tapi sebab tu la semangat sendiri kena tegar. caiyok! hehee. cik lizz ada jadi mangsa ke?
    .-= Cik Rouge´s last blog ..Bahasa Ketam Higher Level =-.

  8. batu api terbit dr perasaan cemburu. Elakkanlah sifat cemburu xbertempat.
    .-= meo188´s last blog ..ARGGGHHHH, What is LOVE???!! =-.

  9. tanpa sedar, mungkin aku pernah jd batu api kat alam maya ni.. tp bila ingat2 balik, rasanya aku tak pernah buat.. yer la, jujur aku ckp yg aku ni bkn jenis yg suka melaga-lagakan org (wah! masuk lif tekan sendiri ni. huhu)..

    dah byk batu api yg aku nampak kat alam maya ni.. si tuan blog tulis entri yg menghentam, si pemberi komen pun tumpang sekaki malah lebih teruk lg semata-mata nk menjadikan keadaan semakin panas (dah nama pun batu api. keh3)

    btw, nice entri.. dan harap aku takkan jd batu api utk selama-lamanya wlpn secara tak sengaja..

    • hakhakhak.sesekali puji diri sendiri tak kesah.tp,jgn wat selalu!wahahaha.
      bab2 hentam kat blog tu memang dah selalu sangat now ni. aku tak kata aku bagus sangat bab2 blog ni sebab mmg xbagus pun!wakakaka tp, aku usaha sehabis mungkin bile wat entry tu baik2 cuz xnk org kecik ati.tapi,kalau dah salah tu..nasib ar kan tuan badan tuh.hakhak

      doakan aku xjadi batu api gak k ;P

  10. hentam orang dalam alam maya?
    teknik terbaik masa kini.

    teringat dulu2, orang berperang, lawan berdepan.
    makin maju, lawan secara gerila, sembunyi2. makin maju lagi, lawan pakai remote… guna bom dari jarak jauh.

    camtu jugala menjadi batu api ni… dah advance kan. melalui hentakan hujung jari sahaja sekarang ni
    .-= klcitizen´s last blog ..nak print screen pun tak tahu, tapi dok berangan jadi blogger terkenal =-.

  11. kerana mulut badan binasa, kerana twitter? aku tau cerita apa tuuu

  12. aku pernah jumpa manusia batu api kat dunia sebenar tapi kat dunia blog ni belum pernah jumpa lagi. boleh bagi contoh tak? hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Video Dan Lirik Lagu Kantoi Whatever =-.

  13. AHZY

    Aslmualaikum..

    Ade org asal nye bkn batu api tp bile dh join komuniti batu api die pulak kena tempias…..so kalau ade org or komuniti batu api kite gam dgn gam gajah je habis cite…mmm 😉

  14. susah la nk hidup kalau ad ramai yg mcmni kn.hehehe.selalu je jmpa org cmni..tp bt rlex je..stakat ckp2 tu bia la dorg..jnji dorg bhgia..
    .-= azizan4444´s last blog ..Imajin Saya Adam, Siapa Maya? =-.

  15. smkin lama dalam blog ni
    smkin bnayak perangai bloggers yg jumpa
    huhu
    layan je la

    JOM naikkan PR
    huhu

  16. biasa le tu. dalam hidup ni, kita xleh nak puaskan hati semua orang. lagi lama kita bernafas, lagi ramai le si batu api yang kita akan jumpa. huhu..
    .-= Ramdzi´s last blog ..Jika Dunia Tanpa Internet – Part 1 =-.

  17. janganlah ada yang jadi batu api ni..susah la kalao ada yang jd batu api ni..hidup susahkan orang je..hehe
    .-= Thoha´s last blog ..Pandangan Umum Mengenai Lelaki =-.

  18. zik

    biasalah tuh.. asam garam…. mesti ada pahit dan manisnya.. mau tak mahu kena jugak kita teruskan perjuagan nie yer tak liza… 🙂
    .-= zik´s last blog ..Mampukah Malaysia menjadi Johan Piala Thomas dan Uber 2010?? =-.

  19. aku pun xphm knp perlu jd batu api..jaga hal sendiri sudah~

  20. manusia spesis batu api ni mmg bahaye..bile ade,boleh jadi huru-hara..

    alhamdulillah..jarang sgt jumpe spesis ni lagi..

    p/s – ape kite nak buat kalau ade yg sengaja jadik batu api?
    .-= hafizmd´s last blog ..5 tips di bilik tidur.. =-.

  21. salam..
    uik biar betul kawan? huhu..tapi tulah jenis ynag macam ni mmg ada cuma kita perlu berhati2 jer..bukan apa skp cam ni buat org kurang suka pada kitakan..huhu

    macam2 ragamkan..

  22. sapa manusia batu apa tu lizz ? ahaha..
    .-= ishak´s last blog ..Kenapa minat sangat dengan lisa surihani ? =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge