Page Rank dan Alexa. Blog Korang Di Takuk Mana?

Page Rank sudah updated. Alhamdulilah, blog cap ayam ni naik 1 tangga daripada Page Rank 2 kepada Page Rank 3. Lawak jugak, tak sia-sia baca dan jadi pengikut setia bro Rohaizad. Adalah jugak perubahan dalam dunia blogging yang main lama makin mabeles ni.hehehe

Oh, syukurlah even baru PR3.hahaha

Dapat info pasal Page Rank yang dah di”updated” ni pun daripada blog Rohaizad. Berapa Page Rank Rohaizad tu? Hok olah, blogger tegar tu sure lah lagi ligat woo. Rasanya blog Rohaizad.com tu bukan satu-satunya blog beliau.hehehe. Im sure ada blog lain yang Page Rank dia jauh meninggalkan daku.wahahaha. Tepuk tangan sama-sama.

Rasa seronok juga bila Page Rank untuk blog cap ayam ni naik setapak. Betul orang kata, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Rajin usaha, adalah hasilnya nanti. Saya tak kisah, biarpun Page Rank tak sebehat blog-blog kelas atasan pilihan saya pun tak apa.

Masing-masing ada rezeki sendiri. Lebih usasah, lebihlah hasilnya.hehehe

Dengar cerita, blog Nazrien.com pun sudah naik setapak lagi. Kalau dulu, dengan Page Rank 3. Pagi tadi saya terbaca status twitter beliau dan nampak gembira sangat dia. Beb, website dia dah Page Rank 4 woo. Tahniah! * Kau rajin dan sangat kreatif dalam setiap penulisan kau. Good luck ye!

Entri terbaru bro Rohaizad ada mentioned jugak tentang tips untuk sesi kejar-mengejar dalam Alexa. hehehehe. Saya teruja baca entri tersebut. Jauh sungguh blog saya ketinggalan dengan blog Rohaizad.wakakaka. Kalau tak percaya, boleh baca entri tersebut di sini.

Saya kuatkan juga hati nak check  Alexa blog cap ayam ni. Tak kisahlah. Kita kena terima kenyataan dalam hidup.muahaha. Inilah hasil usaha saya selama ni. Gwe redha jugaklah.

p/s: Saya teringin nak ada PR7. Macam mana?hahahaha *Joke lah yek

Artikel Berkaitan

39 responses to “Page Rank dan Alexa. Blog Korang Di Takuk Mana?

  1. aku py tak naik kali ni..maybe sbb alexa aku dah makin jatuh skrg..huhu
    .-= x-po´s last blog ..PATUTKAH LAGU LUAR DIKURANGKAN DI RADIO MALAYSIA? =-.

  2. Tahniah kak, blog daus je still PR0, huhu… btw… nanti update link blog daus ye.. tukar ke dot com…

    Ingat Hijau : Ingat Daus
    .-= Dauspozi´s last blog ..Tips Mencipta Identiti Tersendiri Di Dunia Blogging =-.

  3. alhamdulillah aku dapat PR4

    mula2 tukar nama kepada dot.com, blog aku dalam 50K alexa di Malaysia. Naik ke 30k, 20k dan hari ni 10k

    semenjak aku kurang aktif dalam blogwalk (bz T____T), unique traffic aku jatuh tp PR aku rasanya naik sebab pageview aku naik. tu pun sebab aku kaji sikit2 pasal SEO dan pagerank ni. ada ler jugak
    .-= Luffy´s last blog ..HAKIKAT PENYOKONG LIVERPOOL, ARSENAL DAN CHELSEA =-.

    • tahniah! hebat ko dah pr4. aku kena tunggu lagi, mana tau ada rezeki dapat merasa pr4 pulak. huhuhu

      aku tak pandai sangat seo an page rank semua2 ni. kena belajar lagi 🙂

  4. aus

    owh lizz , tahniah . hehehe .
    kompem rase mcm berbunga – bunga hati kan . hahahak
    .-= aus´s last blog ..Live | Gambar Pengebumian Din Beramboi =-.

  5. tahniah lizz!
    .-= ariff´s last blog ..blog.ariff Now PR3 =-.

  6. Blog aku masih ditahap bertatih 🙂 , aku kena belajar banyak lagi dengan blog ni..
    .-= zuls´s last blog ..My New Domain PR not available #SEO =-.

    • ish, janganlah.blog ni hampeh lagi. tak layak nak dijadikan contoh.hehehe. try belajar dengan blog2 yang dah lama bertapak. mereka sangat hebat 😉

  7. Tahniah bro! :
    .-= zuls´s last blog ..My New Domain PR not available #SEO =-.

  8. blog aku pun dah naik ke PR3…tapi ranking di alexa masih lemah lagi, sedikit kecewa…hahaha
    .-= khairil´s last blog ..Apabila Lelaki Menangis =-.

  9. Tahniah tu dah naik PR. Joom target dalm tempoh 1 tahun dari sekarang dapat PR7 dan alexa ranking malaysia top 100.
    .-= denaihati´s last blog ..Google Page Rank Update : Denaihati.com PR4 =-.

  10. tahniah liz..seputar alam hari nie semua blogger ngetop buat entri pasal PR & Alexa..sya blm berani buat entri nie lagie..hehehe…
    .-= Nadri´s last blog ..Perginya Seorang Pelawak & Penghibur =-.

  11. hebat siot cik lizz….

    respek2…

    aku syok kat blog hang!!!!
    .-= meo188´s last blog ..Aku Syok Kat Hang (Part 3 of 4) =-.

  12. blog Anarm.Net masih ditakok lama.. PR2.. huk3..
    *nak nanges*
    .-= Anarm´s last blog ..Buang Widgeo.. Elakkan benda tak perlu di blog =-.

  13. hehehhehe mana ada naik setapak.. naik 4 tapak terus.. lalalala
    .-= topo´s last blog ..Tingkatkan Trafik dengan Myebuzz =-.

  14. ehehehehe…congrats akak..kite samer ar..PR 3…ahahahaha ;D
    .-= apiih´s last blog ..Origami Yang Super Cool!! =-.

  15. PR dah jadi 4..
    Alexa masih dalam tahap jutaan,masih merangkak untuk naik ke atas…
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Drama K.I.T.A Carefree selepas berakhirnya Awan Dania =-.

  16. FTN

    masa start aktif dengan blog FTN, aku ada letak jugak alexa nye widget, walaupun tak tahu lansung apa function dan macamana ranking tu dikira(sebab tengok ramai blog letak).

    Bila aku baca entri ini, baru tergerak hati nak tekan dan tengok stats blog sendiri. Terkejut juga, nanti aku blog pasal tu.. 😀

    tapi sememangnya tidak dapat menandingi blog yang ada dot com..hehe

    tahniah sudah naik PR rank 🙂
    .-= FTN´s last blog ..Adakah Anda Seorang Yang Prihatin? =-.

  17. hoyeah! kita serupa…baru je check PR semalam, dah naik 3. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Lelaki Mati Ditembak Di Bukit Mertajam Akibat Dendam =-.

  18. Tahniah juga, kali ni google baik hati bagi blog aku 2 lagi PR
    .-= kulanz´s last blog ..Beg Duit Hilang, Nak Buat Macam Mana? =-.

  19. teringin jugak nak dapat PR4 ke atas. blog amanz.my dapat PR5. hebat. kagum dgn bro aman.

    alhamdulillah, sblm ni 2 blog saya PR0. lepas di’update dapat PR2. next update, harap2 dapat PR4. insyaallah. 😀
    .-= Amir´s last blog ..ABPBH 2009: Siti Nurhaliza Bintang Paling Popular =-.

  20. mine PR2
    heran gak
    update jarang
    seminggu 2,3 kali ja
    tuh pon lepas tinggal terbengkalai lama n start over ujung bulan 2 ritu
    heran gak..keke

    anyway, congratz
    .-= Azizuan´s last blog ..ACEF 2010 : Peluang Kerjaya Sebagai Akauntan =-.

  21. sejak memulakan hidup baru ni macam malas je nak pk pasal benda ni
    semangat belum datang
    .-= mokteh´s last blog ..Hujung Minggu yang Adventure =-.

  22. Pingback: Page Rank Blog Jatuh. So Sadis!! | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  23. Pingback: Belajar Tips Naikkan Alexa Rank Bersama Blogger Titan | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge