Muka Perempuan Lawa, Yang Lelaki Ensem Belaka Tapi Hakikatnya Mereka..

Muka lawa, tapi pengotor. Muka ensem tapi selekeh. Actually, 2 ayat sebelum ni membawa maksud yang sama. Kan? Ish, saya tahu kita ni manusia memang takkan sempurna. Saya pun bukan lah nak menidakkan fakta tu. Cuma, kadang-kadang sempat jugak lah buat saya rasa macam loya dengan gelagat orang macam ni.

Ok, kita kecilkan skop. Ambil contoh terdekat dengan kita. Kekasih kita.

Apa yang korang rasa bila tengah berjalan dengan couple korang dekat taman yang dah cantik ni view dia. Angin sepoi-sepoi bahasa, pegang tangan (kalau mahu saja) pula tuh tapi part tak best bila couple sebelah kita tu dok ludah tepi jalan, tepi longkang, paling sengal ludah atas daun.

Damn lah. Saya tak kata kes ni cuma pada lelaki or perempuan saja. Keduanya sama aja. Cuma, pada lelaki dan perempuan yang pengotor aja lah. Im not, so far lah. Korang ada buat macam tu kah? huhuhu

Ish, sorry to say. Bukan nak kata apa. Tapi, kalau perkara yang kurang adab ni dibuat oleh some people yang tak berapa nak cerdik or senang cerita tak ada attitude sangat. Rasanya saya boleh terima lagi kot even rasa nak muntah juga. Tapi, boleh fahamlah kan.

Ini tidak. Ada antara kita yang pandai. Kononnya. Pakai baju ala-ala Datuk, Gaya sikat rambut kemain, Jalan pun ada gaya macho man. Tup-tup meludah sana sini. Pengotor!

Itu kalau lelaki. Kalau perempuan lain pulak hobi pengotor yang popular ni. Saya selalu nampak perempuan yang cun melecun dalam kereta. Maybe boring atau leka ke apa saya tak tahu. Tapi, ada ke patut dia pergi korek bijih timah dia! Damn tau.

Kalau budak-budak kecik macam si gegirl anak diva Red Mummy kita tu tak apalah. Dia budak kecik, ini dah tua bangka. Haiya!

Erk. Susahlah nak cakap panjang soal ni. Kang lebih-lebih ada yang tak puas hati sebab dia dah terkena. So, better saya stop. wahahahaha. Sorry ar if ada yang terkena. Cuma, apa yang boleh saya katakan. Bawa-bawalah bertaubat. Kebersihan itu separuh daripada iman. kehkehkeh 😛

Goli den tengok aksi laki ensem n perempuan lawa yang pengotor ni. Macam kuih yang nampak best daripada luar tapi bila rasa subhanaAllah, rasa nak muntah. Jumpa lagi!

p/s: Psst, korang pernah ke ada couple yang pengotor macam ni?

Artikel Berkaitan

38 responses to “Muka Perempuan Lawa, Yang Lelaki Ensem Belaka Tapi Hakikatnya Mereka..

  1. camne kalau yang suka kencing masa mandi kat air terjun, atau kat kolam mandi, atau mandi kat pantai? pengotor gak ke tuh? hikhik

  2. haha
    so far…takde kot
    mase aku ada balak dulu…takde rasanya kitorang ngedate tepi longkang
    slalu lepak lam kete je
    part korek bijih timah?
    erk…korek mase mandi sudey

  3. tu le orang putih cakap, dont judge a book by its cover.. hehe.. luar cantik tapi dalam, hampeh.. hahaha..
    .-= Ramdzi´s last blog ..Budaya SMS Masyarakat Malaysia =-.

  4. ak rsa kn sedkit sebanyak kta ni ada jg skp pngotor tu tp bertempat la…I mean still cover dan beradab. SO far ak xpnh plk dpt kapel yg seteruk2 pengotor.. 🙂

    • pengotor yang ko kate bertempat tu aku faham.hehehe. iyelah, if nak buat apa2 pun cover2 ar kan tp aku memang boleh cop orang tu pengotor maksima bile aku nampak die slumber ludah merata. tu je dah wat aku rase cam….alahai 😛

  5. kebersihan itu sebahagian daripada iman..uhuhhuu
    .-= apiih´s last blog ..[PIC] Pendrive Yang Pelbagai Rupa =-.

  6. Laaa, sebab ludah dan korek ke…tapi betol la…kalau dah muka tu lawa, bial orang tengok adegan dia buat tu, hilang selesa dan terngiang-ngiangkan…hehe
    Tapi kalau saya sorang-sorang, korek tu bese la…hehe
    .-= rashid´s last blog ..Apa Yang Perlu dan Apa Yang Tak Perlu. =-.

  7. FTN

    bawak kete sport..mahal pulak tu.. (mcm skyline, celica, ferrari)..tapi..

    driver korek idung baekkk punya!! adoiii
    (tak tercover walaupun pakai spek itam rayban!!)
    .-= FTN´s last blog ..Nihongo 101 : Kirai adalah Benci =-.

  8. Ayang,

    Abang tak kotor… abang cuma selekeh je. Serabai pun iya juga. Boleh tak?
    .-= rohaizad´s last blog ..Pagi Isnin yang poyo =-.

  9. bagi bro xde masalahpun, asalkan yang nampak bro je.. dan bukan orang sekeliling huhuhu

    kate orang xperlu bertopeng2… show diri kita sendiri.. xkan dah kahwin baru tahu perangai sebenar cam mne.. time tue baru nk start itu ini la kan

    lagi2 jgn merunggut jika laki nk khwin lain or makan luar…
    .-= Bro Framestone´s last blog ..Kami Berhimpun Bukan Nak Gulingkan Kerajaan Thailand =-.

    • if yang nampak cume tuan badan aje, itu bukan pengotor.hehehe. kite memang perlu buat semue tu tapi cover2 😉

      for me,if laki kate nak kawen lain hal dapat bini pengotor tu mmg i xkesah at all. memang patut cuz sape suruh bini tu pengotor.hehehe. ini bkn soal topeng2, ini soal kebersihan sendiri. how come nak korek lombong bijih timah depan laki/bini n kentut depan each others? huwaa. i wish xdpt laki camtu (doa banyak2)

      tp,tau jugak mmg ade manusia yang xkesah. lain orang lain caranya 😉

  10. maksud bro… if die nk buat.. biar la bro sorg je tahu

    alamak… bro xleh la jd laki lizz la cam nie huhuhu…. bro xkisah pun… pengotor cover2 xpe. jgn dah sah2 pengotor huhuu

    ops bro nk khwin dgn kamu leh…leh mintak kahwin lagi sorg sorg n sorg

    [gurau je, dah alme x smbg kat sini]
    .-= Bro Framestone´s last blog ..Kami Berhimpun Bukan Nak Gulingkan Kerajaan Thailand =-.

  11. Tok Rimau

    Tok dah la hodoh. Perangai pun hodoh.Jujur je ngaku.

  12. aku pernah tgk awek cun…sekali pandang memang macam perempuan melayu terakhir..dengan pakai baju kurung..rambut panjang mengurai…pergh..memang ayu abis…tapi hancur bila aku tgk dia merokok dengan selamba dan meludah….aduh..hahaha
    .-= rizputra7´s last blog ..Penjaga Gol Terbaik.. =-.

  13. so far xpernh lak kwn ngan org cam tu..lawan2 kentut?..opergh..tk senonoh nmnyer tu..kaver la sikit kesopanan tu..heheheh

    • erk. if laki kentut maybe aku boleh terima jugak kot. tp, if gurl ni kalo bley kene jage sopan sket kot. aku pun slumber gak tp bab2 ni…..huhuhu. oh tidak sesekali

  14. sangatlah menyukai blue ini atas postinganmu,kawan
    sangat pandai
    salam hangat dari blue
    .-= dobleh yang malang´s last blog ..menikmati perayaan hari Kartini bersama sahabat bloger…….. =-.

  15. zik

    macam2 ada… erm kena cover dengan semerlang la.. nie kalau dekat depan orang..malulah seyh…huhu
    .-= zik´s last blog ..Earth day setiap hari! =-.

  16. kalau couple tu main berbalas2 kentut tu mcm mana? hahahaha…siap boleh gelak2 lagi…pastu buat kentut kepal….hahaha..

    aku pernah tngok awek cun naik kete korek bijih lombong dia….kira aku nmpk dlm cermin pandang belakang la..awek tu naik kereta lain duk belakang aku. bila perasan aku tngok, cepat2 cover…hahaha… kononnya tak korek,
    .-= syinrayafa´s last blog ..Kali pertama masuk blog seseorang, apa yang perlu di buat? =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge