Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009

Akhirnya. Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009 sudah pun tamat dengan jayanya. Tahniah buat semua para pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian kali ini. Cukup meriah bagi saya. Senarai Pemenang Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2009 boleh korang baca dalam list di bawah ini ok.

1. Anugerah Pengacara TV Lelaki Popular – Aznil Haji Nawawi

2. Anugerah Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana

3. Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail

4. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana

5. Penyanyi Duo/Artis Berkumpulan – Bunkface (kalah plak Hujan)

6.  Artis Komedi Lelaki Popular – Nabil Raja Lawak

7. Artis Komedi Wanita Popular – Noorkhiriah

8. Artis Baru Lelaki Popular – Black Mentor

9. Artis Baru Wanita Popular – Yunalis Zarai

10. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak

11. Pelakon TV Wanita Popular – Tiz Zaqyah

12. Artis Nasyid Popular – Rabbani

13. Penyanyi Lelaki Popular – Aizat

14. Penyanyi Wanita Popular – Siti Nurhaliza

15. Pelakon Filem Lelaki Popular – Que Haidar

16. Pelakon Filem Wanita Popular – Liyana Jasmay

17. Anugerah Sepanjang Hayat – Datuk Khadijah Ibrahim

18. Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian – Datuk Siti Nurhaliza

Adatlah. Bila bertanding, ada yang menang dan ada yang kalah. Tapi, saya rasa keputusan untuk Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2009 ni sangat buat saya rasa berpuas hati.hahaha *tak pasal-pasal

Sekurang-kurangnya, tak adalah saya tengok Fasha Sandha yang tak sehebat mana pun naik terkedek-kedek atas pentas dan berucap gagap-gagap lagi tahun ni. Cuma, sedikit terkila sebab Maya Karin tak ada menang pulak kali ini. Mungkin betul, bila sudah kahwin..publisiti kureng dan nak menang anugerah popular ni macam susah sikit. hohoho.

Tak apa, cuba next time ye!

Cuma, dalam ramai-ramai artis. Saya sakit mata yang amat dengan pakaian Watie Elite. huhu. Sekali pandang, macam tak pakai baju aja. Nipis sangat kot. huhuhu. Nasib baik kali ni tak ada Rozita Che Wan 😛

Anyway, persembahan not too bad lah tahun ni. Tapi, kalau ditanya pada saya persembahan mana yang paling mantap habis..saya akan pilih persembahan Alyah & Dayang Nurfaizah!!!!! Pergh. Saya bukan peminat mereka berdua tapi saya sangat teruja dengan persembahan diorang woo. Alyah mantap giler dan Dayang sangat-sangat pandai main lenggok ek? hehehe.

Tahniah buat semua! Ops, lupa pulak. Pengacara? Even Kak Engku & Shahira selalu buat sesuka hati mak nenek atas stage tapi saya tetap sukakan keletah mereka dari dulu sampai la ni. muahahaha! Mereka sangat spontan. Cuma, terlalu slumber sangat sampai bawak baby. kikiki. Baby Shahira so cute!!!!

Artikel Berkaitan

21 responses to “Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009

  1. abpbh kali ni tetap meriah jgk w’pun ade saat2 yg menyedihkan..
    baby sharifah shahirah comel sgt..
    lepas ni ganti mak dia jadi pengacara pulak..
    siap capai tgn nak pggng kad sekali dengan mak dia 🙂
    .-= fatin´s last blog ..Keunikan Pencungkil Gigi =-.

  2. ery

    tahniah kepada semua pemenang~
    .-= ery´s last blog ..Kenapa Maxis Broadband =-.

  3. halamak tak tgk la plak
    coz layan liverpool vs birmingham.seri la plak
    apapun cayalah bunkface.awat lisa tak menang ni
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Bagaimana cristiano ronaldo ajar aku blogging =-.

  4. suke tgk baby shira…cute gler =))

    memg selayaknye fasha xmenang…hahahaha (ketawa jahat)…
    .-= violet ´s last blog ..teman muslimahku =-.

  5. tak dapat tengok abpbh tahun nih..umah xde tv..uhuhuhu
    .-= apiih´s last blog ..Origami Yang Super Cool!! =-.

  6. yang aku target dah dapat dah..takpe lain kali yek..

    persembahan macam hotel mania tuh aku kurang puas ati sikit.time suara tak kuar ke ape ek?masa artis wanita berkumpulan tuh..famous sudah nama artis pakai baju hijau tuh..

    budak-budak AF 7 kelihatan seperti penat dan letih dan juga semput??? Dah terlebih transformasi agaknya ek..

    Apapon tahniah Dato Siti Nurhaliza kerana dapat award bermakna dalam karier dia..dan ini adalah anugerah terakhir dalam karier dia kan?..tahniah kerana masih ada peminat yang menghargai beliau…!
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Drama K.I.T.A Carefree selepas berakhirnya Awan Dania =-.

    • Dato’ Siti memang macam naik balik lately.Lagipun, orang kutuk dia macam2, tapi dia buat dunno aje.so, maybe itu yang buat orang macam nak vote dia balik kot.hahaha. anyway, aku tetap fanz dia sampai kapan pun.hehehe

      case artis baju hijau tu memang sian giler.punyalah kemain dia naynyi sekali mic rosak.huhu.tapi, not bad jugak diorang nyanyi.boleh layan lah

  7. Aku tak bukak TV malam tadi.. mata penat asyik ngadap komputer..
    .-= zuls´s last blog ..My New Domain PR not available #SEO =-.

  8. overall ok lah ABP kali ni..der gak muke2 br….der part yang kelakar..der part yg sedih..huhu…..pe2 pun pengacara mlm tu mmg kelakar n sempoi..hahah asek nk tergelak jek bila tgk…persembahan akhir mantop giler!!
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Bila banyak masalah..ape nak buat??arrgghh!!!::: =-.

  9. part lawak time fasha sandha kena boo, & salam shamsul yusof x bersambut ngan wakil yuna tu.. 😉

  10. aiseh..aku tak tertengok langsung la plak…mmm… harap2 ada ulangan…neway Congratz ntuk pemenang…
    .-= budakhutan´s last blog ..Ikhlas dari Jauh… Armada ke 7 =-.

  11. zik

    tahniah kepada pemenang.. sedih FT tak menang.. hehe 🙂
    .-= zik´s last blog ..Revolusi handphone ku. =-.

  12. best sebab banyak part kelakar..hehe baru happening 🙂


    .-= F I T´s last blog ..(Panas) Normal Ke Lelaki Raba-Raba Lelaki? =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge