A Journey To Penang

Salam hujung minggu guys! Sorry sangat-sangat sebab baru hari ni saya buat entri bergambar about our journey ke Kedah and Penang last week. Gua busy sebab macam sedar diri dah cuti lama-lama kan? wahahaha. So, rasanya kali ni saya tak nak mengarut panjang. Im just wanna put some pics here and kalau ada yang sudi nak tengok, silakan. If tak pun, no problem. hehehe.

Destinasi pertama kami pergi. Oh, sangat cantik view dekat area Masjid Terapung Pulau Pinang ni. Tapi, im not sure apa nama tempat ni sebenarnya. Cuma, yang saya tahu jalan depan sikit jumpa dah Batu Ferringhi. hohohoho. Nampak sangat gwe tidur sepanjang jalan.wahahah

See! Kalau dekat Pantai Lido Johor Bahru ni, jangan harap nak ada magic macam ni. wahahaha. Ada pasir kat tengah-tengah air. The best part, ada orang jalan ke pasir tu dari bot dia. Ok, saya jakun sebab tak pernah nampak! Selalu nampak dalam tv aja. wahahaha.

Saya bukan nak kata saya budak bandar tapi sesunggunya dengan rendah hati dan rasa macam ayam jakun, ni first time saya nampak bot-bot nelayan dekat-dekat. damn lah kau jakun Liza.hohoho

Oh ok, memang saya chubby. Anak saudara saya tu pun akan ikut jejak langkah Cik Iza dia tak lama lagi. wahaha! Sebelah saya tu adik bongsu dan satu-satunya adik daku. Saya jeles sebab…kenapa dia mesti kurus!!!! Jadi, dia ada point nak panggil saya si tembam. kuang asam. Eh, im proud wit myself. Chubby pun ok jugak. i loike.

Nest destination. Butterfly farm. hehe. Maybe sebab saya sukakan binatang, jadi gua antara yang teruja nak mati masuk farm ni. wahaha! See, masuk aja entrance. Saya dah suruh adik snap this nice pic! Oh, sila perasan lagi. kehkehkeh, Cantik ciptaan Tuhan kan?

I wish i can fly macam mereka tapi if jadi macam diorang, tak boleh makan pizza pulak. So, i need to bersyukur dijadikan sebagai manusia. hehehe. Kamu cantik rama-rama!!

I love this pics so much! Thanks to my adik.hehehe. Penat saya buat scene macam ni, wish ada rama-rama yang sudi jadi model tapi banyak yang tak rela. wahaha. Tinggal ini saja yang sayang kat daku. kehkehkeh. Pray for your happiness as beautiful butterfly, dear.

Ok. this is your task.  Cari mana binatang tersembunyi.hehehehe.

My favourite pics jugak! See, banyak rama-rama dekat daun tuh. Mereka cantik-cantik dan baik jugak. Hye chubby girl! Bila nak stop habit tunjuk peace itu?????

Mak cik yang pegang handbang tu, dia sangat comel. Kalau saya ajar red is merah jam 9am dan soal semula jam 9:15am, dia akan dengan konpiden jawab red itu kuning. Tapi tak apa.  Saya tetap bangga dengan mak cik ni! Shes a great mom of mine forever. Love u mak! Belakang itu, my sis-in-law. Jangan kecil hati kalau anda tengah bergambar berdua dan tiba-tiba ada pics dia menyelit macam ni. wahahaha

p/s: Ini saja. Ini part 1 sebab akan ada A journey to Langkawi Island pulak lepas ni. wahahaha. Selamat berhujung minggu korang dan selamat mengalami mental problem lepas melihat aksi-aksi hampeh tuan blog ni kat gambar-gambar entry ni. kahkahkahkah!

Artikel Popular

15 Comments

  1. missizah says:

    penang pon masjid terapung eh.. hehe
    baru tau…
    .-= missizah´s last blog ..Salam takziah.. =-.

  2. zaiMi says:

    bestnya dapat cuti2 malaysia. hehe

  3. ery says:

    dah cuba nasi kandaq bratoq?? hehe
    .-= ery´s last blog ..Rangka Gergasi Di jumpai di Greece =-.

  4. apiih says:

    dah lme x cuti2..huhhu..ntah knpe tingin nk g zoo..ahahaha..chubby..hoho ^__^
    .-= apiih´s last blog ..Tape Kaset Potraits!! =-.

  5. rizputra7 says:

    best ler ko…selalu jer aku tgk ko jalan2…jeles2
    .-= rizputra7´s last blog ..cinta sejati atau cinta monyet? =-.

  6. khairil says:

    aku yang asal penang pun pusing x abes..jarang keluar rumah kalau xde pasal
    tp memang betul pun nama masjid tu masjid terapung
    .-= khairil´s last blog ..Perihal Facebook =-.

  7. Thoha says:

    bestnye kalau dapat pergi penang..tak pernah pergi lg kat sana..huhu
    .-= Thoha´s last blog ..Tidur Sekejap Waktu Tengah Hari =-.

  8. Park Air says:

    rasa macam kerugian plak bagi aku sebab dulu pun dah dok penang setahun lebih. xpernah plak jejak kaki tempat macam ni.

  9. zik says:

    cantik gambar semua…. rama2 tuh sempat nak bergambar lah ek…
    .-= zik´s last blog ..Kenapa manusia berperang?? =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge