Tabloid iLuvislam Superb. Saya Sudah Jatuh Cinta Dengannya!

Sudahkan korang dapatkan tabloid iLuvIslam yang sedang hangat diperkatakan hari ini? Kalau korang rasa, korang mampu beli tabloid berunsur hiburan duniawi semata-mata. Apa salahnya hari ini korang tambahkan 1 lagi hobi dengan membeli tabloid berunsurkan islamik ni.

Beb, tak rugi beb!

Sejujurnya, saya mengaku sebelum ini saya tidak pandang pun tabloid yang berunsurkan islamik ni. Bukan apa, saya tahu saya islam cuma maaf jika saya katakan. Tabloid islamik yang telah lama ada dipasaran kita ni tidak sesuai untuk orang-orang macam saya.

Kami ni remaja. Perlukan pendekatan yang betul kalau ada pihak yang ingin menyampaikan dakwah. Orang kata, darah muda. Sensitif kalau balik-balik baca isu yang menyindir itu ini. hohoho

Tapi, minggu lepas saya tergerak hati pulak membelek tabloid iLuvIslam ni. Adoi, muka surat pertama aja dah buat saya terpikat. Perkataan I LUV ISLAM tu buat saya cair sangat-sangat. Pandai betul siapa gerangan yang mencetuskan idea untuk nama I LUV ISLAM tu. hehehe.

Berkesan dan menusuk kalbuku yang keras ni.muahahaha. Pandai main psikologi.

Mungkin ada yang masih tidak tahu. I LUV ISLAM merupakan laman web islamik yang sangat-sangat interaktif. Kalau korang adalah remaja, merupaka umat Islam dan mahu belajar tentang apa itu islam dengan lebih mendalam dengan cara yang sangat santai, inilah tempatnya!

Lihat saja Misi dan Visi laman web I LUV ISLAM ni. Pasti korang dapat gambarkan woo.

Vision

To Be The World’s Leading Islamic  Media of Choice

Mission Statement

1. Enriching technology to instill love for Islam

2. Delivering the best and impactful contents

3. Developing reading and writing culture

4. Providing a platform to encourage everyone to share

5. Striving to be a well-organised, professional, and respectful organization

6. Giving job opportunities for the ummah


Core Values

1. Integrity – calls for honesty and transparency in everything that we do

2. Excellence –  achieve organization ambitions with excellence

3. Futuristic – Jannatul Firdaus is our ultimate goal

4. Responsibile  – towards our amanah

5. Passionate  –  we love what we do

6. Unshakeable – in our commitment

7. Competent – skillful and positive characteristics

8. Teamwork – co-operation

Islam tidak melarang umatnya untuk berhibur. Selagi tidak melanggar syariat. Saya bukan umat yang baik, sebenarnya. Masih banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat kekurangan diri. Masih perlu bersihkan hati yang kotor ni, masih merangkak mencari motivasi untuk diri sendiri. Jadi, untuk itu I LUV ISLAM tempat saya belajar.hehehe. *gua ni hantu woo.muahaha

Bermula dengan laman web, kini I LUV ISLAM sudah pun melangkah ke satu fasa baru. Beb, ada tabloid sendiri woo. Jangan main-main maa. Siapa kata Islam tak boleh maju. Boleh, kalau kena caranya. Kalau niat untuk berdakwah itu ada, dan niat itu pula jujur. Im sure lah Allah akan bantu “orang-orang kuat” I LUV ISLAM ni.

Apa yang terkandung dalam tabloid I LUV ISLAM ni pasti tidak merugikan korang. Honestly, sebelum saya baca artikel tapi cukup membaca isi kandungannya saja dah buat saya fall in love beb. Pergh! Memang baik punya! Antara ruangan yang ada ialah ILUV XX &YY, I LUV TREND, I LUV BIZ, I LUV IKON, I LUV CYBER CAFE, KEMBARA IMAN dan I LUV FAMILI. Ada lain-lain jugak.

Macam ni, macam pernah saya katakan dalam review Zon Artis yang lepas. Kalau setakat baca aja apa yang saya tulis tak ada auranya. Why not korang pergi aja beli. Lepas tu baru best borak woo. hohohoo. Info terkini, tabloid ini akan berada dipasaran setiap hari Jumaat mulai April. Untuk keluaran yang lepas, sudah pun keluar pada 15 Mac. Ok, selamat membaca!!

p/s: Review ini bukan review berbayar. Hanya sekadar suka-suka (ada niat nak suruk semua bloggers baca sebenarnya tapi segan nak paksa.hahaha!). Kalau saya dah suka dan fall in love dengan something. Tak perlu bayar. Saya sendiri yang dengar besar hati review. Hidup bukan soal duit saja 😉

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

31 responses to “Tabloid iLuvislam Superb. Saya Sudah Jatuh Cinta Dengannya!

  1. wah….cam menarik…nanti aku usha

  2. serius aku hanya tau ada web iluvislam je..
    tapi bila tah aku x ngt.. aku g kedai tetiba ternmpak
    paper iluvislam nie.. terus terkujat jap..
    sejak bila ada pun tak tau.. hu3

    • itulah. aku tau pun dah lambat sket ni. terlepas keluaran 1 dan 2.hohoho. aku kagum ngan diorang ni. selalu aku masuk blog/site yg islamic aku xsker cuz cam diorang tu bgs sgt tp iluvislam x. dekat dihati.wahahaha

  3. tabloid nie dalam omputih ker??susah r nk translate kalau cmni…huhuhu
    .-= apiih´s last blog ..Titanic Versi 2!! =-.

  4. wah…
    nanti rempit gi 7E bli mende ni haha xD
    berapa Ringgit?
    .-= MrRollies´s last blog ..3 Makanan Terkejam Dunia =-.

  5. kat kawasan aku still xda jual lg tabloid iluvislam ni..maybe slow2 kayuh kot pemasaran diorg..

  6. elok sangat tu benda2 ilmiah dan berbentuk pengisian rohani, nak check dululah.. 😀
    .-= etomyam´s last blog ..Senarai Blog Direktori Malaysia =-.

  7. Hidup bukan soal duit sahaja 😀 , setuju! 😀
    .-= zuls´s last blog ..Follow Friday and Reward to Commenters =-.

  8. hmm tak pernah tgk lagi dekat news stand, berapa tu senaskah?
    .-= boss´s last blog ..Ka Ching! USD$200 sudah masuk dalam PayPal =-.

  9. best ye..nie yang rase nak pegi beli nih..
    selalu masuk web iluvislam tu jer..
    daripada beli majalah duniawi, lebih baik beli majalah berkaitan ukhrawi 😉
    .-= fatin´s last blog ..10 Tips Redakan Stress =-.

  10. aku dalame tau pasal laman tuh..tapi tak penah jejak..terpanggil nak jejak pas bace entri ko ne..thanx lizz..=)
    .-= ain_chokio´s last blog ...:aku benci ko..sbb tu aku kapel ngan ko:. =-.

  11. yg biasa aku nengok testimonial/komen i luv islam kt friendster tuh.. huhuhu anyway bgus info ko neh.. best2! =D
    .-= mello´s last blog ..Cara tingkatkan trafik blog melalui shoutmix =-.

  12. satu laji aku cadang adalah Majalah i
    isi memang mantap dan padat. penulis hebat
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Jadilah Kita Manusia Yang Baik =-.

  13. saya selalu nampak tabloid ni..
    tapi tak pernah beli..
    saya anti pengguna kertas..
    semua kertas saya tak suka dan kurangkan penggunaan..
    guna semaksima mungkin kertas yg ada..
    dan takkan beli kertas..
    bila nak tulis carik kertas or buku2 lama..
    melainkan kertas tu percuma..
    sayangi pokok anda,,,
    bukan usaha saya sia2….
    tapi ketahuilah, tanpa seorang berusaha, semuanya takkan bermula..

  14. zik

    Erm… kena beli nie 🙂
    .-= zik´s last blog ..Sayangi haiwan peliharaan. =-.

  15. Hai lizz… slamat berkenalan… suke bace blog awk… 🙂
    anyway tabloid iluvislam ni mmg best… byk info berguna dlm 2…
    lg 1 majalah SOLUSI pn best gak utk santapan rohani…
    solusi kuar setiap bulan.. tp xbyk sgt kedai yg jual..
    ramai penulis best2 dlm 2 mcm ustaz zahazan, irfan khairi, ust nor bahiyah…etc
    .-= suda´s last blog ..The FRAY – Heartless =-.

  16. iera

    sedih… T_T

    baru baca edisi pengenalan, itu pun kawan hadiahkan. edisi pertama dan seterusnya tataw mau cari mana… huuu~ nak gi PWTC jauh sangat. nak contact krew tabloid ni segan. Uwaaa~!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge