Jual Kondom Dah Macam Jual Gula-gula!

Kadang-kadang, saya malu nak mengaku Malaysia ni negara yang agama rasminya adalah Islam. Bukan apa, saya pening. Saya pelik. Kenapa kondom mesti dijual dengan slumber badak ye?Depan-depan tempat kaunter bayaran pulak tuh. Al-Quran terjemahan tak nak pulak letak dekat situ.

Pelik kan? Manusia memang sukakan fantasi seks.hahaha

Tadi, saya ke kedai. Lepas belek-belek barang yang saya mahu, saya ke kaunter bayaran. Entah macam mana, ada makluk depan saya yang bikin saya nak henyak. Serious, memualkan. Umurnya mungkin belasan atau mungkin juga awal 20-an barangkali.

“Nak yang mana? Yang ini ke yang ni?”, tanya si lelaki pada perempuan.

Sambil tersengeh-sengeh, si perempuan sengal ni jawab “mana-manalah. perisa lain-lain pun ok”

Muka sengeh macam nak suruh saya sepak aja punggung sorang-sorang. huwaa!!! Adoi, pleaselah. Next time saya rasa masa mesyuarat, kerajaan Malaysia kena timbulkan isu ni lah. hahahaha. Nak suruh kawal maksiat, nak suruh orang ambil tindakan bila ada kes pembuangan bayi lah itu ini.

Tapi, apa kejadah benarkan si KONDOM pendorong maksiat tu kat depan-depan kedai wei. Macam ni jelah, saya sebagai rakyat Malaysia yang macam segan nak tengok aksi budak-budak sekolah beli KONDOM dengan slumber badak ayam serama depan kaunter, menyarankan kerajaan Malaysia membenarkan hanya premis-premis TERTENTU sahaja seperti farmasi contohnya untuk hak penjualan KONDOM ini.

Harap maklum. hehehe

Artikel Berkaitan

65 responses to “Jual Kondom Dah Macam Jual Gula-gula!

  1. hahahahha! giler muka tak malu kapel tu..
    kasik makan kasut best 2ekor tu.. adui apa nak jadik..
    .-= yash´s last blog ..Buat YM (Yahoo Messenger) Lebih Dari 1 =-.

  2. Setujuuuu..hari tu de kapel tu selamba jek belikondom kat 7e..Dan kapel tu berpakaian baju sekolah..Yang abang cashier tu pun jual pulak..Bukannya nak larang..Hampeh betul
    .-= Nadya´s last blog ..Award Untuk Gua ~ =-.

  3. betul tu, patutnyer kondom ni jual kat tempat2 khas je dan kalau boleh hadkan umur pembelian..
    sekarang ni, bnyk je kedai2 runcit jual kt dpan kaunter pembayaran..

    buat malu je kalau remaja sekarang terutama yang berbangsa melayu ini membeli kondom tersebut..
    .-= fatin´s last blog ..Semua Orang Pernah Gagal =-.

    • bab dekat kedai runcit tu yang teruk tuh. betul. memang kejadian tu dekat kedai runcit pun. huhuhu. nak had kan umur maybe tak boleh kot cuz islam je yang larang zina kot agama lain tak kesah cuma…kena kawal. orang melayu n islam kena tunjuk sijil nikah contohnya.

  4. macam beli gula² 5 biji 10sen.. ekekekek..

    diowg x malu ke erk? gilenyeee bile berdepan dgn owg yg camtu.. hahaha..

  5. bunyi dah macam serius da
    tetibe ada hehehe plak
    hehehe jugak la

    kondom ni xley jual tempat terbuka
    kena chechk dulu sijil kawen baru boleh jual
    haishhh

  6. wah… menakjubkan a.k.a memeningkan. Budak year 4… sekali lagi year 4 dah buat hubungan seks dengan pasangannya di bawah meja guru, sewaktu ketiadaan guru di kelas. Huh…. Mati la aku nanti bila dah jadi cikgu
    .-= fahmi ibrahim´s last blog ..My Favourite Surfing Spot =-.

  7. rasanya memang patut kondom di jual macam tu.. tak salah rasa nya. cuma kalau boleh kerajaan buat lah pendekatan baru menjual kondom.. kena tunjok sijil kawen.. baru boleh beli.. kekeke

  8. kalau jadi kes macam ni depan mata susah kan..
    Nak tegur.. kang tak pasal2 jer..
    kalau tak tegur kan subahat namanyer
    🙁
    .-= isza´s last blog ..PELAJAR LAMBAT BAYAR YURAN – Perlu ke jatuhkan air mukanya? =-.

    • huhuhu. sesungguhnya memang betul. gwe udah termasuk dalam golongan yang subahat sebab just tengok. nak marah tak mampu cuz orang kedai tu pun dok sengeh2 tanpa nak ask apa2. apalah daya kami.hohoho

  9. zaidi

    overnye ko. ko kena ingt.malaysia multiracial kot. org bukan islam pon ada. we shud respect them. dorg sgt menyokong kondom utk elak disease. ko ape tau.ckp tak pakai otak.

    • dear,

      baca tak entry ni sampai ayat paling last? aku tak kata pun nak haramkan kondom woo. aku cuma suggest, kerajaan kawal penjualan ni hanya dekat premis2 yang tertentu. orang bukan islam nak buy, silakan. i dont think so yang cashier dekat farmasi tu nak persoalkan cuz agama diorang bukan agama yang melarang zina pun (xsure yang ini..huhu)

      tapi, try to kawal penjualan aja. bila orang islam, maybe kena tunjuk sijil kahwen. nampak menyusahkan tapi, lama2 cara ni shud be ok pada diorang. hehehe

      neway, hi zaidi. nice comment 😉

  10. bodohnya dorang ni. beli kondong scr terang2an pastu gedik2 tanya nak perisa mana. alahai…
    .-= Amir´s last blog ..Derita blog kehabisan bandwidth =-.

    • huhuhu. Amir, gwe malu tengok aksi lucah depan mata ku. hahaha. pernah nampak couple chinese dulu macam gedik2 sama macam diorang kat watson dulu, tapi. tak kesahlah cuz mereka bukan islam pun. ini…adoi

  11. FTN

    peh..hangin betul kalau ada orang camni. agak-agak la. Patutnya dijual di farmasi saja. At least tempatnya betul. Aku pun tak setuju jual depan kaunter. Dengan bebudak semua tengok..ishh

    bagi perisa cili kang!!
    .-= FTN´s last blog ..My Date Night =-.

    • kahkahkah!! perna dulu, ade kes yang budak tu buy cuz ingatkan belon pastu sarungkan dalam jari yang 10 and tunjukkan kat mak bapak. siapa yang malu????wahahahaha.

  12. Wakaka, akak beli ke?
    Gempak woo tajuk entri ni… Daus pun sama gak, harap kerajaan Malaysia bagi hak penjualan kepada Farmasi jek… Lagi satu, nak beli gak kondom, nak wat belon air… hahaha, tipu jek!
    .-= Daus´s last blog ..Bolehkah Blog Korang Hidup Tanpa GB? =-.

  13. Kondom???bodoh…budak kecik lagi,xkan dah tau buat sume benda mcacam nih..ingat kondom tu eskom pop kapa??ahahaha
    .-= apiih´s last blog ..Hotel Di Atas Awan!! =-.

  14. haha..
    lawak la xD
    siot je budak skolah tu..
    dah x sabar nak kawen ke =P
    .-= MrRollies´s last blog ..Bloggers Penipu! =-.

    • maybe kot kan? itu budak2 skolah. yang budak2 kecik tu buat mende alah tu untuk main vroom2. konon2 sarung tangan macam mat rempit pakai.yg nampak separuh jari tuh. huwaa!! stress aku tgk 😛

  15. haramjadah nyer budak, gi buat open discussion pulak nak kondom yg mane..
    even kalo aku dah kawin nnti pun segan oo nak beli benda tu open2…
    pasni aku rase diorang jual kondom dalam balang mcm gula2, 2 seposen….haha

  16. Kalau tak ada kondom lagi banyak bayi yg kena buang tepi parit agaknya. Bayangkan sehari lebih kurang 4700 aksi seks haram berlaku di kalangan orang Islam Malaysia. Ni dunia akhir zaman yang penting pastikan kita dan keluarga kita terhindar daripada benda2 ni.
    .-= denaihati´s last blog ..Earth Hour : Perubahan Iklim Bumi akibat Badai Matahari =-.

    • maybe jugak. tak tahulah kan keadaan zaman ni. cuma, maybe pengalaman dengan kengkawan buat saya rasa kondom ni perlu dikawalkan. bukan diharamkan, tapi cume kawal aje.

      sorry to say, tapi my friends yg laki mmg ade kondom dalam wallet diorang 😛 bile tanya..diorang jawab bekalan waktu terdesak. so, maybe itu yang hati gwe panas n kalo leh nk buang aje kondom tuh. hehehehe

  17. hBz

    fikir sejenak. kenapa nak salahkan Malaysia tak salahkan kedai yang menjual kondom begitu. kenapa? salah kedai atau salah manusia.

    bayangkan kalau kondom tidak dijual secara terbuka. contohnya, hanya dijual kepada yang sudah berkahwin sahaja. adakah masalah seks rambang ni akan selesai? adakah masalah pembuangan bayi akan selesai?

    bagi aku. tak ada masalah langsung untuk kondom dijual macamtu. bukan untuk menggalakkan seks. kerana semua boleh berfikir. lagi bahay jika kondom tidak dijual. kerana. akan lagi banyaklah kes pembuangan bayi!
    .-= hBz´s last blog ..Malingsia & Indonsial =-.

    • mungkin ada betulnya jugak.nanti boleh fikirkan balik. hehehe.

      cuma, pengalaman akulah. bila kondom ni dijual dengan muda buat kawan2 aku macam best btul nak bua seks sesuka hati. siap dah standby kondom banyak2 dalam wallet. aku tak kata bila kondom dikawal penjualannya akan stopka kes buang bayi or what..

      tapi, maybe at least biar bg budak2 an kawan aku sendiri ni yang nak buat maksiat ni pikir 100 kali, takut jugak tak ada kondom kan?terngandung lak anak org 😛

  18. hBz

    macam ayat last tu. ttg budak sekolah. kalau kondom hanya dijual di farmasi. 4 sure budak2 ni takut nak beli. tapi. adakah niat mereka untuk melunaskan nafsu mereka akan terbatal? maka. bertambah lagi entry kita nanti, “budak sekolah buang bayi.”
    .-= hBz´s last blog ..Malingsia & Indonsial =-.

    • insyaAllah, maybe diorang akan rasa seram sejuk sket nak wat adegan mengganas cuz takut termengandungkan anak orang. (ayat ni bagi kat my frenz actually :P)

  19. haha.. liza razak beli gak ke? :p
    .-= aidi-safuan´s last blog ..Kisah seorang Pole Dancer terlampau melampau-lampau =-.

  20. Erk?? Selamba badak je depa tu. Ish! Muka tak malu tul. Huhu..

    Sy setuju ngn Lizz. Kalau dh kondom leh sng2 je dpt kt kdai2, cmne nk cegah maksiat n kawal kes pmbuangan bayi bagai?
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..CONTEST: Apa saya nak buat kalau diberi RM100? =-.

  21. aku ni kan..agak2…rupe kondom pon tak tau cam ner..wakakaka…pe lg nk bl..hak2..
    jual kondom cam jual gula2 kan..senang jek..dah la muke tk malu beli same2..adess..pe nk jd…bl jek kondom..pakainyer tak kot…tu yg skang bnyk kes buang baby…huhu..

    • ahaks! tak ape, sampai masa tau jugaklah ko nanti cane rupa mende alah tuh. huhu. aku tak kesah n tahu kepentingan kondom tu cume bile jual betul2 depan kaunter n kat mana2 aje..macam tak best lak. senang sgt budak2 nak buy.huhu

  22. mana lah diorang nih boleh terjebak ek…pengaruh kawan-kawan yang mengajak mereka menonton video-video lucah atau mereka pernah mengalami suatu pengalaman dari masa silam yang membuatkan mereka tanpa segan silu untuk melakukannya..

  23. kalau da hari ni diorang beli kondom macam gula-gula.
    esok lusa? ntah ape pulak.
    .-= dr.aku.la´s last blog ..Hari Ini Earth Hour =-.

  24. kondom? erkk..
    .-= Anarm´s last blog ..Edit theme WordPress di localhost =-.

  25. red

    condom tu kan alat pencegah kehamilan juga. ia juga boleh mncegah penyakit. so condom ni sbnrnya bnda yg bagus juga kn? mcm luthtextile komen kat atas, kena open minded.
    so jgnlah nak berzina pulak.

    aku rasa rakyat perlu lebih rasa malu beli rokok dari beli condom. hahha

    • hehehe. ntah lah ek. mungkin depends lah kot. bile kawan2 depan mate dok ade koleksi kondom..rasa macam tak syok lak. kalau diorang isap rokok, no hal je. cuz tak ade kemungkinan nak tambah makhluk lain if isap rokok tuh.

      memang cegah kehamilan n anya utk yg dah kawen..tp, cume agama lain tak kesah bab2 ni..itu yang jadi isu kat sini kot

  26. kita yg dah kawin pun ada rasa segan silu masa nak beli kondom dkt kedai..hehehe..

    ini juga berpunca drp cerita2 lucah yg mudah didapati dikedai2 menjual vcd haram & internet..
    .-= Nadri´s last blog ..Tanjung Puteri =-.

  27. kondom ni ada banyak perisa ke?? erkkk
    .-= cik epal´s last blog ..Saya suka tengok body awek saya . Cantik betol. Sungguh! =-.

  28. OMG!!!siyes ke??yg beli tu pon melayulah??aduiii..ape nak jadilah kan..haish..konpem la blum kawen tu kan??kalo tak watpe pakai kondom??duhh
    .-= ain_chokio´s last blog ...:bolehkah??tak boleh la kot..hesh:. =-.

  29. this is sumtink uncommon to sum of us. we might think its inappropriate selling condoms in open space. in this case, i think u are looking at one side only. for the muslims to buy condoms, especially those underage, of coz it sparks lots of question marks. otherwise, its a different story. there is no intention of promoting sex by selling the condoms ‘public-ly’. it is more towards promoting healthy sex, like prevention of STDs or HIV. u r rite dat it has to b the pharmacy dat can only sell this kind of product. anyway, sex is good coz it stimulates production of hormones in our body, making us healthy=) cheers!

  30. Ini entri luahan perasaan extreme ni.

    Sebenarnya tidak praktikal untuk di jual di premis “tertentu” sahaja seperti yang di katakan. Sebab bila di buat macam tu, makin banyaklah kondom underground yang orang akan jual.

    Di negara barat sana dulu pun dah banyak aduan sebegini, berpuluh tahun dah kes itu di sebut atas permintaan ibu bapa.

    Tapi at last… nak tau tak?

    Si penjual menggunakan kebijaksaan masing-masing iaitu menjual secara online. Senyap menteri-menteri mereka.
    .-= rohaizad´s last blog ..Tiba giliran untuk rohaizad pula bertanya – jawab, jangan tak jawab yea! =-.

  31. ery

    mak aih.. sikit pny berani kapel tu… apsal liza xtanya dorang… dah kawen ke ni?? kasik malu sket.. uhuh
    .-= ery´s last blog ..Tin Kosong Dapat Award?? =-.

  32. kondom2..nasib ko la kondom…sesunggunya kondom tidak bersalah…hahahahaha…

  33. saya kira kondom ni orang yang sudah berkahwin pun jarang-jarang guna.

    biasanya mereka lebih gemar pakai protection lain untuk elakkan mengandung, makan pil, pakai IUD, pakai implanon.

    ni kes yang tidak halal la selalu guna suka-suka.

    Ya Allah, selamatkanlah anak-anak kita.

  34. Pingback: 10 Perkara Saya Paling Benci Bila Tengah Online Internet | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge