Doakan Yang Terbaik Buat Din Beramboi

Doakan yang terbaik buat Abang Din Beramboi yang sedang koma akibat infected by rat urine ye. Sama-samalah kita doa mudah-mudahan Abang Din Beramboi sihat semula dan melepasi waktu krtikal ini. Phew. Abang Din Beramboi merupakan comedian yang sangat berbakat. As a muslim, sedekahkan doa untuk beliau.

Pada sesiapa yang masih tidak tahu tentang Abang Din Beramboi, bolehlah baca secara online di sini dan di bawah ini adalah sedikit daripada keratan berita tersebut.

KUALA LUMPUR: Popular comedian and radio presenter Din Beramboi is in an induced coma at the Selayang Hospital’s Intensive Care Unit (ICU) after being infected by rat urine when shooting a pet show, according to friends of the artist.

Kalau hari ini kita kalah, tak semestinya esok pun sama. Andai hari ini kita sedih, esok mana tahu rezeki kita bergelak ketawa pulak. Katakan lah hari ini kita kecewa, siapa tahu esok kita akan dapat sesuatu yang istimewa untuk hilangkan rasa kecewa tu balik. Kan?

Sebenarnya, tiada seorang pun di antara kita yang tahu tentang hidup kita selepas ini.

Kita bukan Tuhan, bukan  jugak tabib peramal nasib. Sudah-sudahlah buat kerja bodoh menilik nasib. Bawa pulang ke pangkal jalan. Siapalah si tabib tu yang nak mengatur urusan hidup kita yang menjadi milik Tuhan sejak azali lagi kan?

Kita jangan mudah kecewa dengan apa yang Tuhan beri pada kita hari ini. Belajarlah untuk bersyukur. Manusia mudah sangat alpa pada pemberian Tuhan. Kalau sudah diberi rezeki yang agak lebih, mereka lalai dengan dunia. Kalau ditarik balik, barulah mula nak menadah tangan.

Saya pun macam tu juga. Saya manusia yang selalu buat salah.

Manusia tidak pernah sempurna mana. Selangkah kita maju kehadapan, hakikatnya masih ada yang tertinggal dibelakang. Sepatutnya, kita bawa bersama. Bila maju kedepan, jangan lupa yang dibelakang. Jangan lupa daratan orang Sepanyol kata.

Sejak mendengar berita tentang Abang Din Beramboi yang sekarang terlantar sakit di hospital, saya macam seram sejuk. Saya mulai terfikir sesuatu. Inilah namanya kehidupan. Hari ini kita gelak ketawa, hari esok siapa tahu kita akan diam seribu bahasa?

Mari kita doakan Abang Din Beramboi ye! Doakan juga untuk diri kita semua supaya jangan terus leka dengan arus dunia. Huh.

Artikel Berkaitan

9 responses to “Doakan Yang Terbaik Buat Din Beramboi

  1. Mus

    semoga segalanya berjalan lancar

  2. Yup, terperanjat gak tengah hari semalam bila member beritahu. Apa pun, kita sama-sama doakan 🙂
    .-= rohaizad´s last blog ..NiagaKit – sistem web jualan, perniagaan dan sokongan. =-.

  3. sama2 kita berdoa agar abg Din Beramboi cepat sedar dan cepat sembuh,tak sangka,rat urine bokeh membawa padah samapai koma kan..bahaya sungguh…huhu
    .-= apiih´s last blog ..Batu-Bata!! =-.

  4. sama-sama doakan agar abg Din Beramboi cepat sembuh.. terkejut jugak bila dgr berita ni…
    .-= Amir´s last blog ..(GAMBAR) Adelaide Festival 2010: Northern Lights =-.

  5. orang kita ni kalau bab artis mmg no.1 kan..

    hehehehe.. tapi anak2 di palestin tu tadak sapa nak bela.. takdak sapa nak review dan ambek peduli..

    hohoho
    .-= encik luth´s last blog ..Takut untuk jana pendapatan sampingan? =-.

  6. tak la minat + kenal sangt ngan Din Beramboi ni ekceli..tp sebagai sesame manusia dan sesame Islam…same2la kita doakan die selamat dan cepat sembuh..Amin…
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Best ke ada Blog dan bergelar Blogger:: =-.

  7. zik

    semoga cepat sembuh…
    .-= zik´s last blog ..Sambut Program Earth hour di kampung baru. =-.

  8. bro afdlin cakap (Afdlin Shauki Nampaknya ada perubahan positive sikit kepada keadaan abg din, tolong teruskan berdoa and sending positive vibes kepadanya.)….aku pon terkejut bila bro afdlin cakap abg din sakit tenat…harap2 din beramboi sembuh
    .-= rizputra7´s last blog ..tagged… =-.

  9. speedy recovery encik din. bahaya gak tikus ni ye.
    .-= Park Air´s last blog ..Kalau Bos Korang Suruh Buat Macam Ni… =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge