Adakah Innity Sesuai Untuk Blog Anda?

Adakah Innity sesuai untuk blog korang? Kalau ditanyakan pada saya, untuk saat ni saya terpaksa katakan TIDAK. Saya memang sengaja memasang iklan Innity dalam blog cap ayam saya ni. Sengaja untuk bandingkan program mana yang lebih bagus.

Innity atau Nuffnang.

Sudah 2 minggu saya bersama Innity. Saya tak kata, Innity tak bagus cuma kekurangan content dalam blog Lizarazak.com ni sebenarnya yang buat saya rasa mahu beralih arah kembali bersama Nuffnang. Ahaks. Kena berpijak pada bumi yang nyata lah kan? muahaha

Saya kurang pasti, samada Innity betul-betul wow pada blog teman-teman lain. Mungkin nasib mereka sama juga dengan saya. Ada masa, memang masyuk. Tapi, ada masa ZERO pendapatan untuk hari itu. Saya tak kuasa nak mereka-reka cerita. Ini kenyataannya. ZERO pun ZERO lah. Nak malu apa kan?

Fazreen, seorang blogger yang dalam diam saya sudah jatuh cinta dengan beliau hasil penulisannya di dalam blog Fazreen.com. Een ada meninggalkan komen di dalam entri Saya Menang RM400 Untuk Contest Hidup Berani Untuk Gagal berkenaan tips untuk dapat earnings yg masyuk daripada Innity ni.

Perlu ada niche blog. Its simple. Mungkin itulah sebabnya blog Lizarazak ni tak masyuk sangat pun earnings nya. hahaha.

Ini cuma pendapat saya yang tidak seberapa hebat mana pun dalam dunia blogging ni. Walau korang ada blog sehebat mana pun, ada visitors yang ramai sekalipun, belum tentu Innity akan menjanjikan pulangan yang mangkaw jugak. Ini pengalaman saya.

Cuma, belum masanya saya keluarkan iklan Innity ni daripada blog cap ayam. Saya masih mahu bermain-main dan berasmaradana dengan Innity. hahaha. Cuma, saya perlukan bantuan pakar-pakar Innity lah sekarang. hehehe. Ada sesiapa yang sudi nak share tips? kehkehkeh.

Mr K ada request supaya saya membuat 1 entri tentang Innity versus Nuffnang. Tapi, belum masanya. Saya masih baru dengan Innity ni. Masih belum layak nak buat review. Earnings pun baru dapat RM14.79. Tak layak lagi kan?wakakaka.

p/s: Dah baca entri panas Orang ada blog, dia pun nak ada blog. Tapi sampah! di Justkhai.com? Dah terbaca tak entri baru Bang Nara tentang isu Emosi seorang blogger perlu dijaga?

p/s: Kalau macam rajin, boleh jugak baca entri-entri saya di blog Pengupas Jalanan



Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

26 responses to “Adakah Innity Sesuai Untuk Blog Anda?

  1. ada yg cakap innity tinggi byarannya…
    xtau la plak sbb x prnah aplly lg.. blog pon x mntap lg..

    cuma blog utk suka2… iklan nnt la letak 😉
    .-= Scromix´s last blog ..Selamat Kembali Scromix & Pengajaran Daripada Raja Lawak 4 =-.

  2. kalau innity dan nuffnang letak sekali, status glitt tu ilang kan..bagi saya baik focus kt nuff..hehe trafik akak bleh tambah banyak lagi ni..hah kan dah pasang follow up notification tu..lepas ni berganda a skit visitor hehe
    .-= F I T´s last blog ..Cek Pertama Nuffnang Dah Sampai! Thanks Nuffnang Dan Encik Posmen! =-.

    • yes, memang dah tahu hal status glitt tu akan hilang if letak innity. tapi, sebab nak puaskan hati. nak tgk sendiri performance innity ni…tu yg try jugak. hehehe.

  3. oleh sebb blog aku hanya mengarut mengaban,.,,,aku gn Nuffnang jek..tu pon br bape entah earningnyer..hehhe..;p

    dah bc pon blog justkhai tu..huhu..macam2 dorang ni kan.,,.amek jalan mudah…huhuhu
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa::Lelaki yang selamber atau Perempuan yang suke bergosip?? =-.

  4. terima kasih atas jawapan ikhlas Liza.betul kata liza, tepuk dada, tanya selera..apapun yg kita pilih akan ada pro n cons nya.pilih yang sesuai dengan citarasa.For me, I masih sayangkan Nuffnang,…Hik3..mungkin coz dah byk Nuffnang berjasa kat saya….
    .-= eyriqazz´s last blog ..Pengalaman Malam Pertama Bersama Astro B.yond =-.

    • yeah, ukur baju kat badan sendiri, hehehehe. honestly, i masih jiwe2 ngan si nuffnang.kehkehkeh. tak lama lg bertukar balik ni. beralih arah.wakakaka

  5. blog sy xde innity,ade NN jerk,tu pon x laku..apatah lagi menggunakan innity..chewaah..mcm la dpt apply…hahaha ;p
    .-= apiih´s last blog ..Twit2Tel.com – Telefon Twitterer dengan PERCUMA =-.

  6. aus

    em , kalau ikutkan dulu syarat innity agak ketat
    xtaw la nape skang die cam dah longgarkan sket .
    slalu org kate , mula2 je cepat naik..
    lame2 makin slow..
    so , ape2 pun..
    sila cube jaye..
    hahaha..
    .-= aus´s last blog ..Aku Tampil Membela Diri Tanpa Ragu Lagi =-.

  7. my blog xda benda2 ni.
    best ka benda2 ni. x pernah amik tau pun.
    blogging je keja benda lain x kaji.haha
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Lari Ikut Teman Lelaki – Berapa Harga Seorang Wanita? =-.

  8. baik tengok elok2..kalau 1-2 minggu ni lebih tinggi dengan nuffnang, baik guna nuffnang je..sayang glitterati tu..tapi kalau nk tggu, tggu je innity index post kat blog kita…tapi memang ikut timing gak iklan tu, kekadang masyuk kekadang tak
    .-= wanmus´s last blog ..IsuHangat.Net Blog Yang Membosankan! =-.

  9. oh ya…thanks sbb dh jatuh cinta..hahaha..tag kamu belum dijawab
    .-= Fazreen´s last blog ..Your writing rock but boring =-.

  10. sekarang ni saja nak try NN. tak pernah dapat cpm earning lagi.
    nak try merasa gak. lepas tu baru boleh cerita innity vs nuffnang
    .-= ariff´s last blog ..Selamat Hari Awek Sedunia =-.

  11. suke innity yg dulu..dulu tak ramai pakai..now dah rmi pki..betul ckp awak innity skg dah slow..tak byk iklan sgt..tapi tahla..susah nak jangka..kdg2 terase nn mcm lebih baik..tp b4 ni mmg innity jauh lebih baik..mungkin dah rmi sgt blogger melayu dah dpt jd innity publisher jadi mcm sukarla diorang nak bayar lebih mcm dulu..lagipun last2 ni innity dah perketatkan balik syarat memohon..so untung la kamu dan saya juga..innity tak kisah kalo nak madukan ads..tapi kalo nak tukar nn jer pun leh..sbb innity tak tarik blk pun acc kamu..
    .-= Roslan´s last blog ..Blog Aku Do Follow, Blog Anda Bagaimana? =-.

  12. Belum sesuai lagi untuk blogs ku, huhu.
    Masih belajar lagi untuk mendapatkan trafik =)

  13. zik

    Erm ..nuffnang kot.. lagipun traffic.. tak stabil…. mantapkan isi dulu… 🙂
    .-= zik´s last blog ..Perancangan yang berkesan =-.

  14. erm, bagi saya innity ok dri nuffnang…

    bayangkan tak sampai sebulan pun boleh dapat min cashout, rasanya kalu guna nuffnang susah sikit…

    walau bagaimana pun, atas diri masing2 la…
    .-= Meow´s last blog ..Adnan Sempit Tersempit Terbosan =-.

  15. salam ceria sahabat..
    saya rasa kekesh nuf lagi ok kot..heheh.harap1 semua dlm posisi yang baik lagi la..

    p/s minta link boleh ke? link liza dah saya add dlm blog saya 🙂

  16. BHO

    Innity ini seperti yoyo sikit, kadang2 sehari dapat lebih dari RM20, kadang2 dapat zero. Dia bergantung pada campaign yang available kat Innity. Option alternative di Innity pun ok so tak ada lah nampak iklan hijau Innity tu selalu.. 🙂
    .-= BHO´s last blog ..Rumput laman universiti hilang =-.

  17. innity sekarang kurang earn la… dulu mahal je dapat…. 🙁
    .-= Taufik Dato Mansor´s last blog ..Download Shrek Forever After Movie =-.

  18. Untuk 2011, banyak tak dapat earning innity
    saya baru je dapat approve akaun innity ni

  19. Pingback: Kita Tengok Siapa Lagi Mantap, Nuffnang Atau Innity! | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  20. jadi ragu nii daftar ke innity

  21. Masih lagi baru dengan Nuff, ada masa dan kesempatan nak try Innity pula..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge