Saya Menang RM400 Untuk Contest Hidup Berani Untuk Gagal

Keputusan Contest Hidup Berani Untuk Gagal sudah ramai yang tahu. Rasanya. Alhamdulilah, saya tersenarai sebagai pemenang di dalam kategori Top Ranking google.com.my. Oh, tak tahu nak kata apa. Syukur sangat-sangat. First time mencuba join contest yang sangat berilimiah, contest SEO yang saya langsung tak tahu sebelum ni, bergantung harapan dengan blog cap ayam yang baru berusia 3 bulan waktu itu dan akhirnya saya berjaya.

Bro Denaihati ada memperlawa pada para pemenang untuk buat 1 entri khusus berkenaan keputusan Hidup Berani Untuk Gagal ni dan war-warkan hal kemenangan ni. Tapi, dek kerana saya terlalu busy untuk menyiapkan proposal projek Master’s saya. huhuhu. Tak dapat jugak saya siapkan entry ini.

Lagipun, saya tak selesa pula nak canang kat semua orang yang saya menang contest tuh. hehehe.

Mungkin ada yang masih tidak tahu senarai  penuh pemenang contest Hidup Berani Untuk Gagal ni. Jadi, kat bawah ni saya letakkan link blog-blog para pemenang ok. Untuk senarai penuh pemenang termasuk jumlah insentif referral contest ni, bolehlah dapatkan di blog bro Denaihati ok.

Top 10 Ranking @ google.com

1. www.fakhriramley.com/Menang RM400.00 + RM50 (Ranking no 1)

2. www.aenaz.com/archives/2009/12/06/hidup-berani-untuk-gagal/Menang RM400.00

3. melayuboleh.kmzack.com/Menang RM400.00

4. denaihati.blogspot.com/2009/…/contest-hidup-berani-untuk-gagal.htm : Tidak layak menang

5. www.mohdhafizuddin.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal.htmlMenang RM400.00

6. beliamuda.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal/Menang RM400.00

7. www.melayubolehzone.co.cc : Sudah menang dalam katogeri lain.

8. wawwi.comHadiah saguhati RM100.00

9. lili-aimhigh.blogspot.comHadiah saguhati RM100.00

10. sibintang.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal/ : Sudah menang dalam katogeri lain.

Top Ranking @ google.com.my

1. www.aenaz.com/archives/2009/12/06/hidup-berani-untuk-gagal : Hadiah utama sudah menang dalam katogeri lain + RM50 (Ranking no 1)

2. beliamuda.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal/ : Sudah menang dalam katogeri lain.

3. melayuboleh.kmzack.com/ : Sudah menang dalam katogeri lain.

4. www.melayubolehzone.co.ccMenang RM400.00

5. www.azizwan.com/hidup-berani-untuk-gagal/Menang RM400.00

6. sibintang.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal : Menang RM400.00

7. azuanrazi.com/Menang RM400.00

8. www.lizarazak.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal/Menang RM400.00

9. blog.mohdisa.com/contest/hidup-berani-untuk-gagal/Hadiah saguhati RM100.00

10. wawwi.com/hidup-berani-untuk-gagal/ : Sudah mendapat hadiah saguhati dalam katogeri lain.

11. josh.my/2009/…/josh-lim-budak-cina-yang-hidup-berani-untuk-gagal/Hadiah saguhati RM100.00


Pagi ini lepas saya isi minyak kereta buatan Malaysia saya tuh kat Petronas. Tergerak pulak hati saya nak pergi ke mesin ATM. Padahal saya tahu, duit dalam account Maybank saya cuma cukup untuk makan McDonald sekali aje. wakakaka.

Saya slumber check baki duit dan eh eh eh bertambah! Yeah, bro Denaihati dah masukkan “hadiah” saya. Thanks sangat-sangat. Orang kata, Tuhan tahu yang terbaik untuk kita. Sebab itu, saya jarang nak mengungut kalau tak ada duit langsung dalam tangan. Saya percaya, rezeki tu Tuhan dah tetapkan nilai, masa dan waktu bila akan jadi milik kita.

Macam dapat durian runtuh hari ini. Belum habis happy dengan duit dalam akaun Maybank, saya check pulak CIMB. Saya hairan, mana pulak datangnya duit banyak-banyak ni? Dalah hati saya fikir, takkan abang-abang saya? Kalau mereka yang kasi, biasanya tak main masuk akaun. hmm.

Puas saya fikir, sampai nak keluarkan duit dari akaun CIMB pun tak jadi. Tak tahu duit tu dari mana. Saya balik ke makmal komputer tempat saya belajar dan bekerja. Saya check  CIMB click. Saya semak transaksi yang saya lakukan sebelum ni. Oh ok. Duit tu hasik penat lelah saya bersama Nuffnang!!

Saya yang clear kan cheque dan saya lupa. Bagus betul kau Liza! hahaha

Alhamdulilah, tabung saya ada sedikit amaun. Macam tahu-tahu aja saya perlukan duit. Saya bercadang nak jual produk-produk HPA (website lama ni kurang menarik, tak ada feel nak update.ahaks!) dan Cosway secara online. Cuma, tak ada modal nak mula. Bila dapat duit macam ni, rezeki lah kan? kukuku. InsyaAllah, kalau shopping cart saya macam dah cun nanti saya boleh mulakan bisnes online pulak! lalalala.

Pray for me 😉

p/s: baru 4 hari dengan Innity. Tapi, dah nak dekat RM 10 dalam akaun saya dengan 1 aje blog berdaftar. Saya dah start nak jatuh cinta dengan Innity tapi rasa sayang dengan Nuffnang tetap ada. hehehehe. Saya nak tengok performance Innity dalam 2 weeks lagi. If ok, akan saya teruskan tapi setakat ni status Glitterati saya masih maintain. hmm.

Artikel Berkaitan

47 responses to “Saya Menang RM400 Untuk Contest Hidup Berani Untuk Gagal

  1. tahniah Lizz..U deserve it..keep it up…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Ada Apa dengan Pembaca =-.

  2. aus

    wow lizz…
    tahniah !! hebatlah kau !

  3. dah rezki kamu..lizz

    kamu dapat ape yang kamu usahakan lizz!

    well tahniah..! eh ble banje tempe goreng……..hehehe……=)
    .-= [email protected] last blog ..Hijab Sang Pencinta =-.

  4. tahniah2…saya tak sempat nk join contest ni aritu.
    besar betul bajet penganjur tu ek…ramai pemenang
    teruskan usaha+moga terus murah rezeki…

  5. congrats babe 😛 boleh minx belanjaaa
    .-= Liyana´s last blog ..tips ; menghadapi serangan menstruasi di universitas. =-.

  6. jai

    Tahniah..rezeki melimpah ruah tuhh..hebat updated blogger terhebat
    .-= jai´s last blog ..The Celcom Blackberry Storm 2 =-.

  7. Wah. hebat2. Tahniah!! btw. yang innity intext tu, yang mana awak tak faham eh? Benda tu tengok campaign gak, sama ada awak dapat camoaign untuk intext atau tak.
    .-= ariff´s last blog ..Duit Sudah Habis, Kena Buat Duit Lagi Nih.. =-.

    • thanks jejaka tampan moscow,. kehkehkeh. hmm, camner nak tau kite dpt campaign intext ke x? xder tulis kan? huhuhu…pastu dlm tutorial tuh, nape widget kat sidebar sedangkan nak kuarkan kat content nyer part kan??huhuhu

      • sebab code tu kena dalam jer. So tak kisah letak mana pun, still boleh jalan. Lepas tu guna tu untuk call out ads tu.

        Kalau baca blog aku, kalau nak nampak iklan dell tengah2 post tu, itulah intext ads.

        Nak tau campaign, tengok kat campaign manager, hover kat tanda soal tu.
        .-= ariff´s last blog ..Innity is the New Nuffnang? =-.

  8. congratz cik liza.. you deserved to be a part of the winner..

    dan smoga impian cik liza akan terlaksana.. insyaAllah 🙂
    .-= Azizwan´s last blog ..Tak sangka, aku menang contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  9. Later, buat entri nuffnang vs innity tau. aku tak ada masa nk bt experiment. =)
    .-= Mr K´s last blog ..Sebab-Sebab Kenapa Tak Akan Ada ‘Boys Over Flower Malaysia’. =-.

  10. tahniah kak liz..leh ler blnje kepci..hohoho
    .-= apiih´s last blog ..Perjalanan Hidup Sebuah Laman Bergelar FaceBook =-.

  11. wah tahniah2.. banyak gak hadiah dia..
    rugi tak join ari tu,,

  12. tahniah.. hehe.. berjaya juga akhirnya..lebih lumayan

  13. Rugi tak join..kalu tak senang2 je leh mng 400(susah dowh nk mng, yg msuk bertanding hebat2 SEO)..hahaha boleh beli 10 domain lg..4 hari 10 ringgit dlm sebulan boleh dpt 100..kalau maintain sure lps 3 bln dr skrg konfem boleh dpt 1k…

    tips untuk Lizz, innity masyuk kalau letak kat blog niche yang ramai visitors..so cuba-cuba la buat blog niche..hehehe..

    ps: mana plugin subscribe to comment?
    .-= Fazreen´s last blog ..Dear Facebook stalkers, promoters and anonymous, I have removed you =-.

    • hebat tlg kire utk aku.hehehe!! lah ye ker..aku tak tau lak innity masyuk ngan blog niche. aku ade problem sket nk maintain ngan niche2 ni. ilmu blum cukup. kene study ni.ahaks!

      p/s: tak sempat nk wat.aku kan spesies last minute. baru pas siapkan proposal 😛

  14. wah best nyer..siapa yang menang 3 ribu hari tu ? ohohoho
    .-= ishak´s last blog ..Macam-macam hal =-.

  15. SURE! I will pray for you! No worries! Good luck!! 🙂

  16. hehe memang power tuh! taktik SEO menjadi tuu.. 🙂 hebat!
    .-= zuls´s last blog ..Niche Blogging Satu Impian =-.

  17. congrat..belanja la minum
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Artis Kita Semakin Bangang – suam-suam kuku =-.

  18. akak..sorry lambat sebab bz dengan family n keja..anyway congratulation sebab menang 🙂 RM400 tu..cukup nak hidup seminggu dua hehehe
    .-= F I T´s last blog ..Khas Untuk Freshie Blogger. Jom Terjah Blog Paling Annoying Ni Supaya Korang Tak Jadi Blogger Annoying! =-.

  19. bestnya dapat rm400…teringin nak masuk, tapi tak yakin lah…huhu..

    oo dah pasang innity ke??haha..sama la kita…baru 6 hari pasang…memang masyuk..

    tapi Nuffnang xleh masuk dengan Innity?nanti status geli2 di tarik balik…huhu
    .-= Meow´s last blog ..Kontest Teka Tajuk Drama Ezy4u.Org =-.

  20. Pingback: Adakah Innity Sesuai Untuk Blog Anda? | HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Lizarazak.com

  21. wah, tahniah.. mintak-mintaklah denai hati buat lagi contest seo ni.. teringin jugak nak join ;p

  22. wah senang sekali yang dapat duit, bagi dong cara menulis dengan baik dan banyak traffic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge